219 vědecky podložených důvodů, proč přehodnotit svůj denní režim

219 vědecky podložených důvodů, proč přehodnotit svůj denní režim

Tisk

zijte svuj nejlepsi zivot 200V září vyšla pod hlavičkou nakladatelství Esence parádní příručka Žijte svůj nejlepší život od britského autora Stuarta Farrimonda, která nám přináší praktické tipy, jak změnit svou denní rutinu, abychom žili zdravěji. Rozhodně stojí za přečtení a zamyšlení!

 



K autorovi

Doktor Stuart Farrimond je spisovatel, moderátor a komunikátor o vědě a zdraví. Je též vystudovaným lékařem a jeho články se objevují jak v britském, tak zahraničním tisku. Má pravidelné pořady v televizi, rozhlase a na veřejných akcích každý týden uvádí vědeckou rozhlasovou show. Jeho výzkum zahrnuje širokou škálu témat. Je též autorem knih The Science of Cooking (vyšlo i česky pod názvem Jak vaří šéfkuchaři – Vše, co jste kdy chtěli vědět o vaření v roce 2020) a The Science of Spice.

K obsahu knihy

Kniha je promyšleně rozdělena do tří hlavních oddílů: Ráno, Odpoledne a Noc. Nechybí Úvod, Slovníček, Rejstřík, Zdroje, O autorovi/Poděkování. Abyste si udělali představu, jak nás autor vzdělává, tak Ráno řeší otázky jako Kdy mám vypít svou první kávu? nebo Proč se mi zdá ráno cesta do práce delší?. Odpoledne uvažuje třeba nad tím Proč je cukr tak neodolatelný? nebo Proč si pamatuji události jinak než ti druzí?. A v Noci například Udrží mě digitální přístroje vzhůru? či Mají mé sny nějaký význam.

Moc se mě zaujalo rozvržení knihy. Jedna otázka, jeden „problém“ je řešený minimálně na jedné straně a bývá doplněný o obrázky, grafy, diagramy, studie či další barevně odlišené poznámky. Podle autora nám předkládá nejaktuálnější vědecko-výzkumné poznatky od vědců z celého světa a ukazuje nám, jak věda může obohatit náš každodenní život.

Odhalte tajemství života

Tím, že nás kniha provádí typickým dnem a přináší otázky a odpovědi na otázky, které se nám denně honí hlavou, nám pomáhá zastavit se a pouvažovat nad tím, jestli využíváme potenciál své denní rutiny, svého života. Podle autora je kniha hlavně oslavou života – a s tím souhlasím a souzním. Pokud chcete udělat něco pro své tělo i duši, pak může být tato příručka zajímavým pomocníkem.

zijte svuj nejlepsi zivot

Název: Žijte svůj nejlepší život
Autor: Stuart Farrimond
Originální název: The Science of Living (2020)
Žánr: osobní rozvoj
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2021, pevná vazba
Počet stran: 256
Hodnocení: 90 %

https://www.euromedia.cz/zijte-svuj-nejlepsi-zivot/kniha/14268/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

1. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

BMC perex1Březen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům pís...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jonáš, Kuchař: Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni

prirodni-antibiotika-a-antivirotika perexVíte o tom, že někdy stačí si jen toto koření přidat do jídla, uvařit si čaj z tymiánu a porozhlédnout se v obchodě se zdravou výživou trošku jemněji a najít třeba orientální koření, oc...


Literatura

Kam na dovolenou? Přece na sever Francie, do Bretaně a Normandie

bretan 200S rozhodováním, který kraj světa při své dovolené navštívit, vám pomůže nový turistický průvodce Bretaň a Normandie od nakladatelství Jota a to již ve třetím upraveném vydání s nejaktuálnějšími informacemi a tipy pro prvotřídní zážitek.

...

Divadlo

Taková normální rodinka vytvořená z prachu hvězd

200diV naší galaxii je asi 200 miliard hvězd. Z toho asi 10 miliard podobných našemu Slunci. Asi. Protože ročně se narodí asi 7 hvězd a několik umře. Kolem většiny hvězd obíhají dvě i více planet. To je asi 1 bilion planet. Z toho asi 1 miliarda podobných Zemi....

Film

Filmy z karlovarského festivalu

54kviff 200Letošní karlovarský filmový festival skončil a oceněné tituly jsou již známy. Nebudu se k nim vracet, protože zajímavější než snímky ze soutěžních sekcí, zpravidla druhořadé, méně přínosné i přitažlivé, jsou díla uváděná mimo soutěž. Soustředí...