Co je to Uprdelismus?

Co je to Uprdelismus?

Tisk

uprdelismus 200V únoru vyšla v nakladatelství Pragma šikovná knížečka Jana Menděla s chytlavým názvem Uprdelismus. Pokud hledáte –ismus, kterým se chcete v životě řídit, můžete nahlédnout pod pokličku a vyzkoušet si právě tento přístup.



K autorovi

Jan Menděl (* 1983) se od roku 1996 se věnuje duchovním naukám. Díky řízení osudu se hned v začátcích dostal k hypnóze, která mu dala nahlédnout do hlubin lidského ducha a s jejíž pomocí mnoho let prováděl příležitostné regrese. Duchovno má pro něj význam jedině tehdy, pokud ho dokáže člověk využít v každodenním životě k blahu nás samých a svých bližních. Rád se dělí o svoje myšlenky a zkušenostmi s těmi, které to zajímá. Ve svém volném čase se věnuje psaní, překladům a osobnímu poradenství. Je zakladatelem facebookové stránky Afirmace - FB - Afirmace, kde člověk najde radu na každý den.

K uprdelismus

Kniha nám představuje směr uprdelismus a človšk, který se tímto heslem řídí, si říká uprdelista. Kdo je to? Takový jedinec se nebere moc vážně, užívá si radostí života a má u zadnice to, co ostatní lidé (nebo tomu můžeme říkat systém, společnost) považují za zásadní. Autor nás nabádá k zamyšlení a předkládá nám situace ze svého života, i zkušenosti svých klientů, a snaží se nám dokázat, proč je jeho myšlenkový postoj dobrý pro v dnešním světě zmáhanou a zrychlenou lidskou psychiku.

Ke knize

Spousta myšlenek obsažených v knize má něco do sebe a myslím, že každý si tu najde to svoje. Autor podle mého hodně vychází z toltécké moudrosti (hlavně neberte si nic osobně, buďte skeptičtí ale naslouchejte) a dává svému pohledu na svět jakousi volnost a svobodu člověka dělat si to, co opravdu chce. Čerpá ze svého života, jak v dospívání a v rodinných vztazích, tak řeší i vztahy pracovní či romantické). Musím se přiznat, že mě nebavila kapitola o hypnóze, nepřišlo mi to k povaze knihy adekvátní řešit zde takové záležitosti.

K doporučení

Určitě knihu doporučuji všemi deseti všem, kteří se nebojí žít tak, jak chtějí oni sami, neberou se příliš vážně a chtějí zakusit nový směr přístupu k životu. 

uprdelismus

Název: Uprdelismus
Autor: Jan Menděl
Žánr: naučná literatura, osobní rozvoj
Nakladatelství: Pragma
Rok vydání: 2021, pevná
Počet stran: 224
Hodnocení: 85 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/510684-uprdelismus.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

ABRAXAS VÁS SVÝM KLIDEM V KLIDU NENECHAJÍ

ABRAXAS200Kapela Abraxas přichází s novým studiovým albem. Jmenuje se Klid! Opravdu s vykřičníkem. Je plné energie, skvělých melodií i textů. A samozřejmě i vtipu. Jak jsme na to ostatně u Abraxas zvyklí. Kromě toho skupina ostošest koncertuje – vloni odehrá...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Seznamte se s Áhárou – Ájurvédskou výživou pro zdraví

Ahara200Kniha je určena jak pro začátečníky, kteří nemají zatím s ájurvédou žádnou zkušenost, tak pro odborníky – lékaře, výživové poradce, cvičitele a studenty jógy a dalších východních učení.

 

...

Literatura

Padesátá léta ve Švédsku dětskýma očima

dziny 200Šestým dílem Pravé americké džíny se dostáváme do druhé poloviny série Velké století, kterou nám přináší oblíbený švédský spisovatel Jan Guillou. Prostřednictvím rodiny Lauritzenů se dozvídáme o švédských a norských dějinách dvacátého století. Tentok...

Divadlo

Dramaturgický plán sezóny 2023/2024 ve Švandově divadle

Svandovo divadlo200Anna Karenina, Klec bláznů, retro muzikál o božském pop-idolu, sólo pro Marií Štípkovou i nová česká hra o nevšedním spolubydlení malířky Toyen. Švandovo divadlo chystá odvážnou sezónu 2023/2024.

...

Film

Noví Transformers přináší dinosaury

tra 200Film Transformers: Zánik (2014) je pokračováním úspěšné série filmů a seriálů na téma robotů měnících se na auta, kteří se mezi námi ukrývají a chrání nás proti zlu. I když se může leckomu zdát, že další pokračování ničím nepřekvapí, nové herecké obsaz...