V Brně se bude konat Symposium aneb Dveře do světa podnikání

V Brně se bude konat Symposium aneb Dveře do světa podnikání

Tisk

symposiu200Podle statistik je dnes v České republice bez práce asi třicet tři tisíc absolventů a mladých lidí. Organizátoři podnikatelské konference Symposium by toto číslo rádi aspoň o něco zmenšili, chtějí mladé lidi motivovat a pomoct jim při začátcích podnikání. „Účelem Symposia je vybavit studenty, kteří mají nápad a chtějí podnikat, praktickými znalostmi, které je škola nemůže vybavit,“ uvedl hlavní organizátor Symposia Matěj Bednář.

 

 

Know-how a networking

Konfrence se bude konat 19. – 20. listopadu na Podnikatelské fakultě VUT a návštěvníkům nabídne v sérii přednášek mnohé praktické informace. Přednášky upozorní na počítačové úskalí mladých podnikatelů, pomohou s přípravou podnikatelského plánu, poskytnou informace o marketingu nebo o získávání potřebných financí na začátek podnikání. Přednášet budou lidé s dlouholetou praxí a zkušenostmi. Součástí akce je i networkingový večer, kde mohou účastníci získat kontakty na budoucí kolegy, obchodní partnery, nebo jen navzájem sdílet zkušenosti a dodat si odvahu.

Akce se tento rok koná už popáté, v minulém roce ji navštívilo okolo sto sedmdesáti studentů a čerstvých absolventů a během dvou dní vystoupilo víc než 20 řečníků. „Symposium nad míru předčilo mé očekávání – výborná témata, zkušení přednášejí, skvělá organizace a přátelská atmosféra. Navíc jsem poznal hodně ambiciózních mladých lidí s podobnými myšlenkami, jako mám já – rozběhnout vlastní byznys,“ říká Jiří Grossmann, jeden z účastníků minulého ročníku.

symposium logo

 

Podle jednoho z hlavních organizátorů Matěje Bednáře jsou největším přínosem Symposia znalosti odborníků z praxe a zkušenosti úspěšných podnikatelů, které může návštěvník ihned zpracovat do svého podnikatelského plánu.

Na Symposiu je unikátní, že celý organizační tým je složený z dobrovolníků z řad členů mezinárodní neziskové studentské organizace AIESEC. Organizace vznikla už v roce 1948, dnes působí ve 120 krajinách světa a sdružuje okolo 100 tisíc studentů. Cílem AIESEC je v mladých lidech rozvíjet jejich potenciál, pomáhat studentům vycestovat na zahraniční dobrovolnické ale i pracovní stáže a také v nich aktivně podporovat možnost vyzkoušet si práci v týmech nebo na vedoucích pozicích.

Syposium
Řečníci: Tomáš Baďura, Martin Kešner, Jakub Tížek, Radek Danč, David Friedl, Petr Krejčí, Martin Vítek
Kdy: 19. a 20. listopadu 2015
Kde: Podnikatelská fakultě Vysokého učení technického v Brně
Vstupné: 390 Kč studenti, 490 Kč absolventi

Více informací: http://www.symposium.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ježíš je mou největší srdcovkou, říká textař a libretista Michael Prostějovský

michael perex 1
I když je autorem textů k mnoha starším hitům, v posledních letech zazářil Michael Prostějovský především jako libretista světových muzikálů, které se v Česku hrají. Tím prvním byl Jesus Christ Superstar, ale přebásnil do češtin...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Skryté nebezpečí zdravých potravin

Skryte zdrave  perexVíte, co jsou to lektiny? Zaostřeno je totiž převážně na ně. Nakladatelství Grada vydalo novou výživovou příručku s názvem Skryté nebezpečí zdravých potravin s podtitulem Proč je “zdravá strava příčinou nemocí a nadváhy. ...


Literatura

Historická detektivka z Prahy: Smrt nosí rudé škorně

smrt nosi rude skorne 200Nakladatelství Brána udělala v červenci radost všem nadšencům historických detektivních příběhů, když vypustilo do světa druhé vydání knižního debutu Pavla hrdličky Smrt nosí rudé škorně. Přijmete i vy pozvání do Prahy...

Divadlo

Osmý ročník Pernštejnlove startuje předprodej a láká na Robina Ferra nebo Válku Roseových v podání Divadla Tramtarie

pernstejnlove-200Na pět červencových dnů od 25. do 29. července se Zámek Pardubice a jeho nádvoří, parkán i valy stanou dějištěm 8. ročníku divadelního festivalu pod širým nebem Pernštejnlove. I letos láká na řadu kvalitních divadelních představení, kte...

Film

Blíží se velká přehlídka francouzských filmů

FFF perexV poslední listopadové dekádě se koná již 26. ROČNÍK FESTIVALU FRANCOUZSKÝCH FILMŮ – přesně ve dnech 23. – 29. 11. 2023. Kromě Prahy tato akce zavítá do dalších velkých měst: do Brna, Českých Budějovic, Hradce Králové a Ostravy. Tak všude opět v něko...