Kolektivní Halucinace má natočenou Vteřinu z Reality

Kolektivní Halucinace má natočenou Vteřinu z Reality

Tisk

kolektivni halucinace200Nový videoklip Vteřina z alba Reality kapely Kolektivní Halucinace má premiéru měsíc před jejich speciálním koncertem. Místo, kde se děly zázraky, bude unikátní zastávkou během letních vystoupení kapely Kolektivní Halucinace. Akce v barokním poutním kostele Navštívení Panny Marie ve Skokách se odehraje 23.7.2022.



Album Reality má za sebou více než rok od vydání. Sbírku silných písní nyní připomíná kladenská kapela Kolektivní Halucinace videoklipem na skladbu Vteřina. “Písnička je zamyšlení o naší přítomnosti. Nečekejte, že bude lépe nebo hůře, buďme tady a teď. Existenciální sdělení písně se pro nás ideálně doplňuje s osudy místa, kde budeme hrát. Fenomén Skoků se nedá popsat, musí se zažít. Bývalo zde jedno z nejslavnějších mariánských poutních míst v Čechách, pak vysídlení Němců, rozbourání vesnice, kostel zachráněn, v devadesátkách vykraden. Dnes probíhají ve Skokách záchranné práce a v sezóně koncerty s jedinečnou atmosférou, " říká zpěvák kapely Jakub Mühlfeit.

Videoklip animoval Honza Berka a vysvětluje, proč si vybral právě tuto píseň: “Skladba Vteřina ve mně vzbuzuje pocit bezčasí a sentimentu či nostalgie po něčem, co se nedá dobře pojmenovat. Navíc, podle mě, výborně zachycuje problém toku času pouze vpřed, kdy vteřina za vteřinou míjí, a ani jedna jediná se nedá pořádně zachytit, ulovit a uschovat na horší časy. Asi i proto jsem volil techniku absurdní koláže, kterou jsem se snažil znázornit příběh, který skoro neexistuje.”

Vydání klipu Vteřina je vlastně pozváním na koncert v kostele Navštívení Panny Marie ve Skokách. Skoky, jsou bývalá vesnice, součást města Žlutice. Do současnosti se zachovaly jen ruiny a pak barokní poutní kostel Navštívení Panny Marie, poškozený četnými loupežemi. O obnovu a oživení tohoto poutního místa se v současnosti stará spolek Pod střechou. Jedním z hlavních hybatelů spolku je Petr Linhart - písničkář a frontman kapely Majerovy brzdové tabulky. ,,Petra jsme pozvali jako kmotra našeho alba Reality na křest na podzim 2021 do Malostranské besedy. A Petr nás pak na oplátku pozval, abychom zahráli ve Skokách," popisuje bubeník Tomáš Příkaský.

“Pro nás je důležitá i zatím nejnovější historie tohoto místa,” upřesňuje ke koncertu ve Skokách Jakub, “kdy měď obnovovaných bání kostela lákala zloděje. V roce 2006 vylezli na věž s motorovou pilou a začali řezat, jeden spadl a těžce se zranil. Přežil, ale kvůli jeho pádu zatkli i ostatní nenechavce. Naplňuje se tak text písně Vteřina - V téhle vteřině kdy o něco jde, ztrácíš sám sebe."

Zdroj foto: Anna Baštýřová

Více informací: https://www.facebook.com/events/3103913446529828


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Rychle mluvit, pomalu psát

lauren 200Gilmorova děvčata pro mě byl vždy seriál, který pohladí na duši a pobaví naprosto unikátními osobnostmi z malého městečka Stars Hollow v Connecticutu. Během dlouhých let opakování seriálu se mé sympatie k jednotlivým hrdinům zvětšovaly, a když do s...

Divadlo

Kočka na rozpálené plechové střeše
ImageLáska, hádky, chtivost, závist, nemoc, alkohol – život? Nadčasovou divadelní hru si tentokrát rozebralo Divadlo Šumperk pod režijním vedením Petra Štindla.
...

Film

Nataša Gollová dostávala role bezstarostných dívek, ale její život nebyl peříčko

natasa 200Kdyby na začátku své filmové kariéry Nataša Gollová vytvořila postavu princezny, možná by to byla ta nejněžnější a nejkřehčí princezna, jakou mohl kdy český film mít. Takovou roli však na Barrandově nikdy nedostala. Ale přece ji role éterických dívek...