Opravdu Velká všeobecná ilustrovaná encyklopedie

Opravdu Velká všeobecná ilustrovaná encyklopedie

Tisk

velka vseobecna ilustrovana encyklopedie 200V říjnu obohatilo nakladatelství Universum své portfolio o úžasnou knihu pro všechny věkové kategorie, nová kniha o vědění nese název Velká všeobecná encyklopedie a musím říct, že dostává svému jménu!

 



Panečku, ta je!

Jedná se vskutku o encyklopedii s velkým E, její formát je úctyhodný (261 × 308 mm) a na váhu má něco málo přes 3 kila (konkrétně 3026 g)! Obrázky, fotografie, grafy, diagramy, tím vším disponuje také a lépe nám přibližuje zkoumaná fakta a jednotlivosti. Nepotřebujete samostatnou knihu pro přírodu, kulturu, vědu, historii, vše potřebné a mnoho dalších zajímavostí a jednotlivostí najdete na jednom místě, v této kouzelné bichli!

Co zde najdeme?

Encyklopedie je velmi přehledně rozřazena do několika hlavních oddílů, které se dále dělí na podkapitoly a uvádí nás do tematiky. Konkrétně se jedná o témata: Vesmírný prostor, Země, Život, Věda a technika, Historie, Víra a společnost, Umění a volný čas.

Celkem pochopitelně je největší prostor věnován kapitole Věda a technika, jelikož zahrnuje celou řadu oddílů (matematika, fyzika, chemie, biologie, lidské tělo, lékařství, technologie a inženýrství, doprava). Pozadu nezůstává ovšem ani poslední velká kapitola, která je dále rozčleněna na témata jako hudba, tanec, film, divadlo, malířství, sochařství, architektura, móda, písmo, sporty, záliby a dovednosti.

Univerzální domácí učitel

Kvalitní a odborné zpracování Velké všeobecné ilustrované encyklopedie pro mě nebylo žádným překvapením, přesto zůstávám užaslá nad úpravou i obsahem a vřele doporučuji tuto knihu nejen jako vánoční dárek do každé rodiny!

velka vseobecna ilustrovana encyklopedie

Název: Velká všeobecná ilustrovaná encyklopedie
Autor: kolektiv autorů
Žánr: naučná, encyklopedie
Originální název: The Visual Encyclopedia (2020)
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2021, pevná vazba
Počet stran: 528
Hodnocení: 100 %

https://www.euromedia.cz/velka-vseobecna-ilustrovana-encyklopedie/kniha/13965/


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Čtení pro ženy? Dietnikum Blanky Hoškové

Dietnikum 200V říjnu vydalo nakladatelství Jota další román Blanky Hoškové, tentokráte s názvem Dietnikum. Co se pod nezvyklým názvem skrývá, do jakého vážného tématu se autorka pustí teď a jaká je tato kniha, to se dozvíte právě v této recenzi.

<...

Divadlo

Zlínské divadlo čekají dvě kulturní neděle

 

divadlo zlin 200Městské divadlo Zlín má stále zavřeno, ale čekají je dvě neděle s divadlem, alespoň ve formě audio a online.

...

Film

Vývoj francouzské kinematografie a především komedie

francouzsky film200Naprostým prvopočátkem francouzské kinematografie byl vynález kinematografu Louise Lumiera (1864–1948) Jeho filmy měly původní rys – byly to systematicky vytvářené „ožívající fotografie“. Lumi...