Přinášíme inspiraci na čtení od Euromedia Group

Přinášíme inspiraci na čtení od Euromedia Group

Tisk

euromedia 200Podívejte se, jaké novinky vycházejí v těchto dnech v nakladatelství Euromedia Group.

 

 

Každá rodina má nějaké tajemství. To její je vražedné...

Benjamin Fisher, usvědčený sériový vrah, se po letech mlčení rozhodne prozradit, kam pohřbil těla svých obětí. Pod jednou podmínkou: cesty se musí zúčastnit i jeho dcera, kterou od svého zatčení neviděl.

Reni Fisherová cítí, že obětem něco dluží. Celý život se snažila vypořádat s tím, že je dcerou sériového vraha. Tahle skutečnost ji přesto pronásleduje na každém kroku a Reni doufá, že se jí teď podaří za děsivou minulostí konečně udělat tečku. Detektivové ale brzy zjišťují, že sériový vrah je mistr manipulátor a noční můra ještě zdaleka není u konce...

Mrazivý thriller od bestsellerové autorky New York Times, jedna z nejprodávanějších knih na Amazonu. První díl nové série s detektivem Danielem Ellisem a Reni Fisherovou.

Anne Frasierová: Najdi mě, přeložila Jana Vlčková, vydává Kalibr, 280 stran

euromedia najdi  me

Příběh čtyř generací žen a jednoho rodinného tajemství

Kiesslingovi patří k německému ostrovu Juist stejně jako zdejší pravidelné přílivy a odlivy. Když patriarcha Eduard dostává spolkový záslužný kříž, sejde se celá rodina: Eduardova žena Adda, tři dcery, i babička Johanna. Ale do generální zkoušky nečekaně vtrhne Helen z Nového Zélandu, která tvrdí, že je s rodem spřízněná...

A skutečně, ta mladá žena je velice podobná Addě. Záhadu svého původu řeší společně s ní. Adda totiž tuší, že klíč k pravdě je zřejmě ukrytý v hotelu de Tiden, který patří rodině, tedy tam, kde před 75 lety všechno začalo…

Anne Pretinová: Příliv a odliv, přeložila Zlata Kufnerová, vydává nakladatelství Ikar, 344 stran

euromedia priliv

Nová detektivka ve stylu Agathy Christie

Slunce, moře, jabloňové sady a rozkvetlá pole. Österlenu se říká skandinávská Provence. Celé Švédsko sem jezdí na dovolenou. A jedna žena sem přijela zemřit…

Chamtivost, zrada a vražda v okouzlujících přímořských kulisách – to vše naleznete v úvodním dílu nové švédské detektivní série v nestárnoucím a stále oblíbeném stylu klasické krimi Agathy Christie.

Realitní agentka a populární moderátorka Jessie Andersonová je nalezena mrtvá v jednom z předváděných domů. Věhlasný stockholmský inspektor Peter Vinston, který tu pobývá kvůli své dceři, je okamžitě vtažen do vyšetřování. Společně s místní mladou policistkou Tove Espingovou zjišťují, že Jessie mohl mít důvod zabít téměř každý, kdo s ní a s vilou na prodej měl něco do činění.

Některá z idylických zahrad, rozkvetlých luk či písečných zátok skrývá vraha...

Anders de la Motte, Måns Nillson: Smrt přichází na prohlídku, přeložila Helena Matocha, vydává Kalibr, 384 stran

euromedia smrt

Lze změnit osud a proměnit tragický konec v happyend?

Tamar a Fayard už prožili tisíce životů. Byli u vzniku světa, sledovali, jak umírá ve válce. Viděli lidstvo dosáhnout ke hvězdám. Všechny tyto životy však pojí jedna věc: jejich láska a boj za to, aby mohli být spolu. Jeden milostný příběh střídá druhý. Má to však jeden háček. Nikdy se nedočkají šťastného konce. Dokud konečně nezjistí, jak se z nekonečného cyklu vymanit. Budou však ochotni učinit potřebnou oběť...?

Strhující román o dvou teenagerech, jimž nezbývá než opakovaně prožívat svůj tragický příběh - dokud nepřijdou na to, jak změnit vlastní osud.

Shanna Miles: Spolu navěky, přeložila Jana Jašová, vydalo nakladatelství Yoli, 360 stran

euromedia spolu

Příběh odvahy, rodičovské volby a jejích důsledků...

Nový román světoznámého izraelského spisovatele a nositele Mezinárodní Man Bookerovy ceny Davida Grossmana přináší komorní rodinné drama na pozadí velkých dějin dvacátého století – příběh tří generací silných žen, jejichž osudy se pohybují mezi současným Izraelem a Titovou Jugoslávií.

Temné události z minulosti hluboce poznamenaly vzájemné vztahy všech tří žen a svazují je pouty, ze kterých se nedovedou vymanit. Devadesátiletá Vera se společně se svou dcerou a vnučkou vydává na chorvatský ostrov Goli otok, kde strávila tři roky nucených prací v Titově gulagu, když se odmítla veřejně zříct své životní lásky – manžela Miloše, neprávem obviněného z vlastizrady. Za jejím rozhodnutím, připomínajícím „Sofiinu volbu“, však dřímá hrozivé tajemství, v jehož stínu celá rodina žije…

Příběh o ráně, která se dědí z generace na generaci, o boji za zachování paměti, ale také o odvaze a lásce, která nevyhasíná ani půl století potom, co milovaný člověk už nežije, se zakládá na skutečných osudech jugoslávské národní hrdinky Evy Panićové‑Nahirové.

David Grossman: Život si se mnou zahrává, přeložila Lenka Bukovská, vydalo nakladatelství Odeon v edici Světová knihovna (svazek 259), 304 stran

euromedia zivot

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dům stínů je sice dobrá adresa, ale určitě ne místo pro život

dum-stinu bbart 200Filmové horory opravdu můžu, i když už mě po těch letech jen tak něco nevyvede z klidu. Strašidelné příběhy na papíře jsem nikdy nevyhledávala, nikdy jsem nehltala Stopy hrůzy, knižní horor je pro mě oblastí neprobádanou. Po knize ...

Divadlo

Hudební scéna Městského divadla v Brně jubiluje

Hudebni scena 200Je to neuvěřitelné, jak letí ten čas. Docela nedávno byl v jámě budoucího divadla na Lidické ulici v Brně kladen základní kámen – až z Broadwaye. Pokřtili jej šampaňským manželé Formanovi. A jejich přání, aby to bylo divadlo veleúspěšn...

Film

Film Ghoul

ghoul 200Film Ghoul je temný thriller inspirovaný skutečnými událostmi, který má 26. Února celosvětovou premiéru v České republice.

...