Votočkovi z Prahy 9 milují Hihlíka, Ferdu a Magora - 3. místo v naší Velké jarní soutěži jim právem patří!

Votočkovi z Prahy 9 milují Hihlíka, Ferdu a Magora - 3. místo v naší Velké jarní soutěži jim právem patří!

Tisk

Votockovi perexRodina Votočkova z Prahy 9 je v pořadí třetím výhercem v rámci Velké jarní soutěže, která měla podtitul Český literární hrdina? Hledá ho celá rodina! Velmi rádi jim tedy zasíláme balíček knih a přejem jim, aby strávili ještě mnoho pohodových večerů při společném čtení či poslechu!

 

 

Votočkovi odpověděli takto:

Hezký den,
posílám trošku do mlýna, tedy do soutěže.

1.
Sněhurka a sedm trpaslíků
Sedmero krkavců/Sedm havranů
Dvakrát sedm pohádek

2.
Milujeme knížky. Všichni. Doposud to bylo tak, že jsem před spaním předčítala já nebo manžel, případně jsme zkracovali čas ve vlaku, v čekárně u lékaře apod. Nyní chodí starší dcera již do druhé třídy, tak se v předčítání střídáme. Je to fajn. Na fotce je naše oblíbená knížka Magor dětem.

Votockovi

Andulka Votočková (8 let): "Mám ráda, když nám maminka čte. Můžu si při tom představovat, jak co vypadá a navíc se mi pak krásně spí." Maxík Votoček (6 let): "Líbí se mi pohádky. A taky že si pak vlezu k Andulce do postele a je nám hezky."

3.
Andulka nakreslila Hihlíka z Lichožroutů a Maxík Ferdu mravence.

Votockovi1

Votockovi2

Mějte se krásně a knížkám zdar!

Petra Votočková
Anna Votočková
Max Votoček
(tatínek Jan Votoček fotil)
Praha 9

VJS 3 H

Děkujeme všem partnerům Velké jarní soutěže, více informací o partnerech a celé soutěži ZDE (soutěž je již uzavřena):
www.kultura21.cz/souteze/9075-velka-jarni-soutez-cesky-literarni-hrdina-hleda-cela-rodina

VJS 3vysledky

Celé česko čte dětem - čestný patron celé soutěže
www.celeceskoctedetem.cz

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yael: „S Tinou sa mi spolupracovalo výborne. Je proste frajerka“

jael 200Slovenský rapper YAEL s exotickými kořeny vydává svoje první EP s názvem BAY B. Co nám o něm prozradil a jaké má další plány?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Libor Podmol rozšířil své ranní rituály o kontrolu speciálního účtu

LIBOR-PODMOL-TISOPHOTO-2021-0540Libor Podmol je první neamerický jezdec, který vybojoval zlato na X-Games, olympiádě extrémních sportů, je však také mistrem světa ve freestyle motokrosu. Jako první na světě předvedl, ale i vymyslel skok n...


Literatura

Tváří v tvář evropskému Severu

altTváří v tvář Severu. Tak se dívá na evropský sever reportér Tomáš Sniegoň v bezmála stovce fejetonů. Čtenář knihy, vydané Radioservisem, má tak možnost, aniž by se zvedl z pohovky, zavítat za oba polární kruhy.

Divadlo

Kdo miluje, nespí

bratr spanku perexMožná byl talentovanější než Mozart. Narodil se ale na špatném míste. Johanes Elias Alder (Jacob Erftemeijer) je obdařený fenomenálním hudebním sluchem. Naneštěstí pro něj ale žije v zapadlé alpské vesnici mezi...

Film

Krvavý boj za skotskou svobodu

statecne srdceTěžký historický film Statečné srdce (1995) ztvárňuje něco, co je v období každé krize velmi aktuální. I když zabíjet není právě nejlepší řešení, můžeme se podívat, jak se daly řešit podobné problémy kdysi dávno.

...