Monika Načeva křtí klip k titulní písni desky Zdivočelí koně

Monika Načeva křtí klip k titulní písni desky Zdivočelí koně

Tisk

Naceva 200V květnu představí zpěvačka a herečka Monika Načeva nový videoklip k titulní písni svého desátého studiového alba Zdivočelí koně. Premiéra videoklipu proběhne ve čtvrtek 19. května v prostoru Kasárna Karlín během koncertu kapely Zdivočelí koně, která zahraje poprvé v nové rozšířené sestavě a představí nové písně. Předprodej probíhá v síti GoOut.

 

Nejnovější hudební projekt Moniky Načevy, který nese název Zdivočelí koně, se zaměřuje na samizdatovou poezii z období 60. až 80. let. Ke zhudebnění vybrala básně umělců, kteří byli pronásledovaní minulým režimem, jako Ivan Martin Jirous, Pavel Zajíček, Vladimíra Čerepková, Václav Hrabě, ale i méně známých básnířek jako je Věra Jirousová nebo Šárka Smazalová. Zhudebněním tvorby pronásledovaných básníků se Načeva velmi citlivě vypořádává se silným osobním tématem i obdobím normalizace. Zpěvačku na albu doprovází klávesista David Kabzan (Rány těla), který už s Načevou spolupracoval na desce Nebe je rudý. Tento mezigenerační dialog pak doplňuje herečka a bubenice Markéta Pták (LO/VE). Na květnovém koncertě vystoupí kapela Zdivočelí koně poprvé v rozšířené sestavě s basistou Michalem Kovalem a bubeníkem Regálem (Kafka band, Letní kapela).

Jméno projekt převzal podle básně Pavla Zajíčka Zdivočelí koně, kterou Načeva na albu zhudebnila a nyní k ní natočila i nový videoklip. Ten bude poprvé uveden exkluzivně právě na květnovém koncertě s živým doprovodem kapely. "Pro natočení videoklipu k titulní písni jsme si vybrali filmového režiséra Tomáše Kleina (žáka Jana Němce) a jeho spolupracovnici střihačku, oceňovanou autorskou animátorku Soňu Jelínkovou, kteří tvoří pod audiovizuálním labelem GURU FILM. Vznikl tak malý hudební film, který souzní s hudbou natočenou na dobové nástroje," dodává Načeva.

Naceva 0

S hudebními básněmi Načeva přináší do povědomí posluchačů i méně známou samizdatovou poezii. Deska vyšla na začátku pandemie Covid-19 a proto příležitostí slyšet tyto písně naživo bylo pouze několik. Na květnovém koncertu v Kasárnách Karlín zazní i nové písně, které na desce posluchači nenajdou. „Již přes dva roky se snažíme oslovit publikum, které vnímá umění jako citlivou vnitřní, ale důležitou součást svého života, kterou je třeba hledat v naší nynější těžké době a také v rychlém konzumním světě a jak je důležité připomínat lidem opravdové básníky jako poklad naší kultury, " vysvětluje zpěvačka.

naceva 1

Načeva: Koncert + křest videoklipu Zdivočelí koně
Kdy: Čtvrtek 19. května 2022, 19:00
Kde: Kasárna Karlín
Program:
19.00 vstup
19.30 dj set - Mystic Sky
20.00 koncert + křest Načeva a Zdivočelí koně
21.30 dj set - Mystic Sky
Vstupné: 250 Kč

Předprodej: https://goout.net/cs/monika-naceva-and-zdivoceli-kone/szwgbet/

Zdroj foto: Vilém Kabzan

Více informací:

Album Zdivočení koně —> https://naceva.bandcamp.com/album/zdivo-el-kon

FB event: https://fb.me/e/1tRBvTt0b


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

František Kalenda: Vraždy ve znamení hvězdy


vrazda hvezda 200Nakladatelství Vyšehrad vydalo v listopadu historický detektivní příběh Vraždy ve znamení hvězdy nadějného mladého českého spisovatele Františka Kalendy. Detektivní příběhy z dob dávno minulých slaví poslední dobou úspěchy, stalo ...

Divadlo

Ženy pod tónem rozezpívají Dílnu zlínského divadla

Zeny-pod-tonem plakat200Na narozeninové oslavě vás přivítají herečky Městského divadla Zlín v novince Ženy pod tónem, kterou čeká česká premiéra 16. dubna v hudebním a divadelním klubu Dílna. Novou zlínskou hudební komedii, kterou napsal čtyřem že...

Film

Trochu jiný pohled na filmy

oscarNač se neustále hnát do kin za novinkami, když existuje spousta filmů, které nejsou známé a ani příliš neoplývají hvězdným obsazením, a přitom dokážou člověka zasáhnout daleko více, než všude propagované „trháky“! Říkáte si občas po zhlédnutí filmu, co na n...