Městské divadlo Mladá Boleslav uvede premiéru mystické komedie Hotel mezi dvěma světy

Městské divadlo Mladá Boleslav uvede premiéru mystické komedie Hotel mezi dvěma světy

Tisk

premiera200Hru francouzsko-belgického autora Erica - Emmanuela Schmitta Hotel mezi dvěma světy uvede v pátek 21. dubna Městské divadlo Mladá Boleslav. Inscenaci, která se hraje v překladu Michala Lázňovského, režíruje Petr Mikeska.

 

Už třetí premiéra letošní sezóny promění naši velkou scénu v luxusní hotel. Vše je zde dokonalé. Až na to, že si na důvod, proč tu jste, nemůžete vzpomenout. Místní tajemný doktor S. vám záhadu nikterak neobjasní, spíše naopak. Ale nevadí – je to celkem sympaťák a navíc velmi pohledná žena. Není na co čekat – chyťte život za pačesy a prožijte osudovou lásku dřív, než vám ujede výtah.

premiera foto1

Hra francouzsko-belgického autora Erica – Emmanuela Schmitta bude v mladoboleslavském divadle uvedená jako vůbec první z jeho děl. Tento současný autor jich má na kontě přitom pěknou řádku a jeho hry se hrají ve více než padesáti zemích světa. V Čechách je z jeho her zpravidla nejčastěji uváděna inscenace Oskar a růžová paní, která také posbírala řadu ocenění.

Mimochodem, laureát Molièrovy ceny za rok 1994 Éric-Emmanuel Schmitt je jedním z nejhranějších francouzských dramatiků.

Mystickou komedii Hotel mezi dvěma světy si mladoboleslavští diváci budou moct poprvé užít v premiéře na velké scéně dne 21. dubna od 19 hodin v režii Petra Mikesky.

premiera foto2

V roli Juliena Portala se diváci mohou těšit na Petra Prokeše, v dalších rolích pak na Lucii Matouškovou, Karolinu Frydeckou, Romana Teprta, Magdalenu Jirounkovou a obsazení doplní hosté Luděk Jiřík, Jaroslav Janovský a Otakar Jílek.

Nejbližší termíny inscenace Hotel mezi dvěma světy v Městském divadle Mladá Boleslav:

Pátek 21. dubna 2023 v 19:00 hodin
Pondělí 24. dubna 2023 v 19:00 hodin
Středa 3. května 2023 v 19:00 hodin
Pátek 12. května 2023 v 19:00 hodin
Čtvrtek 18. května 2023 v 19:00 hodin
Čtvrtek 1. června 2023 v 19:00 hodin

premiera foto3

Zdroj foto: Martina Dvořák Venigerová

Více informací www.mdmb.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jan Kunze (KOFE-IN): "Dnes v muzice ve velké míře rozhodují peníze a mnohem méně talent a usilovná práce"

jan kunze 200Opavská kapela KOFE-IN není na české hudební scéně žádným nováčkem. Má za sebou už dvě alba. První s názvem Osobní vesmír z roku 2009 obsahoval pilotní singl Sebe mi dej. Druhým počinem kapely...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ježek a sněhulák aneb když zimní spánek nahradí hřejivé přátelství

jezek a snehulak 200Závěrečná sobota zlínského divadelního festivalu Setkání Stretnutie patří tradičně dětem, dětským představením a divadelnímu rodinnému pikniku. Letos počasí festivalu nepřálo a offprogram se nemohl odehrávat v š...


Literatura

Klíč ke štěstí a Obchod se štěstím

klic ke stesti200Ačkoliv jsou obě knížky útlé, nelze je číst naráz, plynule. Jednotlivé příběhy se postupně rozvinou a můžeme o nich zpětně přemýšlet, objevovat paralely, nechat je na sebe působit. Zjistíme, že jsme více usměvaví, pohodoví, příjemní k...

Divadlo

Derniéra kultovního muzikálu Andrewa Lloyda Webbera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť z Plzně už 22. května streamem!

muzikal josef 200Velkolepá a zábavná muzikálová show pro všechny generace z autorské dílny Andrewa Lloyda Webbera a Tima Rice Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť dobyla doslova celý svět!!! Muzikál s podtitulem Bible v rytmu rokenrolu vznikl na m...

Film

Demolition Man: Předzvěst naší budoucnosti?



altFilm Demolition Man je velmi propracovaným ztvárněním příběhu o vnímání zločinu, sexu a násilí v nedaleké budoucnosti. S hlavními hrdiny se vydáváme do města, kde je každý aspekt všedního života čistý a dobrý.