Kristína Peláková: Chcela by som si zahrať v rozprávke alebo filme

Kristína Peláková: Chcela by som si zahrať v rozprávke alebo filme

Tisk

DSC 2146kopia6web-nKristína je 25ročná speváčka z Košíc, ktorá našu republiku reprezentovala na súťaži Eurovision Song Contest 2010. Skončila síce na 16. mieste, ale jej úspech sa rozrástol a v súčasnosti sa venuje spevu, ku ktorému inklinuje od malička.

 

 

 

Redaktorka Lenka Meravá položila zpěvačce několik otázek.

Ako sa vám páči na Beckovských slávnostiach, ste tu po prvýkrát?
Som tu prvýkrát a je tu vynikajúca atmosféra. Pôsobí to tu na mňa veľmi dobre. Ľudia sú príjemní a pohľad na plné publikum je veľmi príjemný. Videla som pred sebou hrad, a ten vo mne vyvoláva taký historický pocit z celých Beckovských slávností. Veľmi sa mi páčia hrady, je to pre mňa veľmi pekný zážitok.

Niektoré vaše texty sú vyspelejšie plné citu a iné bláznivejšie. Kto vám robí texty?
Na prvom albume som si písala texty sama. Na jeho konci som sa spoznala s textárom Kamilom Peterajom, s ktorým spolupracujem do dnes. Od skladby ešte váham som začala s ním spolupracovať a odvtedy mi píše všetky texty. Piesne Pri oltári, Jabĺčko, Stonka, Horehronie, V sieti ťa mám, je všetko jeho rukopis a jeho texty.

KRISTíNA

                                         zpěvačka Kristína na Beckovských slavnostech 2013

 

Skončili ste strednú školu so zameraním na herectvo, rozhodli ste sa pre spev, plánujete sa vrátiť k herectvu?
Herectvo som vždy mala rada. Tento odbor ma veľmi bavil a mala som v ňom tanec aj spev. Keď som sa hlásila chcela som najmä spev, ale bol len operný a operu som nechcela spievať. Mala som záujem o pop, modernú hudbu tak som sa dala na hudobno-dramatické umenie, kde je tanec a herectvo. Herectvo sa  mi tiež veľmi páči. Rozhodla som sa to skúsiť a zobrali ma . Tu som sa stretla s Martinom Kavuličom a jeho bratom, s ktorým spolupracujem do dnes. Dokončila som školu a rysovala sa mi naďalej kariéra. Stretla som sa s Kamilom Peterajom, teraz spievam, preto som nešla na vysokú školu. Nestíhala by som to.

Spievate, ale čo počúvate v súkromí?
Počúvam všeličo. Mojou veľkou inšpiráciou je kapela Team, Elán, Karol Got. To sú pre mňa legendy. Každý jeden druh hudby má peknú pieseň. Môže to byť aj rockové.

Aké sú vaše plány do budúcnosti?
Som dosť ambiciózna a mám veľa plánov. Teraz ma čaká turné v Českej republike a koncerty budem mať aj na Slovensku. Možno niekoľko spravím v Poľsku a Chorvátsku. Rada by som si zahrala v rozprávke alebo filme, aby som oživila herectvo. Mám aj ďalšie. Aj v speve využívam herectvo, najmä v klipoch. Najskôr to musím prežiť, a aj keď som to nezažila, musím sa vcítiť do osoby o ktorej spievam. Aj to je určitým spôsobom herectvo.

Najnovšia skladba „Život je vždy fajn – ako sa  s ňou stotožňujete?
Hrá sa mi vynikajúco. Ľudia na ňu dobre reagujú. Tematicky je aktuálna a povzbudzujúca.

Foto: Lenka Meravá, Mirka Michálková


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tereza Karpianus: "Nora je hrdinkou!"

tereza karpianus divadlo 21 noraJiž za pár dní, v úterý 18. prosince, se uskuteční divadelní premiéra klasického dramatu od Henrika Ibsena. Divadlo D21 představení pečlivě připravuje několik měsíců a Kultura21 se...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

6. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

6 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...


Literatura

Sbírka Srdce v nahotě odhaluje duši brněnské písničkářky

srdce v nahote2Mladá brněnská umělkyně Jenoféfa Beta nedávno představila svou křehkou poezii inspirovanou ženami ve sbírce Srdce v nahotě, kterou vydala pomocí crowdfundingu. Ilustrace vytvořila její kolegyně Eleanor Skurska.

 

...

Divadlo

Muzikál Edith a Marlene se v Národním divadle moravskoslezském dočká čtyřiačtyřicáté reprízy

edith a marlene perex1Jubilejní 44. reprízy se dočká v pondělí 28. prosince na jedné ze scén Národního divadla moravskoslezského Ostrava, konkrétně na jevišti Divadla Jiřího Myrona, komorní muzikál Edith a Marlene, jehož autorkou je maďar...

Film

Sedm statečných se vrací

sedm statecnych200Při honbě za divácky atraktivními náměty filmaři hledají „zlatou rybku“ také v úspěšných, dokonce ikonických dílech minulých desetiletí – takže jen letos se nové verze dočkali Ben Hur i Vinnetou, nyní následováni SEDMI STATEČNÝMI. Rež...