Sacher a Urbanová zachraňovali Dámu roku 2020

Sacher a Urbanová zachraňovali Dámu roku 2020

Tisk

Dama roku perexVe Vršovickém divadle MANA v Praze se mělo 12. března uskutečnit finále soutěže Dáma roku 2020, do poroty hodlali zasednout hudebník Felix Slováček, zpěvák Jakub Smolík, muzikálová hvězda Natálka Grossová, zpěvačka Michaela Linková a další. Jenomže akce byla zrušena kvůli koronaviru a s ním souvisejícím zákazem akcí. Organizátoři se na poslední chvíli rozhodli uspořádat alespoň neformální tiskovou besedu v nedalekém klubu Ambrozie.

 

Zmatky a komplikace související s krizovými nařízeními vlády však způsobily, že se většina umělců nemohla na poslední chvíli dostavit. Moderátoři Mirek Šimůnek a Karel Voříšek byli narychlo odvoláni do televize, a tak za ně musel zaskočit spisovatel, moderátor, zpěvák a astrolog Richard Sacher. „Původně jsem měl pouze sedět v porotě a také zpívat v rámci doprovodného programu. Moderuji od šestnácti let, tudíž nemám problém chopit se nečekaně mikrofonu, když mám alespoň několik minut na přípravu. A to jen proto, abych zjistil, o čem a o kom mám mluvit. Ostatní už je o improvizaci, a tu mám zvládnutou,“ prozradil autor deseti knih, jenž v průběhu večera i zazpíval a některé hosty přitom roztančil.

Dama roku 2Rocková dračice Ina Urbanová a Richard Sacher


A kdo všechno tedy dorazil? Módní stylista Kája Pavlíček a některé finalistky soutěže Dáma roku 2020. Zazpívala rocková zpěvačka Ina Urbanová, známá například z muzikálů Hair a Jack Rozparovač a také díky duetům se skupinou Škwor a zpěvákem Alešem Brichtou. Překvapením večera byla osmnáctiletá zpěvačka Adéla Krejdlová, která před několika týdny zazářila v SuperStar a kterou na svém instagramovém účtu zpropagoval Leoš Mareš.

Dama roku 3Začínající zpěvačka Adéla Krejdlová


Nechybělo ani několik finalistek a finalistů soutěže Žena & Gentleman České republiky 2020, jež by se v divadle MANA měla konat 10. června. „Doufejme, že se její termín nebude muset přesouvat. Co se týče finále soutěže Dáma roku 2020, to se uskuteční v náhradním termínu podle vývoje situace ohledně koronaviru. Budeme všechny včas informovat,“ řekla nám Lucy Junk z pořádající agentury Stockholm Dream Production.

Dama roku 1Lucy Junk a Kája Pavlíček se soutěžícími

Foto – www.image-club.cz 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Vaněk: „Koncerty v Brně, Praze a Mnichově Hradišti chystám sám a vymazluji k obrazu svému.“

tomas vanek200Zpěvák a herec Tomáš Vaněk se v prosinci vypraví se svými vánočními koncerty do tří měst a my jsme jej u této příležitosti vyzpovídali a zjistili, na co se jejich návštěvníci mohou těšit.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Benefiční koncert pro zatopené Lounky: Příště to může být i Váš domov!

200spolVoda je živel, který nezná slitování. Letošní povodně neušetřily ani obec Lounky v okrese Litoměřice. Vesnička už poněkolikáté doplatila na svou polohu v malebném údolí. Zdejší obyvatelé se ale nevzdávají a neúnavně opravují své domovy.

...

Literatura

Jak velbloud potkal ťavu a pexeso k tomu

Velbloud perexKdyž jsem já chodila do školy, byli jsme Československá socialistická republika a slovenština byla i v našich čítankách. V televizi bývaly pravidelně slovenské pořady a v rádiu, kde se daly pohodlně nastavit zhruba tři stanice, zněla slov...

Divadlo

Svezte se Tramvají do stanice Touha

altDne 5. dubna Divadlo pod Palmovkou uvedlo premiéru legendárního představení Tramvaj do stanice Touha. Silné psychologické drama v exkluzivním hereckém podání pod skvělou režisérskou taktovkou má za sebou už i druhou premiér...

Film

Tohtoročné Vianoce sú iné. ČT pripravila štyri nové rozprávky

ine vianoce perexTohtoročné Vianoce sú aj napriek tým ostatným  Vianociam iné. nechýba im len sneh, ale sú poznačené rôznymi  udalosťami. Pandémia Covid 19 nám znemožnila viaceré stretnutia,  návštevy blízkych, cesty do zahraničia. Obmedzili nás ...