Giving Tuesday lámal rekordy a vykouzlil obří srdce na Národním divadle

Giving Tuesday lámal rekordy a vykouzlil obří srdce na Národním divadle

Tisk

Giving tuesday 200Během šestého ročníku oslav Giving Tuesday v Česku padlo několik dárcovských rekordů. Celkem se na webu www.giving-tuesday.cz registrovalo 224 dárcovských výzev a vybralo se neuvěřitelných 95 290061 Kč na pomoc potřebným.

 

 

Na počest dobrých skutků se již tradičně rozsvítila Petřínská rozhledna, nově letos spatřili Pražané srdce na budově Národního divadla, které reprezentuje jednu z největších sbírek v historii českého národa. Symbolicky se tak připomněl zrod české filantropie, která stála za obnovou divadla po rozsáhlém požáru a byla financována prostřednictvím veřejné sbírky. O nasvícení Národního divadla se postaralo kreativní studio VISUALOVE.

Giving tuesday 1

Nejštědřejší veřejnou sbírkou se stalo Srdce dětem. „Podporou Giving Tuesday vyjadřujeme obdiv a díky všem našim zákazníkům a zaměstnancům, bez jejichž štědrosti a dobrého srdce by naše sbírka Srdce dětem nikdy nebyla tak úspěšná. Společnými silami se nám podařilo pro vážně nemocné děti získat 41 570 450 Kč. Vybranou částku Lidl navýšil na neuvěřitelných 43 000 000 Kč! Výtěžek ze sbírky poslouží k zakoupení přístrojů, zdravotních pomůcek, léků a dalších potřeb pro nemocné děti. Jsme rádi, že se Srdce dětem stalo i letos nejštědřejší veřejnou sbírkou v rámci Giving Tuesday,“ dodává Tomáš Myler, vedoucí firemní komunikace Lidl Česká republika.

Nejštědřejší zaměstnaneckou sbírkou se stala výzva Skupiny ČEZ, kdy v rámci projektu Plníme přání – Myslíme na druhé zaměstnanci nominovali jako příjemce osoby ze svého vlastního okolí v těžké životní situaci. Na pomoc lidem v nouzi se mezi zaměstnanci povedlo vybrat 3 405 270 korun, tuto částku pak Nadace ČEZ zdvojnásobila. Sbírka tak vynesla 6 810 540 Kč.

giving tuesday2

Více informací: www.giving-tuesday.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Beroun

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Město Vrbno hostilo milovníky rychlých kol, hlavní patronkou této akce se stala Miss Czech Republic Karolína Kopíncová

Karolína KopíncováDo Města Vrbna zavítaly ve dnech 6.8 – 8.8. 2021 stovky návštěvníků, aby zhlédly adrenalinový zážitek v podobě osmého ročníku Mezinárodního mistrovství závodů automobilů do vrchu Maverick Hill Climb Czech 2021. Diváci se tak mohli těšit z t...


Literatura

Největší dinosauří záhady

nejvetsi dinosauri zahady200V květnu měli zbystřit všichni fandové dinosaurů, neboť přední český pisatel o těchto tvorech, Vladimír Socha, vydal další knihu – Největší dinosauří záhady. Spolu s vydařenými ilustracemi Vladimíra Rimbaly nás p...

Divadlo

Lekce angličtiny od Shakespeara pouze 29. a 30. července v Královské zahradě Pražského hradu

shakespeare200Ani letos nebude na Letních shakespearovských slavnostech chybět hra v angličtině. Prague Shakespeare Company připravila hravé a v mnohém až neskutečně současné představení A Midsummer Night’s Dream (Sen noci svatojánské).

...

Film

Comic-Con Prague 2022 odtajnil další hvězdné hosty: Hatie Hayridge, Tony Amendola a Cary-Hiroyuki Tagawa

comiccon 200Pořadatelé Comic-Con Prague 2022 prozradili další hvězdná jména, účast jim potvrdili herci Hatie Hayridge, Cary-Hiroyuki Tagawa nebo Tony Amendola, komiksový tvůrce James O'Barr a spisovatel Kevin J. Anderson. Třetí ročník festivalu popkultury pr...