Představujeme: týdeník Naše rodina

Představujeme: týdeník Naše rodina

Tisk

nase rodina perexTýdeník Naše rodina přečkal řadu úskalí a stal se šampionem mezi nepřetržitě vycházejícími časopisy v naší zemi. Vždyť v září loňského roku oslavil pětačtyřicátiny a tak zahájil už 46. ročník vydávání!

 


„Jak nám všem spravedlivě stejnoměrně utíkají roky, hektická současnost doslova požírá dny, které jsme si vychutnávali ještě včera, předevčírem, a ty se stávají minulostí. A minulost se někdy tak ráda zapomíná. My, kteří jsme byli vyzváni dr. Františkem Taliánem – majitelem nakladatelství a vydavatelství „Fortuna“ – abychom pracovali pro dobrou věc, kterou je redakční činnost týdeníku Naše rodina, bychom byli moc a moc neradi, kdyby se tento fenomén mezi časopisy stal pouhou minulostí, na niž se pohříchu také zapomíná,“
svěřil se našemu magazínu zástupce šéfredaktora Zdeněk Lebl.

Nase rodina zdenek lebl

Zdeněk Lebl

Představme si tento ojedinělý týdeník vycházející u nás

Časopis vznikl v roce 1968 na protest proti sovětské okupaci naší vlasti. A už tehdy se stal jakousi svatyní, do níž se utíkali nejen novináři sympatizující s vydavatelstvím Lidové demokracie, potažmo s Československou stranou lidovou, ale i řada těch, kteří věděli, že v nedalekém budoucnu budou mít ve svých redakcích profesní problémy. V oné době temna ani zdaleka nemohl být tribunou názorů, tak aspoň nepoklonkoval vládnoucí garnituře a na svých stránkách otiskoval texty z historie, umění, a spolu s články náboženského charakteru se na dlouhá léta stal na omezeném mediálním trhu jediným nositelem duchovních hodnot. Oblíbenost Naší rodiny se zvyšovala a náklad v několika letech raketově vystoupal. Lakonicky se dá říct, že Naše rodina na konci 60., v průběhu 70. a 80. let zejména na venkově a v menších městech čouhala z každé druhé, maximálně třetí schránky… Zlepšovala se graficky a vyprofilovala se do podoby a obsahu, které dělaly radost čtenářům.

I přišla revoluce, a jak se měnila nálada ve společnosti, čtenářů, zejména předplatitelů, kteří dodnes tvoří páteř čtenářstva – valem ubývalo. V téhle době Naše rodina povstala jen kousek od příslovečného popela… O desetitisíce vděčných a věrných čtenářů se postaral dr. František Talián, který v posledním roce 20. století Naši rodinu koupil. Zkrátka chtěl udělat radost mamince, která ji odebírala od prvního čísla. Tady vidíte, že na začátku úspěchu zpravidla stojí dobrý úmysl!

Pod majitelovou supervizí časopis zůstal teď už jediným společenským rodinným magazínem, který se nemusí uchylovat k bulvárnímu světu rádoby celebrit, ale uchovává si své duchovní poslání a civilní kolorit obyčejných lidí a věcí kolem nás.

nrH

Týdeník Naše rodina je určený opravdu pro celou rodinu, se svými 32 stranami vychází ve formátu A 4. Ve svých pravidelných rubrikách prezentuje populárně naučné články o památných místech naší vlasti, tipy na výlet, texty i fotografie zeměpisného a architektonického charakteru. K vděčným rubrikám patří zahraniční i domácí reportáže, příroda ze všech stran, rozhovory s osobnostmi české kultury, stejně jako stránka o zdraví a jeho prevenci. Jednou z nejoblíbenějších rubrik je „na návštěvě“ nebo také „spolky a řemesla“, v níž představujeme jednotlivé firmy, jejich výrobky, služby…

Protože už patnáct let je majitelem největší učebnicové nakladatelství Fortuna, spolu s SPN nakladatelstvím (bývalým Státním pedagogickým nakladatelstvím), nehoní se za senzacemi, protože jeho čtenářská klientela od Naší rodiny očekává především informace a seriózní „počtení“.
Nedílnou součástí týdeníku je příloha Klub receptáře. Spolu s časopisem předplatitelé zároveň získávají každý týden televizní magazín TV pohoda.

Pokud byste se chtěli seznámit s časopisem blíže, informace najdete na www.nase-rodina.cz nebo telefonu: 224 932 034.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je cukr zdraví škodlivý? Aneb když se dva pustí po stopě mýtu - rozhovor s MUDr. Jonášem

jonas perexU nás je toto téma skoro tabu. Konspirační teoretici se nebojí bílý cukr označit za legální drogu s devastujícími účinky na lidský organismus. MUDr. Josef Jonáš a Jiří Kuchař se rozhodli, že na toto téma napíší knihu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Volejbalový turnaj za lepší svět už v pátek 10. června

Beach Volleyball 200Na dvě desítky smíšených týmů mužů i žen z byznysu i neziskového sektoru v Česku se zapojí do hry za globální cíle od OSN. O titul šampiona turnaje v amatérském plážovém volejbale SDGs Beach Volleyball Cup 2022 se utkají již v pát...


Literatura

Nikdy není pozdě zopakovat si češtinu

100 perlicek 200V nakladatelství Universum vyšla kniha 100 perliček pro (ne)milovníky češtiny, která je dílem Červené propisky.

...

Divadlo

Muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení uvede Městské divadlo Zlín

zeny na pokraji200Necelé dva měsíce práce na muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení mají za sebou herci zlínského divadla. V čele s režisérem Stanem Slovákem, uměleckým šéfem Městského divadla Brno, nastudovali příběh podle slavného Almodóvarova f...

Film

Přehlídka La película zpřístupní španělsky mluvené filmy

lapelica plakat200Jako každoročně se také letos - v druhé půli února - mohou zájemci o španělsky mluvené filmy seznámit s tvorbou nejen španělskou, ale také zemí Jižní a Střední Ameriky (samozřejmě s výjimkou Brazílie, kde se mluví portugalsky). Přehlí...