Ivana Mer pokřtí album Earth

Ivana Mer pokřtí album Earth

Tisk

Ivana Mer200Rytmické takty zvuků přírody a její velkolepé obrazy, které vás přivedou do hloubky Země.

 

 

 

Mezinárodní den Země oslaví 22. dubna v Paláci Akropolis křtem alba Earth slovenské umělkyně Ivany Mer. Deska byla nominována na slovenskou hudební cenu Radio Head Awards v kategorii world music/folk. Během večera vystoupí právě jednotliví hosté, podílející se na Earth - houslistka a zpěvačka Nina Rosa, perkusista Miloš Vacík, hudebnice Bára Zmeková a další.

Album Earth je ódou na přírodu, stejně jako velmi aktuální volání po empatii, změně v chování a uvědomělejšímu přístupu k naší planetě. Témata zhmotnila Ivana Mer do konceptuálního alba, na němž se podílelo osmnáct hudebníků z různých zemí světa – kromě Čech a Slovenska také z Holandska, Spojených Států, Francie a Argentiny. Silným inspiračním zdrojem nahrávky jsou perkuse, rytmy původních obyvatel Latinské a Severní Ameriky, organicky se propojující s hlasem a elektronikou.


Unikátní vystoupení a premiéru celého projektu doprovodí jedinečné audiovizuální performance s poutavými projekcemi od Marii Júdové, speciální scénografii vytvořila také výtvarnice Katarína Caková, ručně tkaný kostým dílna Daniely Danielis WNOOZOW, o pohybovou přípravu se postarala choreografka Soňa Ferienčíková. Rozmazané hranice mezi žánry a jednotlivými skladbami se tak stanou ještě tekutější, aby vás svým proudem unesly do překvapivých a odlehlých zákoutí tohoto unikátního hudebního a vizuálního univerza. Vznik projektu z produkce TRAKT o.z. z veřejných zdrojů podpořil Fond na podporu umění.

Světoběžnice Ivana Mer spolupracovala s Janou Kirschner, hudbou se živila ve Francii, Španělsku, Německu a Čechách, na kontě má čtyři alba.

 Ivana Mer

Vstupenky si lze zakoupit: bit.ly/palacakropolisIVANAMER

Více informací:

Multilink: songwhip.com/ivanamer/earth

FB událost: facebook.com/events/278170907795339

facebook.com/ivanamermusic


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kdo je Slečna M. a co s jejím životem udělala válka?

 

Slečna M., perexSlečna M., nová kniha vydavatelství Fragment mne ke čtení nalákala hned z několika důvodů. Jméno tajemné slečny začíná stejným písmenem jako to moje. Období druhé světové války si vždy ráda připomenu, protože na tenhle historický milník nesmíme nikdy ...

Divadlo

Cirkus, který vám vyrazí dech

Festival Letní LetnáMezinárodní festival Letní Letná oživí od 19. srpna do 2. září pražské Letenské sady již podeváté atmosférou nového cirkusu a divadla. Vyroste zde pestré a veselé festivalové městečko s cirkusovými šapitó, kde...

Film

Michal David dokončil film

david perexČeský hitmaker Michal David, ktorý bude mať tento rok posledné dva koncerty nakrúcal film Decibely lásky. Do kín sa dostane vo februári 2016. Fanúšikovia si ho môžu ešte tento rok vychutnať na posledných predstaveniach sprevádzaných svetelnou šou ...