Desetidenní program ke každodenní vyrovnanosti: Léčba mysli

Desetidenní program ke každodenní vyrovnanosti: Léčba mysli

Tisk

lecba mysli200V lednu vydalo nakladatelství Pragma knihu Léčba mysli od doktorky Sarah Vohra, která nám nabízí průvodce pěti smysli, abychom vedli klidnější a šťastnější život. Jedná se o praktickou knížečku, kde máte možnost zapisovat své myšlenky a pocity a zároveň přečíst si příběhy ostatních lidí a zamyslet se nad jejich problémy. To vše ve stylu věřte své intuici a řiďte se svými smysly!


Pět smyslů, šest kapitol

Kniha je velmi přehledně rozdělena na 6 hlavních částí: Zrak, Sluch, Čich, Hmat, Chuť, Plán využití všech pěti smyslů. Ty se nadále dělí a větví na podkapitolky. Samozřejmě nechybí Úvod, Doslov (Nechte se vést svými smysly), Odkazy a Poděkování.

Proč považuji tuto knihu za praktickou a podnětnou? Nejen, že přináší zamyšlení nad našimi smysly a jejich využíváním a nabízí nám možnou nápravu. V každé kapitolce najdeme Výzvu 5 smyslů – něco, co by nám mohlo pomoci zamyslet se sami nad sebou a svou rutinou (např. Denní přehledy používání elektronických přístrojů, Naplánujte si cestu k úspěchu, Naplánujte si stravování), potom část Zamyslete se – kde odpovídáte na otázky a sami přemítáte, jak na tom s tím, co bylo popsáno, nakládáte. Zároveň nechybí příklady z praxe paní doktorky, kdy nám představí svého pacienta a jeho problém a následné prozření či řešení, chcete-li. I to působí jako zajímavý prvek zamyšlení se nad sebou a svými každodenními problémy.

Proč si Léčbu mysli přečíst?

Najdeme zde zajímavé poznatky, se kterými jsem se jinde nesetkala nebo mě jednoduše zaujaly tím, že je na ně nahlíženo z poněkud jiné perspektivy; třeba teploměr duševní pohody (od negativní červené k pohodové pozitivní modré, který prostupuje celou knihou) nebo metodu CKJ (co, kdo, jak) – která pomáhá lidem řešit obavy a nacházet možná řešení. To považuji za opravdu přínosné.

Taky možnost psát přímo do knihy své poznámky a odpovídat na otázky v sekci Zamyslete se rozhodně může pomoci získat jiný pohled na svá trápení nebo otázky, které nám leží na srdci.

Pokud máte pocit zahlcenosti, nejste spokojení nebo zažíváte nevysvětlitelnou únavu nebo si prostě chcete udělat pořádek v hlavě, pak vám tuto knihu vřele doporučuji. Opravdu si myslím, že má potenciál lidem pomoci.

lecba mysli

Název: Léčba mysli
Autor: Sarah Vohra
Žánr: duševní zdraví
Originální název: The Mind Medic (2020)
Nakladatelství: Pragma
Rok vydání: 2023, brožovaná vazba
Počet stran: 256
Hodnocení: 75 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/lecba-mysli/kniha/15160/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Air Guitar je podivná disciplína, jako vytržená z filmů Monty Pythonů“

air guitar logoŽe jste ještě neslyšeli o Air Guitar World Championships čili Šampionátu ve hře na imaginární kytaru? Tak to je chyba, protože Česká republika každoročně mívá několik želízek v ohni. V tomto článku si tento fenomén představím...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Zapomeňte na botox nebo plastické operace – stačí obličejová jóga

oblicejova joga 200V nakladatelství Anag vyšla jedinečná publikace zaměřená na Obličejovou jógu od Světlany Mihulové. Zacvičte si ji i vy!

 

...

Literatura

Moje máma Jana Brejchová - báječná kniha, jejíž autorkou je Tereza Brodská

brejchova 200Množství předtím nepublikovaných a unikátních fotografií, ale hlavně zajímavé povídání české herečky Jany Brejchové, které v průběhu let zaznamenala její dcera Tereza Brodská, přináší tato báječná kniha. Je v ní i celá kariéra slavné herečky, a...

Divadlo

Na jeviště Městského divadla s ladnou grácií šelmy vtrhl Tracyho tygr

200divV sobotu 9. listopadu 2013 se v komorním prostředí Studia Z ve zlínském Městském divadle uskutečnila již čtvrtá premiéra této divadelní sezóny. Dlouho dopředu vyprodaný sál se zatajeným dechem sledoval peripetie Thomase Tracyho a jeho tygra. Tato dvojka...

Film

Probudím se včera vás udrží v pozoru až do konce
ImageFilmů o mladých a nešťastných láskách či dospívání máme na skladě mnoho. Co takhle se vrátit do minulosti a změnit to, na co nejsme po právu hrdí, a nebo si jen jinak přeplánovat svojí budoucnost. Tak tohle se splnilo hlavnímu hrdi...