Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování po Itálii

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování po Itálii

Tisk

Italie2016 perexFascinuje vás neotřelá krása Itálie a plánujete jet na dovolenou právě do této destinace? Zajímají vás památky, pamětihodnosti a historie Apeninského poloostrova? Holdujete delikatesám a lahůdkám, kterými italská kuchyně přímo oplývá? Nebo jen máte rádi podrobný přehled o základních informacích a souvislostech, které se s touto zemí pojí? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli kladně, je vaší povinností pořídit si turistický průvodce Itálie z řady Rough Guides.

 

Nakladatelství Jota vydalo turistický průvodce Itálie z edice Rough Guides – v češtině čtvrté, ale v originálu již dvanácté revidované vydání. Kniha je vskutku odborná, obsáhlá a přehledná, jak autoři slibují již na přebalu - vyšla v paperbacku a čítá úctyhodných 1056 stran a váží 890 gramů!

Tradiční přehledné dělení knihy je následující: Úvod (např. kam se vydat, autoři doporučují, nejzajímavější trasy), Základní informace (např. cestování do Itálie, ubytování, strava, nakupování, praktické informace), Průvodce (rozdělen přehledně na 17 lokalit: 1. Řím a Lazio, 2. Piemont a Valle d´Aosta, 3. Ligurie, 4. Lombardie a jezera, 5. Tridentsko-Horní Adiže, 6. Benátky a Benátsko, 7. Furlansko-Julské Benátsko, 8. Emilia-Romagna, 9. Toskánsko, 10. Umbrie, 11. Marche, 12. Abruzzo a Molise, 13. Kampánie, 14. Puglia, 15. Basilicata a Kalábrie, 16. Sicílie, 17. Sardínie), Souvislosti (dějiny, umění, architektura, film, knihy, italština) a na závěr Poznámky a rejstřík.

Nemohu si turistické průvodce z řady Rough Guides vynachválit, jelikož turistům poskytují vše, co by se jim v dané lokalitě mohlo hodit a ještě přihodí něco navíc. V tomto případě šli ještě dál a dali nám bibli pro cestovatele po Itálii. Kniha, která se hodí pro všechny cestovatele po této zemi mnoha možností a malebných zákoutí, by neměla chybět ani vám!

Italie2016

Itálie
Autor: kolektiv autorů
Žánr: turistický průvodce
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2017, paperback
Počet stran: 1056
Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

O svobodomyslnosti a lásce ve všech podobách s Adamem Pavlovčinem, vítězem Superstar

adam perexU každého výherce SuperStar jsou lidé zvědaví, jaký bude jeho další osud. Adam Pavlovčin vystupující pod uměleckým jménem Adonxs tuto soutěž vyhrál v roce 2021 a už vydal svoji první píseň s názvem Moving On. Zároveň otevřeně mluví o vztazích, sexuali...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Nahlédněte do bradavické knihovny

FvPV200Nakladatelství Albatros ku příležitosti dvacátého výročí od vydání prvního dílu Harryho Pottera znovu vydává všechny doposud zveřejněné knihy. Jedněmi z nich jsou i učebnice z bradavické knihovny – Famfrpál v průběhu věků a Fantastická zvířata a kde je na...

Divadlo

Nová sezona zlínského divadla bude plná žen, snů, zázraků a kouzel

mestske divadlo zlin200

Pestrý výběr z klasické i soudobé, světové i české dramatické tvorby opět nabídne divákům v příští sezoně Městské divadlo Zlín. Na Velkém sále uvede po Řeku Zorbovi dal...

Film

Vyšly vzpomínky režiséra Juraje Herze

Herz 200Mnozí filmaři se rozhodli zanechat vzpomínky na svůj život i tvůrčí dráhu - někteří je sepisovali sami (Otakar Vávra dokonce dvakrát), jiní upřednostnili spoluúčast nějakého tazatele (například Věra Chytilová). Výpravná vzpomínková kniha Juraje Herze Au...