Svaz českých knihkupců a nakladatelů děkuje zdravotníkům a spouští iniciativu #knizkaprosestricku

Svaz českých knihkupců a nakladatelů děkuje zdravotníkům a spouští iniciativu #knizkaprosestricku

Tisk

kniha ti slusi 200

Svaz českých knihkupců a nakladatelů (SČKN) si maximálně váží práce sester, lékařů a dalších zdravotnických pracovníků, kteří v těchto dnech intenzivně pečují o pacienty nemocné Covidem-19, a letos tedy nemají mnoho možností připravit se na blížící se Vánoce. SČKN proto věnuje kolekci knižních titulů Fakultní nemocnici Královské Vinohrady a spouští iniciativu #knizkaprosestricku. Nabízí tak veřejnosti možnost poděkovat zdravotnickým pracovníkům za jejich nasazení tím, že pro ně mohou koupit a darovat jim knížku.

 

Knihkupectví, která mají na mapě na webu www.knihatislusi.cz červenou značku s křížkem, mají nejen otevřená výdejní okénka, ale budou ve svých prodejnách knížky koupené zdravotníkům shromažďovat a následně je po domluvě dopraví do nejbližšího místního zdravotnického zařízení.

Webové stránky projektu Kniha ti sluší se od 11. listopadu 2020 stávají on-line platformou, jejímž cílem je poradit čtenářům, kde a jak v době nouzového stavu, kdy musí být knihkupectví zavřená, objednat a koupit knihu, kde najít nejbližší knihkupectví s výdejním místem, v němž si mohou knihy online předtím objednané vyzvednout. A jak už bylo zmíněno, poradí také, kde je možné zanechat knihy zakoupené pro zdravotníky. 

„Rádi bychom za Svaz českých knihkupců a nakladatelů poděkovali našim zdravotníkům za jejich nasazení v boji proti Covidu, první zásilku knížek dnes odesíláme do nemocnice na Královských Vinohradech. Rádi bychom, aby si čtenáři prostřednictvím rozcestníku na www.knihatislusi.cz mohli vybírat z maximální šíře nabídky, a pokud budou chtít, mohli své poděkování vyjádřit tím, že jednu z nakoupených knih nechají na prodejně “pro sestřičku“. S radostí budeme průběžně informovat o dárcích i reakcích obdarovaných. Pokusíme se do iniciativy #knizkaprosestricku zapojit co nejvíce knihomilů,” říká Marcela Turečková, ředitelka SČKN.

Vzhledem k epidemiologické situaci a aktuálním opatřením musí zatím zůstat knihkupectví uzavřená. Tato podzimní prodejní pauza ale těžce dopadá i na nakladatele, kterým teď leží ve skladech spousty novinek, jež byly směřovány na vánoční trh.

kniha ti slusi

Platforma www.knihatislusi.cz nabízí také seznam nakladatelských webů, ve kterém lze jednoduše najít link na svého oblíbeného nakladatele a podpořit ho objednávkou přímo přes jeho nakladatelský e-shop.

Na webu projektu budou zároveň uváděny aktuální novinky, které chystají pro své čtenáře knihovny. Třeba Moravská zemská knihovna, která na jaře přišla s kampaní Kup knihu, právě chystá předvánoční pokračování kampaně pod názvem Kup knihu, daruj knihu.

Chcete-li se v nouzovém stavu potěšit novou knihou, inspirujte se na www.knihatislusi.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Marie Doležalová s úsměvem: „Někdy dělám Sašu, někdy ne...“

marie dolezalova 200Mladou herečku Marii Doležalovou hodně proslavila role Saši v sitcomu televize Nova Comeback. Jak na něj vzpomíná? Kromě televizních rolí a moderování hraje také v divadle a skupině Olat...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Volejbalový turnaj za lepší svět už v pátek 10. června

Beach Volleyball 200Na dvě desítky smíšených týmů mužů i žen z byznysu i neziskového sektoru v Česku se zapojí do hry za globální cíle od OSN. O titul šampiona turnaje v amatérském plážovém volejbale SDGs Beach Volleyball Cup 2022 se utkají již v pát...


Literatura

Román Svěžest vody se okamžitě stal světovým bestsellerem

Svěžest vody

Mezi novinky nakladatelství prostor patří také román Svěžest vody, který se hned po svém vydání stal světovým bestsellerem. Autorem je Nathan Harris, jehož je to první a prozatím jediný román, který již sklidil takový úspěch. Určitě js...

Divadlo

Palmovka přežila. Svou scénu otevře veřejnosti premiérou o Stalinovi.

palmo200Od dob ničivých povodní v roce 2013, proběhla v Divadle pod Palmovkou rozsáhlá rekonstrukce vnitřních prostor budovy  spolu s výměnou vedení a ostatního personálu. Jen díky vstřícnosti a pochopení dalších divadelních scén se podařilo částečný chod divad...

Film

Mimořádná událost pro fanoušky českého humoru i milovníky vlaků

MU Jana Plodkova Igor Chmela 01 foto Jaroslav KutheilMimořádná událost je sympatickou českou komedií, jejíž zápletka se inspirovala skutečnou příhodou. Jestli se chcete od srdce zasmát a už vás nebaví velké množství ne...