Bajkazyl Olomouc nemá prázdniny!

Bajkazyl Olomouc nemá prázdniny!

Tisk

200 bajkazylBajkazyl Olomouc - komunitní servis, dílna, půjčovna a prodejna retro a městských kol - má za sebou ostrý začátek sezóny, ale ani o prázdninách neutichá v sídle ve Wurmově 7 provoz.

 

 

 

Bajkazyl Olomouc začal svou činnost na podzim roku 2012 jako odnož pražského Bajkazylu. Jeho působnost je od té doby široká, provozuje komunitní dílnu, zajišťuje servis a půjčovnu kol, repasuje a prodává staré bicykly a městská kola. Kromě toho se na jaře zapojil do kampaně Do práce na kole, v níž soutěžilo jen v Olomouci 150 účastníků, nebo rozjel projekt kol pro Filozofickou fakultu UP. Studenti si tak mohou půjčit speciálně označená kola celoročně a mnohem levněji.

Ani o prázdninách Bajkazyl nezahálí. „Půjčovna kol, servis a dílna jsou v provozu přes celé léto, od srpna připravujeme také komentované prohlídky Olomouce a okolí pro turisty, do prodejny průběžně doplňujeme stylové doplňky na městská kola, jako jsou košíky a plánujeme dovoz holandských kol,“ říká Pavel Bednařík, jeden ze zakladatelů olomouckého Bajkazylu.

kolo

Aby bylo léto o něco zábavnější, Bajkazyl vyhlásil i soutěž, která spočívá v zaslání fotek z výletů na tandemu jménem „Malina“, který je ve stáji cyklo-půjčovny. Kdo pošle foto s tandemem z největší vzdálenosti od Olomouce, bude zařazen do losování o hodnotné ceny na konci září. Výsledky budou vyhlášeny 21. září na akci Zažít Olomouc jinak. V srpnu také navážeme na poznávací cyklovýlety, které Bajkazyl pod hlavičkou občanského sdružení Kolomouc rovněž začal na jaře pořádat. „Naším cílem a radostí je podporovat všechny formy dopravy a pohybu na bicyklech, jak po městě, tak za poznáním,“ konstatuje Bednařík.

Více informací a novinky na www.bajkazylolomouc.cz.

Foto: bajkazylolomouc.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Originální kapela The Yellow Socks tvoří vlastní songy ve stylu 50. let

The Yellow SocksMilan Cyrus hraje nestárnoucí hity. Nezajímá ho moderní hudba, ale evergreeny. Se svou kapelou The Yellow Socks tvoří vlastní songy ve stylu 50. let a vystupují v kostýmech, které evokují tehdejší dobu. Co na sebe te...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Apokalypsa v komiksu - Živí mrtví 24: Život a smrt

zivi mrtvi 200Pod taktovkou komiksového nakladatelství Crew v únoru vyšel již dvacátý čtvrtý díl u nás velmi oblíbeného černobílého grafického románu série Živí mrtví. Díl nese název Život a smrt a ukazuje nám, že ani po letech autor Robert Kirkman není...

Z archivu...


Literatura

Když se do vztahu motá někdo třetí, nedělá to nikdy dobrotu

manzelka mezi nami 200V nakladatelství Motto letos vyšla kniha Manželka mezi námi od autorek Greer Hendricks a Sarah Pekkanen. Kniha byla označená zlatou pečetí Edice TOP dávající najevo, že jde o světový bestseller, který se dočkal vřelého přije...

Divadlo

Hrabě Monte Carlo byl fascinující

HrabeMC perexMěstské divadlo Zlín přeneslo své návštěvníky do město hazardu – Monte Carla, kde se na malém zapadlém náměstíčku rozjela napínavá komedie plná lásky.

...

Film

Film S tebou mě baví svět slaví čtyřicáté narozeniny

s tebou me bavi svet 200Každý rok se těšíme, až jej budou o vánočních svátcích vysílat. Film o rodinné výpravě na chalupu v beskydských horách, kde děti zažívají zimní dobrodružství spolu s jejich tatínky. Řeč je o nepřekonatelném díle Marie Poled...