Fascinující fascie. Pravda o držení a tvaru našeho těla

Fascinující fascie. Pravda o držení a tvaru našeho těla

Tisk

Trenink fascii perexChcete-li mít pevná stehna a netrápit se pohledem na celulitidu a strukturu podobající se želé, začněte se zajímat o fenomén dnešní doby – fascie. Udělejte něco pro své tělo. Informace k tomu, abyste získali dobře vytvarované a zpevněné křivky těla a nadobro jste se zbavili ochablých paží a povadlých partií, najdete v knize nakladatelství Anag Trénink fascií: Úspěšný recept pro získání napnuté vazivové tkáně.

 

Autorky Karin Hertzer a Divo G. Müller představují program Fascial fitness. Receptem na pevné tělesné kontury je směs zjemnění, pérování, tonizace a oživení.

Fascie vytváří v našem těle síť, která mu poskytuje oporu, strukturu a formu. Pouze jejich pravidelným tréninkem si zachováme mladistvou pružnost, obratnost a bezbolestný pohyb co nejdéle.

zjemnění + pérování + tonizace + oživení

Publikace obsahuje velmi poutavou teoretickou část s doslova fascinujícími informacemi o lidském těle. Naprosto srozumitelně je zde vysvětlen princip fungování fascií ve spolupráci s dalšími fyziologickými strukturami. Text doplňují názorné obrázky a fotky, nad kterými jsem se občas s údivem pozastavila. Jak může držet pohromadě něco, co je tvořeno téměř jenom vodou? A přestože fasciální struktura vypadá tak křehce, zároveň je vidět, jak je dokonalá a spolehlivá. Jen jí to musíme dovolit.

Procesu stárnutí a působení zemské přitažlivosti nemusíme jen nečinně přihlížet

Další část je věnována praktickým ukázkám a návodům ke cvičení, seznamuje s náčiním a pomůckami, které je možné při fasciálním tréninku použít. Z mého pohledu opět vše perfektně popsáno a doplněno fotografiemi jednotlivých fází nejvhodnějších cviků.

Kniha Trénink fascií: Úspěšný recept pro získání napnuté vazivové tkáně je velmi přínosným počinem pro všechny, kteří nechtějí jen nečinně přihlížet procesu stárnutí a působení zemské přitažlivost. I když se jedná o naučnou literaturu, podávané informace jsou jasné a srozumitelné i úplnému laikovi. Ve své knihovně by ji měl mít každý trenér a instruktor, který chce držet krok s dobou a pracovat s nejnovějšími vědeckými poznatky. Obyčejné posilování a protahování tak dostane širší rozměr a mnohem větší smysl nejen pro cvičitele, ale zejména pro samotné cvičence.

Kniha pro domácí použití i pro vedení profesionálních tréninků

Trenink fascii

Divo G. Müller se zabývá léčením, působí jako terapeutka orientovaná na tělo a také je propagátorkou moderních pohybových programů. Spolu se svým manželem dr. Robertem Schleipem, renomovaným badatelem v oblasti fascií, a mezinárodním týmem vědců z oblasti sportu vytvořila nový tréninkový program Fasciální fitness.

Karin Hertzer je novinářka se zaměřením na zdraví, PR a konzultantka a autorka. Stará se o tiskové záležitosti Fascial Fitness Association a úzce spolupracuje s Divo G. Müller a dr. Robertem Schleipem.

Trénink fascií: Úspěšný recept pro získání napnuté vazivové tkáně
Autoři: Karin Hertzer, Divo G. Müller
Přeložila: Martina Coufalová
Nakladatel: Anag 2018
Počet stran: 190
Hodnocení: 100 %

www.anag.cz/trenink-fascii-uspesny-recept-pro-ziskani-napnute-vazivove-tkane/pA91.5864/ 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michal Šefara o knize Podsvětí
sefara1„Když se podíváte na pražské metro, uvidíte opravdu fascinující stavbu, skutečnou jeskyni města“ říká v našem rozhovoru Michal Šefara, autoru velice zajímavého fantastického thrilleru s názvem Podsvětí. Děj této knihy je zasazen do pražského metra. J...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Kniha pro ty, které bolí kolena

koleno-meniskus200Koleno a meniskus – účinná pomoc při bolesti je název knihy, která vyšla v nakladatelství Kazda a představuje metody z praxe Rolanda Liebschera-Brachta a Petry Brachtové.

 

...

Literatura

Nikdo to tu nepřežije: ještěrčí král Morrison ve svých proměnách
ImagePro jedny hrdina, vzor a zbožňovaná modla, pro druhé sprosťák, symbol arogance a amatér, který se afektovanými pózami snažil zakrýt nedostatek talentu. Názory na frontmana legendární kapely The Doors Ji...

Divadlo

Prague Shakespeare festival: ohromná událost!

Rutherford CravensPrague Shakespeare festival uvede od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadle Kolowrat v originální angličtin...

Film

Parchanti spí možná dobře, ale diváci mohou mít zlé sny

200film1Režisérka Claire Denisová se svěřila, že impuls k natočení filmu Parchanti spí dobře jí poskytlo Kurosawovo klasické drama Zlý chlap spí dobře. Zvolila název Les salauds (neboli Parchanti), odkazujíc tak k japonskému mistru, jehož dílo bylo ve Franc...