Naše fotoreportáž: Advent v Linci má svou neopakovatelnou atmosféru

Naše fotoreportáž: Advent v Linci má svou neopakovatelnou atmosféru

Tisk

advent linz 200Hornorakouský Linec, stejně jako mnohá další rakouská města, nabízí svým návštěvníkům v době adventu a Vánoc nejen tradiční vánoční trhy, ale i řadu kulturních a společenských událostí.

 

 

V období adventu se v hornorakouském městě Linz zaplní Hlavní náměstí desítkami stánků s nejrůznějšími vánočními dobrotami, v čele s tradičním lineckým koláčem. Chybět nemůžou samozřejmě ani tradiční řemeslné výrobky z přírodních materiálů ani kouzelné vánoční ozdoby.
Na trzích lze ochutnat tradiční vánoční punč, domácí medovinu, či voňavé svařené víno, ale i mnohé další regionální speciality.
Barokní hlavní náměstí v Linci tvoří pro zdejší Christkindlmarkt neopakovatelnou kulisu.

advent linz

Obdivovat lze ručně vyrobené dřevěné figurky v jesličkách či jemně zdobené vánoční ozdoby ze skla.
Mimořádnou atrakcí je tradiční linecké vyrábění svíček. Každý zájemce si může vyrobit z včelího vosku vlastní svíčku a odnést si ji domů na adventní stůl.

advent linz 2


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudba je důležitá pro každého z nás, jen tomu občas nedáváme takovou váhu

archiv Markéta Fassati 5„Patřím k těm šťastným lidem na světě, pro které je práce zábavou i posláním,“ přiznává sopranista Markéta Fassati, která zpívala na mnoha světových pódiích snad ve všech evropských jazycích a ráda zpívá široký hudební...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Syrový i citlivý Pes

pes moba perexKdyž se malé štěné ocitne samotné, bez matky i svých lidských pánů, v tichu zimního lesa kdesi v severním Švédsku, musí se spolehnout jen na své vlastní síly. Samo bojuje o přežití a nevěří ani lidem, ani zvířatům.  

Divadlo

Pozemšťan. Premiéra ONE MAN SHOW v Divadle Bolka Polívky v Brně

Pozemstan perexDruhou premiérou letošní sezony byla pod patronací principála Bolka Polívky 5. dubna autorská inscenace Pozemšťan v podání herce Pavola Seriše a v režii Hany Mikoláškové. Komediální pantomimou a vlastními komentovanými vstupy herec vypráv...

Film

Nový film BUKO režisérky Alice Nellis se představuje v upoutávce a na plakátu

Buko 200Nový film Buko režisérky a scenáristky Alice Nellis bude mít v kinech premiéru 29. září a nyní se představuje pomocí upoutávky a filmového plakátu. Tato komedie vypráví o tom, že štěstí přeje připraveným a taky těm, kteří se svému strachu dokážou postavit...