Polární záře – Cesta do Údolí trollů

Polární záře – Cesta do Údolí trollů

Tisk

Polární zářeOkouzlující komiksový příběh z pera norské kreslířky Malin Falchové, který zasáhne nejednoho malého i velkého čtenáře. Dobrodružná pouť až za samou hranici našich světů, při které nás budou doprovázet roztodivné bytosti skandinávských mýtů a bájí. Pojďme se vydat spolu se Sonjou za prozkoumáváním tajemné země skryté za polární září.

Příběh „Polární záře – Cesta do Údolí trollů“ je první části ze šestidílné série. Sledujeme tak počátek vzrušující cesty dospívající dívky Sonji, která se téměř bez zaváhání vrhne spolu s neznámou bytostí do jiného světa, kde na ni číhá nejedno překvapení.

Zpracování knihy po výtvarné stránce je naprosto skvostné a jde vidět, že si dala autorka velmi záležet. Obdivuji, jak dokázala vystihnout právě probíhající emoce jednotlivých postav. Propracovanost, návaznost jednotlivých kapitol, děj, vše šlape, jak má. Oceňuji tvrdé desky obálky a křídový papír, který je ten pravý pro tak nádherné kresby. Jen nás s dcerou mrzí, že na další díly vydané v češtině si budeme muset ještě počkat. Je to škoda, protože je tímto příběh příliš rozkouskovaný. No, více vám o „Cestě Údolí trollů“ napíše sama Stazi.
„Sonja je dívka, co na začátku příběhu málem nestihne svou první konfirmaci. Nemá z toho moc radost, ale oslava je už lepší a přijde na ni i její strejda Henrik, který byl dlouho na cestách a jako dárek jí přinese vikingskou jehlici, kterou na svých cestách našel. Tutéž noc uslyší Sonja v jiné místnosti divné zvuky a tak se jde podívat a uvidí tam elfa Espena, který hledal tu jehlici, co dal Henrik Sonje a co bylo dále, se už dozvíte v komiksu.

Obrázky v knize se mi moc líbily a byly jiné než obrázky v jiných komiksech. Mínus je, že se kniha jmenuje Cesta do údolí trollů a tak jsem si myslela, že ti elfové a skřítkové řeknou Sonje něco více o své zemi. Mohlo tam být i trochu více textu, abych to přečetla pomaleji. Jsem ale moc spokojená.”

Trollové

Autor: Malin Falchová
Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2024
Počet stran: 168
Hodnocení: 85%

https://www.euromedia.cz/polarni-zare-cesta-do-udoli-trollu/kniha/16136/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Knihožrouti se vracejí již potřetí a opět poučí i pobaví

knihozrouti3 web mensiOblíbená autorka knih pro děti Klára Smolíková přichází s dalším dílem své série Knihožrouti, tentokrát s podtitulem Tajný čtenářský spolek. Opět se můžete těšit na školáky Aleše a Zorku, a především na mnoho knih. Vychází u ...

Divadlo

Jak si vedli němečtí divadelníci v Praze?

az k horkemu konci divadloAspoň trochu vstoupila do povědomí ta skutečnost, že v meziválečné Praze kvetlo dvojjazyčné písemnictví, české a německé (přesněji německo-židovské), velké zjevy jako Franz Kafka se již dávno staly nedílnou součástí pr...

Film

Zůstaly jen atomy věčnosti

atomy 200O krátkých filmech sotva nalezneme nějaké souhrnnější pojednání. Bývají zpravidla spojovány s dokumentární, případně animovanou tvorbou, ale nalezneme mezi nimi i snímky hrané. Když Lucie Česálková své knize Atomy věčnosti vtiskla podtitul Český k...