Přinášíme vánoční a předvánoční tipy na knihy pro děti z nakladatelství Pointa

Přinášíme vánoční a předvánoční tipy na knihy pro děti z nakladatelství Pointa

Tisk

pointa 200On-line nakladatelská služba Pointa má za třetí rok fungování na kontě přes 160 vydaných knižních titulů, mezi nimi i množství těch pro ty nejmenší. Z nich Pointa vybírá pět zajímavých novinek, které potěší malé čtenáře i jejich rodiče. Všechny knihy budou k dostání na e-shopu Pointy, ale i v tradičních knihkupectvích a jejich e-shopech.

 

Dim Swim se učí plavat
Autorky: Linda Kolaříková a Edita Makovcová (trenérka plavání a plavčice)

Pohádky o malém tučňákovi s obrázkovou plaveckou metodikou, podle které se mohou naučit plavat nejen děti.

Malý tučňák Dim se učí za pomoci rodičů plavat a seznamuje se přitom s mořskými zvířátky. Spolu s ním se hravou formou seznámíte s odbornou plaveckou metodikou. V ilustrovaných krocích v závěru každého příběhu zjistíte, v jakém pořadí učit děti plavecké dovednosti, a objevíte efektivní postupy výuky plavání. Naučíte se, jak se s dítětem ve vodě pohybovat a umožnit mu tak rychlejší rozvoj. Najdete zde i tipy na práci s plaveckými pomůckami či překonávání obav s vodou občas spojených. A zároveň si můžete s dětmi i s Dimem zabroukat jeho veselé říkanky.

pointa-dim swim2

V prodeji od druhé poloviny listopadu 2021.

https://pointa.cz/project/bb50c467-6ad6-11eb-a4c4-001dd8b72061

pointa dim swim

Pohádky kancelářské krysy
Autorka: Irena Janečková

Kniha pohádek z neobvyklého prostředí kanceláře, ve kterých se zvířátka a jiné bytosti snaží dětem jemnou formou vysvětlit, co je v životě důležité a proč.

V jedné obyčejné kanceláři, kde pracuje krysa Stela, se odehrávají neobyčejné věci. Jak je možné, že jsou kancelářské sponky tak často zamotané. Proč mizí ze stolu čokoláda? Jaké legrácky se v kanceláři odehrávají, o čem přemýšlejí kytičky na okně a proč má vlastně tužka na konci přidělanou gumu? Všechna tato tajemství odhalí kancelářská krysa Stela za pomoci dalších zvířátek a jiných bytostí.

V prodeji od konce listopadu 2021.

https://pointa.cz/project/c66dda77-23a0-11eb-b5a3-001dd8b72061

pointa krysy

Napálený leguán
Autor: Pavel Vrba

Bohatě ilustrovaná dětská knížka až po okraj plná hravého veršování o zvířatech, lidech a přírodních nadpřirozených bytostech.

Hravé veršování s kouzelnými ilustracemi o zvířatech, lidech a přírodních nadpřirozených bytostech. Některé básničky dětem přinášejí možnost rozvíjet svou fantazii a jiné veselou formou nabízejí užitečná ponaučení. Čtení potěší nejen samotné děti, ale i jejich rodiče a také rodiče jejich rodičů a rodiče rodičů jejich rodičů. Těšit se mohou na divotvorné básničky Napálený leguán, Slimáci v bazénu, Servus červus, Ohnivák a další.

pointa leguan2

V prodeji od 2. poloviny listopadu 2021.

https://pointa.cz/project/481558ac-9862-11eb-9d7d-4a5df0861c6d

pointa leguan

Tajemství Zvonkového lesa
Autorka: Lenka Jeníková

Pohádkový příběh o sesterském poutu, lásce k přírodě a odvaze překonat vlastní strach.

Sestřičky Marjánka s Alenkou se rády smějí, vyvádí lumpárny a poznávají přírodu. Netuší, že z jejich čisté radosti a lásky k přírodě se v nedalekém lese narodila víla. Jednoho obyčejného letního dne se jejich cesty zkříží a holčičky získají báječnou novou kamarádku. Pojďte společně s nimi zjistit, proč se ve Zvonkovém lese víla vlastně objevila, a prožít neobvyklé dobrodružství! Ponořte se do hřejivého příběhu o sesterském poutu, lásce k přírodě a odvaze překonat vlastní strach.

V prodeji od 9. srpna 2021.

https://pointa.cz/project/20778c77-196d-11eb-b5a3-001dd8b72061

pointa tajemstvi-zvonkoveho-lesa-obalka

Patlas zvířat
Autorka: Eliška Svobodová

Zábavná kniha, ze které se nepoučíte. Nad ilustracemi zvířat v neobvyklé podobě se ale podivíte, pobavíte i zamyslíte.

Mnoho zvířat má ve svých názvech skryté významy, které s nimi takřka nesouvisí. Autorka v ilustracích a textech význam těchto slov zveličuje, rozvíjí a často dohání až k absurditě. A tak se stane, že známí tvorové náhle získávají úplně odlišnou podobu.

Patlas zvířat je knížkou zábavnou i naučnou, oddychovou i motivující ke vzdělávání. Najdete v něm informace pravdivé i smyšlené, vážné i humorné. Zaručeně rozesměje všechny, kteří se nebrání hře s asociacemi, mnohoznačnými slovy a prolínání skutečnosti s fantazií.

pointa patlas2

V prodeji od 24. června 2021.

https://pointa.cz/project/4f0a6a9b-8bd4-11ea-a5de-001dd8b72061

pointa patlas-zvirat

Pointa funguje jako online nakladatelská služba, která autorům pomáhá sestavit knižní tým a zafinancovat vydání knihy s pomocí crowdfundingu. Následně je provede celým procesem, zajistí tisk a distribuci, pomůže také s propagací.

Více informací:

www.pointa.cz
www.facebook.com/Pointa.cz
www.instagram.com/pointa.cz
www.blog.pointa.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Stromy jsou chytřejší, než si myslíme

Nez stromum dojde dech 200Nakladatelství Kazda vydalo další knihu milovníka přírody Petera Wohllebena s názvem Než stromům dojde dech a podtitulem Jak se stromy učí zvládat změnu klimatu a proč nás les zachrání, když mu to dovolíme.

...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění

na prvni pohled200Advokátka vyhozená ze sedla. Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění. 

...

Film

Cinema City znovu otevírá své brány 10. června

Cinema City znovuotevreni 200Multiplexy Cinema City přivítají své diváky ve čtvrtek 10. června 2021. Na ná-vštěvníky tak opět čeká velmi pestrá filmová nabídka a intenzivní kino zážitek.

...