Unikátní výstava, která v Česku nemá obdoby: Zajeďte se podívat na šaty z marcipánu!

Unikátní výstava, která v Česku nemá obdoby: Zajeďte se podívat na šaty z marcipánu!

Tisk

200ostPokud přemýšlíte, kam o víkendu vzít své děti, máme pro Vás tip: zajeďte s nimi do Muzea čokolády a marcipánu v Táboře. V těchto dnech tam probíhá výstava marcipánové módy, která zaručeně nadchne všechny členy rodiny.

 

 

 

V rolích modelek se Vám představí panenky Barbie. Autorka výstavy, Michaela Sehnalová, je oblékala půl roku. Uvidíte přes čtyřicet marcipánových modelů. Expozice Vám představí šaty antiky, Egypta, renesance i baroka. Podíváte se také do současnosti – vrcholem výstavy je totiž královský pár, Kate a William, ve svatebním.

ost2

Výstava rozhodně stojí za zhlédnutí. Obdivovat totiž můžete nejen krásu jednotlivých modelů, ale také preciznost cukrářské práce. Oblečení panenek je propracované do nejmenšího detailu. Modelkám dokonce nechybí ani marcipánové ozdoby ve vlasech.

Na výstavě budou k vidění také skutečné dobové kostýmy z jednotlivých období. Je připraven i odborně – zábavný katalog o odívání. Zaměstnanci muzea Vám dokonce ochotně zapůjčí lupu, aby Vám z výstavy opravdu nic neuniklo. V tomto rozsahu bude expozice veřejnosti přístupná až do 30. dubna.

ost

A to nejlepší nakonec – když budete chtít, můžete si díky muzejním dílnám vytvořit vlastní marcipánový model. Stačí se přihlásit na některý z kurzů, které muzeum nabízí. Cukrářka Lenka Sadovská Vás naučí například potáhnout a ozdobit dort, nebo vymodelovat marcipánové figurky a růže. Všechny své výtvory si po skončení kurzu můžete odnést domů. 

Více informací najdete na: www.cokomuzeum.cz 

Foto: cokomuzeum.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Letní rozhovor s Ivonou Březinovou

01 Ivona v tÌlku Monika V·Úov· studio M101„Pro mě bývá léto obdobím, kdy vykazuji zvýšenou psací aktivitu,“ říká Ivona Březinová.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jak zabránit další pandemii

Jak-zabranit-dalsi-pandemii 2D-200V češtině vychází třetí kniha Billa Gatese, tentokrát titul „Jak zabránit další pandemii“. Vzbudí jistě zájem, protože autor je významný a úspěšný podnikatel v digitální technice a jeden z nejbohatšíc...


Literatura

Od semínka v prach: Něžné vyprávění o jedné zahradě

Od semínka v prach 200V nakladatelství Kazda vyšla kniha Od semínka v prach od Marce Hamera nabízející milý pohled na práci s rostlinami.

 

...

Divadlo

Klec bláznů – nová stálice v repertoáru Švandova divadla?

klec blaznu200Švandovo divadlo je moje oblíbená pražská scéna, a když mi přišla pozvánka, ve které stálo, že chystají hru s prvky drag show, říkala jsem si, že tohle tedy vážně musím vidět. Už sám název – Klec bláznů – zní dostatečně zajímavě, aby podnítil...

Film

Nymfomanka - recenze

"200nymfJakmile Dánsko nabídlo našim kinematografickým chtíčům otevřený pohled do mysli jednoho z jejích podivuhodných režisérů, s příchozí Melancholií či Antikristem se naše pocity vesměs různily. Možná a nejspíš právě proto, že na emoce dokáže hrát souvisl...