Šťastný život: Will Bowen do třetice!

Šťastný život: Will Bowen do třetice!

Tisk

Stastny zivot perexWill Bowen, autor Světa bez stížností, přichází s třetí knihou, která vše jemně shrnuje a veškeré naše osobní nastavení i vztahy ke vztahům, které kolem sebe máme, pěkně od podlahy probírá... čím? Našimi zlozvyky. Tím, jak jsme se naučili reagovat, vyhledávat negativitu, protože ona dost dobře člověka živí. A vše se naučíme otočit, napravit, zajet do kolejí pozitivnějších, vědomějších a živějších.

Nejen na nový rok

Čím víc budeme vnitřně naladěni na štěstí, tím lépe se nám bude žít, celkově. A tento pocit postupně přitáhne i více pozitivních událostí do života, protože jak známo – podobné plodí podobné. Autor Will Bowen mimo přehršle jiného uvádí v této knize také to, že štěstí je jako fyzická kondice. A začneme pomyslně v novém roce. Ale, jak sám píše - čas na změnu je KDYKOLIV. 

Ale myšlenka využít pro tyto nové začátky energii nového roku, je trefná i symbolická.

Mozek je jako naše fyzická kondice, dá se vycvičit!

Stejně jako jsme schopni si vycvičit nějakou kondici, jsme schopni (i díky jeho radám) vycvičit mozek, aby byl v lepší kondici a produkoval o něco příznivější chemikálie a byl naladěn na štěstí, nikoliv na smutek a divnou mlhu beznaděje. A také tvrdí, že tomu musíme věnovat úsilí, nemalé – to třeba říci na začátek i na závěr. Šťastný život rozhodně není zadarmo a stejně jako vypotíte litr potu v posilovně nebo při běhu, vypotíte i litry (slz?) při přecvičování svého mozku. Ale odměna bude sladká!

Lidé vás budou nenávidět? Možná!

A stejně jako je to s kondicí, je to i s druhými lidmi. Mohou se cítit ohroženi tím, že jste šťastni, že potíte ty litry slz a potu – protože v porovnání s vámi pak cítí ostřeji svou vlastní pasivitu. Teoreticky se tak můžete setkat i s tím, že se vás okolí bude snažit zadrápnout zpět do svého bahýnka, abyste nevyčnívali a nepřipomínali druhým, že je lepší vzít si na nohy botasky, než vzít si do ruky sklenku vína a chipsy. Třeba.

Eliminace stresu a cesta k lepšímu zdraví i rozhodování

Ale celkově se dá říci, že když se naučíte podle této knihy eliminovat na minimum stěžovací a negativní myšlenky, MINIMÁLNĚ se to odrazí na vaší schopnosti vnímat a zpracovávat stres. Budete odolnější. Postupem času tak i zdravější a budete činit i správnější rozhodnutí.

Tisíc informací, jeden nový život

Malá kniha, obrovské množství informací, neskutečně laskavé, leč důrazné slovo, a hlavně – je to skutečně návod na to, jak odnaučit mozek, aby byl chronicky nešťastný. Autor podrobně rozepisuje, jak snadno vzniká chronický návyk na neštěstí, jak jsme jím denně masírováni a udržováni ve strachu. Jak si se strachem poradit a doslova prorazit v sobě to okénko k čerstvému vzduchu a vidění lepšího života. Jak toto vše nacházet, pěstovat, udržovat, rozvíjet. A nevzdat to! Nikdy!

Stastny zivot 1

Kniha je volným pokračováním jeho předchozích „nestěžovacích“ knih, které se zaměřovaly více na zvyk si stěžovat a živit negativitu i nevědomě, a také na vztahy a lepší řešení vztahů. Nyní je jeho obzor a téma ještě širší. Vše důležité znovu shrnuje a přidává právě ten nadhled, který využijeme v odnaučení se jakýchkoliv špatných návyků, ve vztazích a hlavně mám pocit – hodně je kniha vedena k tomu, abychom se našli postupně sami. Našli svou životní vizi a naučili se životem proplout tak, že nebudeme ničeho litovat.

A bonus v tom, že najednou s lepší chemií v mozku budeme činit lepší rozhodnutí, nebudeme přehlížet to lepší v životě – to je bonus k nezaplacení!

O autorovi:

Will Bowen: Autor knihy Svět bez stížností, Vztahy bez stížností a Šťastný život založil svou metodu na emočním regulování našich pocitů, cíleném zvědomování si štěstí a prací s negativními pocity. Všechny knihy jsou plné vysvětlení fungování našeho pocitu štěstí v mozku se spoustou praktických tipů na vylepšení životního stylu tak, aby nám bylo lépe. A nejlépe.

šťastný život - kopie

Na stránce www.nestezujsi.cz/bonus najdete plakát, knižní záložku a bonusové video od autora, který prodal se svou knihou i na 11 milionu náramků, jež pomáhají zvědomovat si „nestěžovací styl života“ a o svých knihách mluvil v televizních pořadech a psal v časopise People a Newsweek.

Šťastný život

Autor: Will Bowen

Přeložila: Petra Vlčková

Originál: Happy This Year

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE,2019

Hodnocení: 95 %

www.synergiepublishing.com

www.facebook.com/svetbezstiznosti/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pozor na žihadla aneb Vidíš-li vosu, nehýbej se

hous 200Že i něžné pohlaví umí jít za svým hlava nehlava, a třeba i za hranici zákona, o tom vypráví kniha šestnácti krimipovídek Evy Houserové, která právě vychází v nakladatelství JaS.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Anke Evertz: Devět dní nekonečna

Devět dní nekonečnaŽivot si umí říct, co po nás chce. Životní krize se dají řešit i pěkně od základu. Sama autorka téměř doslova vstala z popela, protože v knize Devět ...


Literatura

Čínské umění léčby

200knihaKniha čínského umění léčby je určena všem čtenářům, kteří se zajímají o své zdraví a o tisícileté osvědčené postupy, jak je udržet nebo zlepšit. Tyto postupy používají jak vyškolení specialisté tradiční čínské medicíny, tak laici. Tradiční čínská medicí...

Divadlo

Slávek Novák aneb Příběh opravdového herce

Slavek Novak perexCo uděláte, když narazíte skutečný příběh o skutečném umělci, který hrával hlavní role v Národním a zároveň sváděl ženy pod taktovkou STB, aby je režim mohl vydírat? Jste-li dramatikem, pravděpodobně napíšete hru. Jste-li vtipným a...

Film

Jak se zbavit toxického zaměstnavatele?

Renfield perexRenfield (Nicholas Hoult) je oddaný a neustále ponižovaný Drákulův zaměstnanec. Jeho narcistický pán (Nicolas Cage) vyžaduje, aby mu Renfield sháněl kořist přesně podle jeho požadavků a poslouchal každý jeho příkaz bez ohledu na to, jak poniž...