Děti z dětského domova nazpívaly vánoční CD se známými zpěváky

Děti z dětského domova nazpívaly vánoční CD se známými zpěváky

Tisk

dlazkovice vanocni pozdravZa finanční dar dětskému domovu v Dlažkovicích je možné získat neprodejné cédéčko s písničkami tamních dětí a známých popových zpěváků.





Vánoční pozdrav. Cédéčko se s tímto názvem, obsahující sedm vánočních písní, dostane každý, kdo poskytne finanční dar dětskému domovu v Dlažkovicích u Litoměřic. V darovací smlouvě si sám určí, na co konkrétně jeho dar půjde, jestli například na pomoc dětem opouštějícím dětský domov nebo třeba na nové dětské boty.

dlazkovice vanocni pozdrav

S nápadem přišla Helena Langerová, která se stala i produkční projektu, a Libor Petrů, který k některým písničkám složil hudbu a text, a na albu nazpíval duet s Evou Pilarovou. „Napadlo nás to v hospodě, když jsme diskutovali o nespravedlnostech světa,“ řekla Langerová. Další písničky se sborem dětského domova nazpívali Heidi Janků, Petr Vondráček, Petra Janů, David Suchařípa a další.

dlazkovice vanocni pozdrav

Jednu z písniček nazpívala Helena Langerová s malým Adámkem Demeterem, který v dlažkovickém domově žije. Cédéčko bylo pokřtěno v pražské restauraci Na tý louce zelený u Kunratického lesa. Děti si slavnostní podvečer pořádně užily, zpívaly a nakonec si i zatancovaly. Křtu se zúčastnili i sportovci, například legendární fotbalista Antonín Panenka, který se stal kmotrem cédéčka. Dalšími kmotry se stali například herec a sportovec Zdeněk Srstka, zpěvák Stanislav Hložek a mnozí další.

dlazkovice vanocni pozdrav

Kdo bude mít o neprodejné cédéčko a zároveň o podporu dětí v Dlažkovicích zájem, může se spojit s produkční Helenou Langerovou: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Foto: Archiv organizátorů křtu


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Miluju jaro a podzim,“ prozradila nám spisovatelka Alena Jakoubková

alena jakoubkova 200Léto je v plném proudu, slunce pálí o sto šest, na mnohé se přilepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“). Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí pod slunečními paprsky? Nebo jen dobí...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Procházky, které těší a sbližují malé, velké a jejich psí kamarády

nahaci perexZajímavý projekt I love naked – procházky bezsrstých plemen psů již od roku 2018 vytváří platformu pro milovníky, majitele a obdivovatele těchto zvláštních psů. Pravidelná setkání se konají minimálně čtyřikrát do roka, pokud to situace spojená ...


Literatura

Mnich mezi vlky

altNěmecký spisovatel a kněz Wilhelm Hünermann patřil k nejplodnějším autorů hagiografických románů ve 20. století. Jeho dílo Mnich mezi vlky lze zařadit k jeho pozdní tvorbě a vypráví životní příběh Jana Kapistrána...

Divadlo

Úniková hra Faust vás vtáhne do mystické historie

faust200Únikovou hru Faust si můžete užít v prostoru Enigma Prague (Svornosti 18, Praha 5-Smíchov). Koncipována je tak, aby si hráči nejenom „zahráli“, ale dozvěděli se i něco z jednoho z nejstarších českých a pražských mytologických příběhů.

...

Film

15. ročník festivalu Jeden svět startuje už zítra!

JedenSvet200Dokumentární festival se řadí mezi domácí špičku svou dramaturgií každý rok. Ale letos je program napěchován k prasknutí! Filmy o lidských právech, dokumenty o zdravotnictví, pohled na moc médií, přiblížení problematiky o mezil...