Zářijové novinky pro děti z Pikoly

Zářijové novinky pro děti z Pikoly

Tisk

pikola 200Podívejte se, jaké knihy pro nejmenší čtenáře vyšly nebo vycházejí v těchto dnech v nakladatelství Pikola.



Petr Stančík & Galina Miklínová: Pohádky pro zlobivé bagry

Milá bagřátka, znáte pohádku o nenasytném bagrovi? Nebo o tom, jak Jeřáb, Míchačka a Lejzroň pomáhali bagřevici získat nevěstu? Případně o špindírovi jménem Karborund, co si nečistil zuby na lopatě, a díky tomu získal krásnou chalífovu dceru? Chcete se dozvědět, jak to dopadlo s bagrem, co dělal bugr a brajgl? Přečtěte si tuhle parádní knížku! Pohádky v ní jsou jako dělané pro všechny neposedné bagry, holčičky i kluky, co se rádi zasmějí i pobaví. Po takových vyprávěních budete mít samé krásné, legrační a veselé sny. Tak teď už uklidit písek, umýt drapák, vyčistit lopatu a spát!

Kniha je určena dětem od 6 let, již vyšla

Vyjde také jako audokniha pod nakladatelskou značkou Témbr (čte Ondřej Brousek ml.)

pikola pohadky

Hans de Beer: Lední medvídek a pandy

Lední medvídek Lars se opět vydává za dobrodružstvím až na druhý konec světa! Tentokrát ho jeho zvědavý čumáček zavede z jeho domova na ledovém severním pólu až do čínského bambusového lesa a ke známé Velké čínské zdi. Právě tam se seznámí se dvěma zvláštními černobílými medvědy – roztomilými pandami. Jak ale zpátky na severní pól, domů za maminkou a tatínkem? Larsovi se opravdu moc stýská a začíná být zoufalý. Jeho noví chlupatí kamarádi si naštěstí vždycky vědí rady. Malý lední medvídek se odvážně vydává přes půlku zeměkoule, aby znovu viděl své rodiče a milovaný sněhový domov. Kouzelný příběh o velkém přátelství.

Kniha je určena dětem od 3 let, již vyšla

pikola ledni medvidek

Jen Carney: Říkají mi B.L.B. – Švihlý deník Belindy Low Brownové

Seznam se s Belindou Low Brownovou a jejím speciálním deníkem. Původně si v něm tedy měla cvičit svoji děsivou gramatiku, ale ono se to tak nějak… no prostě se to zvrhlo jiným směrem. Belinda je docela obyčejná holka, chodí do školy, má kamarády, sem tam nějaký ten průšvih… jo a taky má dvě mámy, které se budou brát. Prostě normálka. Až na to, že nová spolužačka si až nějak moc dobře rozumí s Belindinou nejlepší kámoškou. A učitelce Robinsonové se ve škole ztratí kabelka. Někdo tady rozhodně krade! Ale Belinda je pevně rozhodnutá toho chmatáka odhalit. Tak na co ještě čekáš? Pusť se do čtení! Tohle dobrodružství bude rozhodně stát za to!

Kniha je určena dětem od 8 let, již vyšla

pikola blb

L. D. Lapinski: Cestovní kancelář Jinosvěty

Když dvanáctiletá Flick Hudsonová jednoho dne vejde do tajné Cestovní kanceláře Jinosvěty, netuší, co tam na ni čeká. Kdo také mohl vědět, že magie je všude kolem nás a kromě našeho světa existuje nepřeberné množství jiných světů! Stačí jen natáhnout ruku, nebo… vstoupit do některého z kufrů. Brzy ale Flick zjistí, že s magickým multiversem není něco v pořádku. Uprostřed léta zuří sněhové bouře a ulice tajemného světa Pětisvětlí zničehonic mizí. Nedá se nic dělat, Flick musí porušit posvátná pravidla tajné společnosti a pokusit se zjistit, co se děje. Podaří se jí dát vše do pořádku dřív, než všechny světy pohltí nicota? Začíná závod s časem!

