Výsledky literární soutěže Kultury21 Božská extáze v kultuře lidstva

Výsledky literární soutěže Kultury21 Božská extáze v kultuře lidstva

Tisk

Bpzska extaze  perexNa počátku června jsme vyhlásili literární soutěž na téma BOŽSKÁ EXTÁZE V KULTUŘE LIDSTVA s 3 okruhy (umění - náboženství - sex). Nyní již známe výsledky a můžeme vám představit dva autory, kteří nám poslali své příspěvky. Díla, v nichž popustili uzdu své kreativitě, postupně zveřejníme, abyste i vy mohli posoudit, jak se jim podařilo téma uchopit.

 

 


Hlavním tématem byla Božská extáze v kultuře lidstva se třemi okruhy, které bylo možno libovolně kombinovat nebo je použít jednotlivě. Kompletní znění vyhlášení soutěže si můžete připomenout  ZDE

bozska extase banner

Hlasování proběhlo korespondenční formou mezi členy odborné poroty složené z členů redakce Kultury21. Vítěze jsme sice vybírali pouze se dvou příspěvků, přesto - nebo právě proto -  nebyla volba úplně jednoznačná. Nakonec vyšší počet hlasů získal příspěvek ve slovenském jazyce.

1. místo: Martin Šugár - Extáza svätej Grace

2. místo: Daniel Biderman - Závrať

Vítězi gratulujeme a zároveň oběma autorům děkujeme za jejich povídky. Poděkování patří rovněž patronce naší literární soutěže, spisovatelce Markétě Harasimové, autorce romantických detektivek, erotických krimithrillerů i románů s mysteriózním nádechem. Na svém kontě má také několik dívčích románů a knižních titulů pro děti.

Nyní se můžete těšit na zveřejnění obou povídek a na rozhovory, které s oběma kreativci připravujeme. Zůstaňte s námi a sledute stránky Kultury21.


 

Partneři

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dokonalost v podání Helen Fieldsové

dokonala smrt 200V srpnu vydalo nakladatelství Kniha Zlín třetí díl detektivní série Helen Fieldsové, který nese název Dokonalá smrt. Pracovní i osobní problémy sympatického inspektora Luca Callanacha si nesmíte nechat ujít!

Divadlo

Slovácké divadlo uvádí soudní drama Teror přímo u Okresního soudu

teror200V pátek 29. dubna se příznivci Slováckého divadla dočkají dalšího výjimečného zážitku. Soudní drama Teror německého dramatika a právníka Ferdinanda von Schiracha Teror budou hrát divadelníci v jednací síni Okresního soudu v Uherském Hradišti a o vině či n...

Film

Andělé všedního dne mají přehled

andele perexNový český film Andělé všedního dne byl natočený režisérkou Alicí Nellis podle úspěšné stejnojmené knihy spisovatele Michala Viewegha. Na motivy jeho knih vzniklo již několik českých filmů.