Motivační kniha pro ty, na které to po dobrém nefunguje

Motivační kniha pro ty, na které to po dobrém nefunguje

Tisk

vzchopte se  200Matthew Kimberley se s tím vůbec nepáře, proto svou knihu s podtitulem Jak vrátit život do správných kolejí nazval Vzchopte se, do p**ele! a na této vlně pokračuje i na jejich stránkách.

 

 

Kniha je rozdělena na sedm velkých částí: Dejte se dohromady, Dotahujte věci do konce, Jednání s ostatními, Jak nebrat sami sebe tak vážně, Vztahy, Zdraví, Práce a peníze a Několik rychlých vítězství pro hřejivý pocit. Ty se dále člení na jednotlivé lekce, které jsou stručné, opravdu věcné a hlavně vtipné.

Každý si tak může vybrat jen nějakou oblast, kde cítí slabiny, nebo co by chtěl změnit. Podstatou celé knihy jsou však tato důležitá Zlatá pravidla:

  • Převezměte za sebe odpovědnost.
  • Berte se méně vážně.
  • Dotahujte věci do konce.

Už v předmluvě autor říká, že tato kniha je zásah, a to poslední, co kdy budete potřebovat. Čte se podle něj snadno, protože jde o obyčejné tuctové omílání tématu zdravého rozumu, všeobecně známých věcí a běžně přijímaných názorů, chytře zabalených do příručky seberozvoje. Nevyvrací tudíž myšlenku, že se jedná o všeobecné známé věcí: „Na těchto stránkách vás nic nepřekvapí, ale dost věcí potěší a možná ještě víc vás přiměje k chápavému pokyvování a přitákávání „jo, vždyť tohle už vím.“ Dovolte mi to zopakovat: to už víte. Ale kvůli neustálému proudu podnětů jste to zapomněli.“ (str 8)

Osobně takové knihy příliš nevyhledávám, ale v tomto případě mě opravdu zaujal provokativní názor a také jsem z několika zdrojů slyšela, že se čte rychle a je vtipná. Původně jsem myslela, že ji budu číst po částech, ale nakonec jsem ji velmi lehce přečetla za jeden večer a rozhodně si ji nechám v knihovně. Mockrát jsem se zasmála, ale také zamyslela a někdy zkrátka potřebovala autorovo utvrzení typu: „Krátce řešeno – je v pořádku dělat to, co děláte teď, jestli jste takhle šťastní a nikomu tím nebráníte v rozletu. Je to v pohodě dokonce i tehdy, když neděláte nic.“ nebo „Kdokoliv o sobě říká, jak je úžasný ještě předtím, než na to máte možnost přijít sami, nemusí být zase taková hvězda, jak o sobě tvrdí.“

Vzchopte se, do p**ele! doporučuji každému k přečtení, protože někdy je potřeba popostrčení nebo ukázání směru a tento způsob je bezbolestný (pokud se nepočítá namožená bránice od smíchu). :-)

Matthew Kimberley se narodil roku 1980 ve Velké Británii. Po studiu na London School of Economics se ve svých osmnácti letech vydal na cestu kolem světa a po pracovních stážích v Malajsii, Belgii a Itálii se usadil na Maltě. Založil společnost Book Yourself Solid School of Coach Training a jeho poradenství vlastníkům drobných podniků a jejich prodejcům ovlivnila a změnila stovky mezinárodních obchodů. Časopis Glamour ho jednou nazval "drsným obchodním guru", i když mu samotnému na slově "guru" vůbec nezáleží. Jeho nejprodávanější kniha Vzchopte se, do pr**le! změnila život desítkám tisíc lidí po celém světě.

Vzchopte se, do p**ele!
Autor: Matthew Kimberley
Překlad: Květa Palowská
Žánr: populárně naučná, osobní rozvoj
Nakladatelství: Bookmedia
Rok vydání: 2020
Počet stran: 240
Hodnocení: 84 %

http://www.bookmedia.cz/products/vzchopte-se-do-p-dele/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S Barborou Schneiderovou nejen o storytellingu a festivalu Vikingové

vikingove 200Od 23. do 26. září se v Městské knihovně v Praze bude konat festival Vikingové, jehož součástí bude Večer se staroseverskými bohy. Ten má pod taktovkou mimo jiné paní Barbora Schneiderová, ředitelka občanského sdružení Storytelling a také drama...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Víme, jak na diabetes druhého typu!

cirkakod-200Po úvodní zásadní knize „Cirkadiánní kód“, ukazující, že vše v našem těle se řídí „vnitřními hodinami“ a že je namístě žít v souladu s nimi, přichází Satchin Panda s konkrétní aplikací své teorie na zvládání a léčbu diabetu v titulu „Cirkadiánn...


Literatura

Dokáže zachránit dítě, kterého se kdysi vzdala?

Dite ktere jsem nemela perexKdyž byla Mia mladá, nečekaně otěhotněla. Protože se o svou dceru nemohla starat, dala ji k adopci. Suzanne, adoptivní matka, vypadala laskavě, a tak se Mia o osud své dcery vůbec nebála. Vynutila si ale otev...

Divadlo

MACBETH – Too Much Blood, klasika tak trochu jinak

ldy MacbethDivadelní adaptace jednoho z nejznámějších děl mistra dramatu, Williama Shakespeara, v podání českého filmového a divadelního režiséra a dramatika Davida Jařaba svou nevšedností a minimalismem, až komiksovou stručností textů a precizním zpodobn...

Film

Křehká komedie o dívce z továrny na koláčky štěstí

fremont-foto-07

Americký snímek Babaka Jalaliho Fremont nadchl diváky na festivalu Sundance i na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, odkud si odvezl Cenu za režii. Křehká komedie sleduje osudy mladé dívky ...