teepee představí v Praze nové skladby i písničkářku Týnu

teepee představí v Praze nové skladby i písničkářku Týnu

Tisk

teepee200Dream popoví teepee vystoupí 3. dubna v pražském Vzletu v rámci koncertní série Hudební Vzlet. Předskakovat jim bude písničkářka Týna. Kapela v současnosti intenzivně pracuje na novém albu s producentem Tomem O. Marshem, které vyjde na podzim tohoto roku. Novinky uvede i během pražského koncertu.


teepee se na scéně pohybují osm let, odehráli koncerty napříč Evropou ať už jako předskokani britských Seafret nebo sólová vystoupení na prestižních festivalech Eurosonic Noorderslag, Enea Spring Break, Waves Vienna nebo Reeperbahn Festival.

Zasněné vokály, podmanivé melodie a lyrické texty plné osobních výpovědí vytváří ústřední dvojice Tereza Lavička-Sladká a Miroslav Patočka. Postupem času obohatili svůj zvuk s kořeny v indie-folku o elektroničtější a popové prvky, což podtrhlo zapojení bubeníka a perkusionisty Tondy Procházky a multiinstrumentalisty Prokopa Korba aka badfocuse.

teepee se během svých koncertů snaží vytvořit otevřený a bezpečnější prostor, paralelní svět, ve kterém se můžete na chvíli zastavit a nechat vše plynout. Prostor, ve kterém je vřele přijímána jakákoliv forma odlišnosti, místo, kde můžete objevovat tajemství ukrytá hluboko ve vašem nitru.

Týna, zpěvačka a písničkářka z Kroměříže, představí návštěvníkům koncertu svou autorskou indie - folkovou tvorbu s doprovodem akustické kytary.

teepee

Více informací:

FB událost: https://www.facebook.com/events/1184061575560531

Web teepee: teepeeband.com
Facebook teepee: www.facebook.com/teepeeband/
Instagram teepee: www.instagram.com/teepeeband


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Hilary Mantelová se umí dívat kolem sebe

zavra200Autorku rozsáhlých historických románů Hilary Mantelovou nemusíme českým čtenářům dlouze představovat.  V češtině vyšly už tři její romány – Wolf Hall, Předveďte mrtvé a Za temnotou. Na pulty knihkupectví se pro milovníky této skvělé britské prozaičky ...

Divadlo

Tomáš Baťa ožil prostřednictvím Gustava Řezníčka

bata-tomas 200Městské divadlo Zlín nechalo ožít Tomáše Baťu, ševce, podnikatele, starostu, jednoduše velkou osobnost nejen českých dějin. Nesnažilo se o žádnou životopisnou hru ani nudný výklad, šli na to po svém a velmi dobře. Režisér Dodo Gombár a př...

Film

Programy České televize se na podzim zahalí do staronových kabátů

CT Doktor Martin Raub 200Rok co rok se Česká televize snaží přijít se zajímavým podzimním schématem, které by uspokojilo nejednoho, více či méně reptajícího diváka zatěžkaného odváděním koncesionářských poplatků. Avšak stejně jako člověka tak a...