FOK věnuje rodinný program impresionistům Ravelovi a Debussymu

FOK věnuje rodinný program impresionistům Ravelovi a Debussymu

Tisk

fok orchestr200Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK připravil další dopolední program pro rodiče s dětmi Orchestr na dotek s impresionisty Mauricem Ravelem a Claudem Debussym. Pod vedením dirigenta Jana Kučery se děti seznámí s hudbou impresionismu a vyjadřováním nálad v hudbě z přelomu 19. a 20. století. Pořadem bude provázet dvojice Béďa s Betty v podání herců Radomíra Švece a Anny Jiřiny Daňhelové. Koncert se uskuteční v sobotu 23. dubna 2022 od 11:00 ve Smetanově síni Obecního domu.

Cyklus Orchestr na dotek pro celou rodinu spěje do svého finále. Alespoň pro stávající koncertní sezónu FOK. S průvodci Béďou (Radomír Švec) a Betty (Anna Jiřina Daňhelová) se děti i jejich rodiče seznámí s dvěma největšími představiteli impresionismu, zasněným Claudem Debussym i vášnivým Mauricem Ravelem. Program představí nejzásadnější ukázky z jejich tvorby, jako jsou Obrazy pro orchestr nebo Bolero.

Ravel a Debussy,
zažene vám depresi.

Orchestr na dotek – Maurice Ravel & Claude Debussy
23. dubna 2022, 11:00
Obecní dům

Radomír ŠVEC | Béďa
Anna Jiřina DAŇHELOVÁ | Betty

HUDEBNÍ KLUB FÍK
KONZERVATOŘ TANEČNÍ CENTRUM PRAHA

SYMFONICKÝ ORCHESTR HL. M. PRAHY FOK
Jan KUČERA | dirigent

fok orchestr

Vstupenky a více informací:

https://www.fok.cz/cs/orchestr-na-dotek-ravel-debussy-0

FB událost: https://www.facebook.com/events/1198112420689562


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Marek Řezanka – Procházky po Jelení

prochazky po jeleni200

Máte rádi poezii a baví vás hledání příběhů ukrývajících se ve veršech? Jestli jste na obě otázky odpovědeli “ano”, básnická sbírka Marka Řezanku s názvem Procházky po Jelení vás určitě zaujme.

 

 

...

Divadlo

Městské divadlo Brno představuje tituly pro sezónu 2024/2025

mdb 200Stanislav Moša, ředitel MdB říká, že v divadelní sezóně 2024/2025 pro diváky připraví celkem 9 inscenací. Pět z nich bude uvedeno na Činoherní scéně, čtyři pak na Hudební scéně. Jedna z nich bude premiérou českou a hned 3 (!) uvedou ve světové premiéře. „D...

Film

Záhy vypukne svátek filmu

febio perex1Největší a současně nejzávažnější filmovou akcí konanou v Praze je nepochybně Febiofest, letos uspořádaný ve dnech 19. až 27. března 2015. Již po několik let jej zdobí soutěžní sekce - v čele poroty letos stane le...