Dokonalá svatba dostála svému názvu

Dokonalá svatba dostála svému názvu

Tisk

svat 200Dokonalá svatba je situační komedie od britského autora Robina Hawdona, která se od roku 1994 hraje po celém světě. Je velmi aktuální a dokáže rozesmát nejeden sál. I ten ve Zlíně se velmi dobře bavil, za což bylo kromě herců zodpovědné i režisérské duo Michaela Doleželová a Roman Vencl.

 

 

Děj hry nás zavádí do svatebního apartmá, kde nacházíme Billa v posteli s cizí dívkou. Toho dne má být svatba, vše má být dokonalé a najednou se objevuje jedna komplikace za druhou. Motto: „Nechval dne před obřadem!“ tak dostává pravý rozměr a kolotoč událostí na sebe nenechává dlouho čekat.

Za nádhernou a prostornou scénu mající v sobě dva apartmány a mnoho praktických dveří je zodpovědná Hana Knotková. Ta využila také kontrastu bílého svatebního apartmánu s barevnými kostýmy. Ty samy o sobě působily velmi prakticky a především nenásilně a přirozeně.

svat 1

Dokonalá svatba je skvěle napsaný počin, který musí dobře zahrát kdokoliv. Alespoň tak na mě tato komedie působí. Zlínské divadlo tomu však opět nasadilo korunu, a to především obsazením. V hlavních rolích ženicha a nevěsty se představili Marek Příkazký s Markétou Kalužíkovou, kteří už delší dobu ukazují, jaká je mezi nimi na divadelním pódiu krásná chemie a napětí. K tomu se přidává ženichův svědek Tom v podání geniálního Radovana Krále a zářící ženské role – osobitá Marie Vančurová jako pokojská July a posila ze Šumperka Vendula Nováková jako Judy.

svat 2

Bylo jasné, že nikdo neměl v plánu se pevně držet scénáře a daných replik, právě naopak. Všichni do rolí dali i kus sebe, pořádnou dávku své osobitosti a jedinečné komiky. To publikum rozhodně ocenilo - smálo se a tleskalo opravdu často.

Pokud toužíte strávit příjemný a především nenáročný večer v divadle, rozhodně na Dokonalou svatbu vyražte! A pokud možno, neberte si příklad z ženicha!

Název představení: Dokonalá svatba
Žánr: situační komedie
Uvádí: Městské divadlo Zlín
Režie: Michaela Doleželová a Roman Vencl
Hrají: Markéta Kalužíková , Marek Příkazký, Radovan Král, Marie Vančurová, Vendula Nováková j.h., Tamara Kotrbová, Zdeněk Julina
Premiéra: 29. 11. 2014

Hodnocení:  99 %

Zdroj foto: Městské divadlo Zlín

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Lednice

lednice 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chybět ani tipy na ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl s úspěchem Divadelní spolek Kroměříž

nekorekt pravidla200První letošní premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl v pondělí 27. února ve vyprodaném sále Klubu Starý pivovar Divadelní spolek Kroměříž. Komorní inscenace, kterou režíroval Ladislav „Láry“ Kolář na motivy hry Mika Bartletta,...


Literatura

Fanouškovství i historie nejúspěšnějšího českého klubu

Fotbalová škvára 200Úspěšný český autor Ota Kars přichází s dalším dílem, které se tentokrát věnuje jeho vášni pro fotbal. Fotbalová škvára je další knihou vydanou ke 130. výročí od založení letenského klubu. Popisuje jeho historii tak trochu j...

Divadlo

Hudební scéna Městského divadla v Brně jubiluje

Hudebni scena 200Je to neuvěřitelné, jak letí ten čas. Docela nedávno byl v jámě budoucího divadla na Lidické ulici v Brně kladen základní kámen – až z Broadwaye. Pokřtili jej šampaňským manželé Formanovi. A jejich přání, aby to bylo divadlo veleúspěšn...

Film

Import-eksport a vztah dvou lidí z odlišných kultur
ImageJiž od středy 15. února není chladno jen ve vzduchu, ale také v pražském kině Atlas, v brněnském Artu a ostravském Minikině. Severská filmová zima servíruje divákům ochutnávku toho nejlepšího ze švédské, norské a finské kinematografie. Čtvrtek 16. ú...