Bdělý život. Každodenní meditace na cestě Toltéků

Bdělý život. Každodenní meditace na cestě Toltéků

Tisk

bdely zivot 200V lednu vyšla u nakladatelství Pragma kniha Bdělý život Dona Miguela Ruize mladšího, který nám stejně jako jeho slavný otec a autor Čtyř dohod přináší další moudra a ponaučení do života od moudrých Toltéků.



Autor jako šaman

Don Miguel Ruiz mladší je naguál, což znamená šaman, mistr transformace. Je přímým potomkem Toltéků a synem dona Miguela Ruize staršího, autora slavné knihy Čtyři dohody. Díky tomu, že se mu podařilo propojit moudrost skrytou v tradicích jeho rodiny se znalostmi, které si osvojil na vlastní duchovní pouti, nyní pomáhá ostatním, aby si uvědomili, kudy vede jejich cesta k osobní svobodě. Se svými žáky a čtenáři svých děl se dělí o vše, k čemu dospěl. Je autorem knih Pět stupňů připoutanosti, Sedm tajemství pro zdravé a šťastné vztahy, Mistrem sám sobě.

Bdělost jako základ

Bdělost, tedy uvědomování si přítomného okamžiku a pochopení, že všechno je na světě dokonalé takové, jaké to právě teď je, na tom je postavena tato kniha, která mimo jiné disponuje meditačními cvičeními na procvičení si této dovednosti. Hmotné statky ani moc či vysoké postavení nám nepřinese štěstí a harmonii, pokud si nebudeme žít bdělým životem a všímat si, na čem doopravdy záleží.

Bdělý život jako cesta k lásce

Věřím, že k této knize si najdou cestu jak lidé, kteří se toltéckou filozofií inspirují, ale stejně tak na ni natrefí ti, co jsou jí nepolíbeni – a pokud budou číst s pochopením a otevřeným srdcem, najdou nejen v této knize podporu, ke které se můžou kdykoliv vracet a která jim bude pomocníkem a rádcem na jejich cestě třeba za něčím, třeba změnou, nebo lepším já či duchovním růstem.

 

bdely zivot

Název: Bdělý život. Každodenní meditace na cestě Toltéků
Autor: Don Miguel Ruiz ml.
Originální název: Living a Life of Awareness: Daily Meditations on the Toltec Path (2013)
Žánr: osobní rozvoj, duchovní zdraví
Nakladatelství: Pragma
Rok vydání: 2021, pevná
Počet stran: 232
Hodnocení: 90 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/bdely-zivot-kazdodenni-meditace-na-ceste-tolteku/kniha/11980/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf bez talentu: „Lidé umí být svině i hrdinové. Je jen na každém z nás, co si vybereme.“

bez talentu 200Fotograf bez talentu má na Facebooku po necelých dvou letech od založení stránky téměř 14 000 členů. Iedntita pro něj není důležitá, má svůj osobitý přístup i styl. Radí jak fotit a jeho posledním projektem je ten s názvem Hrdinové. Nejen o...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Autorka bestsellerové Kuchařky pro teenagery přichází s dalším titulem

Kucharka pro me a moje telo obalka200Tato knižní novinka právě vychází v nakladatelství Smart Press: Kuchařka pro mě a moje tělo od Julie Kučerovské.

...

Literatura

Kdo z nich je vrah?

Hra na vrazdu perexPřed rokem se skupinka přátel sešla v nádherném cornwallském sídle, aby oslavila Lucasovu svatbu. Nakonec se však žádná svatba nekonala, protože pár hodin před obřadem se odehrála strašlivá tragédie.

Divadlo

Neváhejte a vyrazte za zážitky na Kulturu pod hvězdami

kultura pod hvezdami200Kultura pod hvězdami pořádá letní kulturní akce open-air s tím, že spojuje krásná místa s krásným zážitkem v podobě muzikálů a činohry pod širým nebem. Už mají za sebou několik zastávek jako je Opočno, Kroměříž, Brno nebo ...

Film

Tibetští mniši a televize

altFilm, který se může pyšnit nálepkou “první skutečně tibetský film”, Tiché svaté kameny, odpovídá kritériím profesionálního filmu délkou i technickým zpracováním. Herecké obsazení je sice poskládané z neherců, ale i ti pod režijním vedením ...