Podpořte Veršíků trošku od žirafy po stonožku

Podpořte Veršíků trošku od žirafy po stonožku

Tisk

versiku trosku 200Tereza Šťastná dala dohromady knihu plnou hravých a dobrodružných básniček o zvířátkách a tvorečcích, co s námi obývají svět.

 

 

 

Jaké by to bylo, mít za kámošku žirafu? Proč se tuleň Eda nerad tulí? Jak se chobotnici Josefíně podařilo najít poklad? A jak těžké je sehnat 100 stejných botek pro stonožku?

Přečtěte si veršované příběhy z podvodního světa, polárního kruhu, africké savany i džungle, z australské buše, lesa, ale třeba i louky, kterou máte za domem.

Se zvířátky zažijete mnoho dobrodružství a legrace a zjistíte, že se lidem v lecčems podobají, a dozvíte se o nich i to, co ostatní možná ani netuší!

Dvě životní vášně

Autorka píše o tom, co je na světě jedním z jejich nejoblíbenějších zájmů a vášní – o zvířatech. Jsou podle ní nám lidem v některých věcech tak podobná a zároveň bychom se od nich mohli tolik naučit. Miluje tu rozmanitost i hravost, se kterou příroda každého tvora stvořila, a přitom o některých toho pořád tolik nevíme! „A právě tak jsem se snažila napsat i svou knihu. Aby byla barevná a rozmanitá, dokázala něčemu novému i užitečnému naučit, vzbuzovala ve svých čtenářích další zvídavé otázky a zájem o poznání a zároveň je pobavila a vykouzlila jim úsměv na tváři,“ doplňuje Tereza Šťastná.

Každá z celkových 50 básniček je navíc doplněna zajímavostí o daném zvířeti či tvorovi, kterou je prostě super znát. Ostatně kolik lidí na světě ví, že chameleon může mít jazyk až dvakrát delší než vlastní tělo?

Kniha je určena všem menším i větším dětem, které milují zvířata, zajímají se o ně a chtějí se nejen něco nového dozvědět a naučit, ale zároveň se pobavit nad jejich neobyčejnými příběhy. A také všem rodičům, kteří najdou chvilku, aby svým ratolestem četli a ponořili se s nimi do krásy zvukomalebných rýmů, jež skrze příběhy zvířátek nabízejí poučení i legraci zároveň. A nakonec všem těm, kteří vždy chtějí vědět něco, co ostatní nevědí!

Tereza Šťastná je novinářka, kterou to k psaní odjakživa táhlo. Profesně se věnovala více práci se zvukem, za sebou má sedm let v Českém rozhlase a nyní se její pracovní kroky ubírají zase trochu jinam. Už odmala získala i díky své mamince lásku k poezii a ví, že je do konce života. Básničky začala skládat už na prvním stupni základky a zbožňuje, jak se dá s jazykem pohrát, jak úžasně může znít a jak umí významy ukrýt mezi řádky. „Moje básnění má jen jeden zádrhel – nejlíp mi to jde ve sprše, což občas není úplně ekonomické,“ dodává s úsměvem. Kromě veršování a literatury obecně také ráda cestuje, nevynechá příležitost zajít do divadla či do kina nebo jen tak posedět s přáteli. A miluji zvířátka! Ve své první knize tak spojila dvě největší záliby – poezii a zvířata.

versiku trosku

Ohlasy na knihu:

„Mám pětiletého syna, který je podle mne kritik na slovo vzatý, co se týče dětských pohádek a básniček. Kniha Veršíků trošku od žirafy po stonožku si u nás doma získala plnou pozornost. Syn se u ní směje, některé básničky vyžaduje opakovaně, třeba tu o berušce... Tudíž můžu říct, že tato básnická sbírka pro děti by neměla uniknout vaší pozornosti, bude se líbit nejen vašim dětem, ale také vám, rodičům. Na to si můžete plácnout, klidně i se stonožkou.“
Darina Krejčí, blogerka, infuencerka, redaktorka portálu chrudimka.cz a máma na plný úvazek

„Kniha je plná úžasných říkadel o zvířátkách, která si děti jistě zamilují. Jednotlivé básně se vyznačují nápaditými příběhy a hravými rýmy. Nechybí ani smysl pro humor. Malého i dospělého čtenáře verše pohladí po duši a vykouzlí mu úsměv na rtech. Rovněž velice oceňuji, že básničky doplňují krátké texty plné různých zajímavostí o daných zvířatech. Děti si tak nejen užijí krásné chvilky při čtení, ale navíc se i poučí. Pro každého milovníka zvířátek a říkanek je tak kniha přímo povinnou četbou! Rozhodně jí svým ratolestem uděláte ohromnou radost.“
Petra Kamlachová, redaktorka a korektorka

„Dětské básničky autorky Terezy Šťastné pobaví a zaujmou každého zvídavého kluka a holčičku. Jak už sám název napovídá, budeme postupně odkrývat padesát příběhů o zvířátkách –⁠ od žirafy po stonožku. Kniha nadchne svými hravými verši nejen děti, ale i rodiče. U každého ze zvířat se dozvídáme zajímavosti, které překvapí nejednoho všeználka. Básničky mají také potenciál vychovávat, například že dělit se je dobré, sdílená radost je dvojnásobná a není správné soudit knihu podle obalu. V tomto případě se ale klidně nebojme knihu podle obalu soudit, neboť již ilustrace titulní strany je naprosto famózní.“
⁠Tereza Procházková, kamarádka ze všech nejvěrnější

versiku trosku ziraf

Podpořte vydání knihy

Aby se kniha mohla stát součástí knihoven malých i velkých, je potřeba ji podpořit. Můžete to udělat prostřednictvím webu Pointa, kde si můžete vybrat z několika druhů odměn. „Malá čtenářka nebo čtenář může ke knížce dostat třeba reflexní odrazku ve tvaru zvířátka, zvířecí záložku nebo originální veršované věnování. Za štědřejší odměnu budeš mít možnost se se mnou setkat online a položit mi všechny zvídavé dotazy, třeba o tom, jak jednotlivé básničky vznikaly a které zvíře mám úplně nejradši,“ vyjmenovává závěrem Tereza Šťastná.

versiku trosku2

Více informací:http://bit.ly/KupVersikuTrosku


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jaiya: V poutech rozkoše


V poutech rozkose 200Až někdy půjdete kolem rozmarného erotického obchodu, nemusíte myslet jenom na desítky odstínů šedé, ale třeba i na Jaiyu. A to doporučuju mnohem víc. Pan Grey byl slabý odvar, či spíše, chvílemi amatér a chvílemi prof...

Divadlo

Třeskutý duel vlašáku a mungo klíčků v Divadle Kalich

zenazapultemperexKoloniály se smíšeným zbožím nejsou jen tak obyčejné obchody. Nejen za pultem, ale také před pultem mezi regály s různorodým artiklem se denně odehrávají podivuhodné lidské i potravinové příběhy. Proto není divu, ...

Film

Tři tisíce na měsíc, exekuce, azyláky. Dokument o životě samoživitelek a samoživitele

Samozivy 200Samoživy. Takový název nese nový dokumentární film režisérky Olgy Sommerové, díky němuž máme možnost seznámit se s příběhy devíti žen, které vychovávají své děti samy, bez partnera a bez alimentů, a jednoho muže, jenž si osvojil čtyři děti, kte...