Nenechte si ujít poslední pražské představení one-man show Moje cesta

Nenechte si ujít poslední pražské představení one-man show Moje cesta

Tisk

shahab 200O umění, hudbě a životě v poválečném Íránu, o svobodě a právu být sám sebou – tím vším vás v intimní show Moje cesta provede perský kytarista a zpěvák Shahab Tolouie. V pořadu zazní osobní příběhy ovlivněné prolínáním kultur a vnímáním světa hudbou, naplněnou vůní Kaspického moře, temperamentem flamenca a kouzlem Prahy.

 


„Jednoho dne, jednoho obyčejného dne uprostřed války, kdy si kladete otázku, zda utéci a zachránit se, nebo zůstat ve své vlasti a přežít, se moji rodiče rozhodli zůstat a pokusit se svým dětem zachránit dětství. Jednoho takového dne můj táta přinesl domů dárky: obrovský akordeon a opravdovou kytaru. Nikdo z nás tenkrát netušil, že domů přinesl můj životní osud.“

Během představení Shahab hraje, zpívá a vypráví úžasný příběh s mnoha nepředvídatelnými zvraty a dojemnými momenty a dokonce téměř zázračnými okamžiky, které se dotknou těch nejskrytějších zákoutí srdce.

Je to napínavý příběh o hledání vlastní identity, o nacházení útočiště v hudbě, o lásce k andaluskému flamencu. Příběh o prolínání a vlivu kultur a řetězci nečekaných událostí, které ho zavedly z Íránu na Iberský poloostrov, kde si vytvořil svůj jedinečný styl hudby „Ethno Flamenco“. Příběh o množství dalších náhod, které nakonec udělaly z České republiky jeho druhý domov.

Během 90 minut je na pódiu jenom Shahab – vypravěč se svým příběhem, kytarami a dechberoucími detaily o vzletech a pádech stejně pestrých a nečekaných jako hudba, kterou tvoří a hraje.

Při představení zazní písně, které ovlivnily jeho hudební cestu – písně zpívané v perštině, angličtině, češtině a španělštině. Nebude chybět ani jedinečná kytara se třemi krky "fusetar", která vznikla jako důsledek fúze dvou kultur, Persie a Španělska. A samozřejmě Shahabův ohromující hlas.

Po konci představení divákům Shahab rád zodpoví další otázky, případně doplní o okamžiky ze svého života.

Akce se koná v pátek 26. dubna v Divadle Apropo, Jánský vršek 8.

shahab1

Typ pořadu: písně a hudba, s pasážemi mluveného slova
Celková délka: cca 90 minut bez přestávky
Autor: Shahab Tolouie
Jazyk: čeština

Zpěv: čeština, perština, španělština, angličtina
Výrobce: Atlas Music s.r.o
Vedení: Natalia Boiko
Grafika: Anna Strnadova
Technik: Colin Frederik Stuart

Více informací: www.shahab-tolouie.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Markéta Harasimová

MH200Markétu Harasimovou znám poměrně krátkou dobu, ale po přečtení jejího románu Poháry touhy se mi tak nějak dostala pod kůži. A protože jsem ji chtěla poznat víc, zrodil se tento rozhovor:

 

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Norové pomohou městysi Jince s rekonstrukcí dřevouhelné huti Barbora

Nor Strecha perexPřed dvěma lety městys Jince odkoupil dřevouhelnou huť Barbora. Začal s postupnou rekonstrukcí, přičemž tam má být zřízeno muzeum hutnictví či vytvořen multifunkční prostor.

...

Literatura

I minuta bez tebe je dlouhá aneb Zamilované povídky do kapsy

I minuta bez tebeNakladatelství Listen, které je součástí velké společnosti Euromedia Group čas od času vydává malé a milé povídky na nejrůznější témata. Právě letos na Valentýna vyšly další zamilované povídky do kapsy, tentokrát pod názvem I minuta bez tebe je dlouhá. A opět se můž...

Divadlo

Libor Vaculík režíruje českou verzi slavného francouzského muzikálu Romeo a Julie

romeo julie 200Česká verze francouzského muzikálu Romeo a Julie z pera Gérarda Presgurvice bude v prvním muzikálem, který bude koncem září uveden v multifunkčním sále Forum Karlín v Praze.  Muzikál režíruje Libor Vaculík, který je v tomto případě součas...

Film

Vlci na hranicích jdou do kin!

Vlci na hranicich - PLAKAT (2)Vlci jsou zpět! Před více než dvěma staletími byli vlci na Broumovsku vyhubeni, teď se do přírody pomalu vracejí, a mění tak životy mnoha lidí. Dokument Vlci na hranicích portrétuje jejich problematické...