Kniha je určena dětem od 9 let, vyjde 30.9.

pikola cestovni kancelar jinosvety

Linda Chapmanová: Chundelka hledá domov
Ilustrace: Sophy Williamsová

Devítiletá dvojčata Grace a Jack mají ráda zvířata, a tak se rozhodla, že si doma na zahradě založí útulek pro zvířata v dočasné péči – Báječný domov. Ať už je to pejsek, nebo kočička, jsou pevně rozhodnuta najít jim toho nejdokonalejšího páníčka na světě. Jednoho dne narazí na Chundelku, rozkošné koťátko s nádhernou srstí, které v sobě skrývá neobyčejný talent a moc rádo se nechává hýčkat. Jeho majitelka však o kotě nestojí. Podaří se dvojčatům najít Chundelce páníčka, který ji bude umět rozmazlovat a zároveň ocení její schopnosti?

Kniha je určena dětem od 6 let, již vyšla

pikola chundelka

Jan Lebeda: S Medovníčkem do pohádky (nové vydání)
Ilustrace: Veronika Balcarová

Další pohádkové příběhy oblíbeného skřítka Medovníčka, který se stará nejen o včeličky, ale o všechna zvířátka. Tentokrát vyléčí včelce křidélko, které si pochroumala o trn na šípkové růži, asistuje při běžeckém závodě hlemýžďů, vrátí duhovou kapku kouzelné studánce v lese a zažije spoustu jiných příhod. Na konci knížky si ale musí přestěhovat svou chaloupku, protože dub, u jehož kořenů stála, má být poražen. Z lesa však neodejde. Naopak, dokud budou na světě včely a v naší krásné zemi lesy, Medovníček s námi bude neustále.

Kniha je určena dětem od 5 let, již vyšla

pikola medovnicek

Moje první kniha pohádek
Převyprávěla Mary Hoffmannová
Ilustrace: Julie Downingová

Vstupte do říše nezapomenutelných klasických pohádek bratří Grimmů či Hanse Christiana Andersena. Půvabné převyprávění známých příběhů od Mary Hoffmanové svým jednoduchým jazykem jistě zaujme všechny rodiče, kteří si se svými dětmi rádi čtou. Je ideální pro hlasité čtení nebo poslech a díky krásným ilustracím Julie Downingové každá stránka ožívá. Prožívejte společně se svými dětmi pohádky, které znáte ze svého dětství. V knize najdete například tyto pohádky: O Popelce, Honza a kouzelné fazole, O Šípkové Růžence, Malá mořská víla, Kráska a zvíře, O dvanácti tančících princeznách, O rybáři a jeho ženě, O princezně na hrášku, Sněhová královna.

Kniha je určena dětem od 5 let, již vyšla

pikola kniha pohadek

Eduard Petiška: Alenčina čítanka (nové vydání)
Ilustrace: Helena Zmatíková

Víte, děti, že malá Alenka má doma moře? A jste zvědavé, co všechno může zažít na výletě s dědečkem, nebo když se obuje do maminčiných střevíčků? Půvabné ilustrace Heleny Zmatlíkové doprovázejí Alenčiny veselé příběhy, úsměvné pohádky o zvířátkách a věcech, které Alenku obklopují. Čtivá vyprávění jsou doplněna krátkými říkadly a vtipnými, lehce zapamatovatelnými básničkami.

Kniha je určena dětem od 5 let, vyjde 28.9.

pikola alencina citanka

Více informací: www.euromedia.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Domov je tam, kde máte noční můry

Pokoj pro hosty perexLisa, problémová mladá žena, má štěstí. Objevila dokonalý pokoj, který si může pronajmout. Dům, ve kterém se pokoj nachází, je velkolepý. Vlastní ho sympatický manželský pár. Martha, okouzlující žena ve středním věku, a ...

Divadlo

Ve Vršovickém divadle MANA ožívá bytové divadlo. Herci zvou na komedie ve věži i v suterénu

divadlo mana200Pech pod střechou a Požár v suterénu. To jsou dvě nové brilantní komedie, které v premiéře nabízí Vršovické divadlo MANA. Evokují atmosféru bytových divadel, takže se hrají v netradičních prostorách divadelní budovy, jako je třeba podkroví n...

Film

Čekám až mi umře pes, abych se mohla zastřelit

Olive KitteridgeováSvérázná Olive Kitteridgeová vás rozesměje i rozpláče ve skvělém románu Elisabeth Stroutové, která za byla za tento svůj počin oceněná Pulitzerovou cenou. Olive Kitteridgeová byla...