Přinášíme tiipy na 10 nejlepších dárků pro NĚJ

Přinášíme tiipy na 10 nejlepších dárků pro NĚJ

Tisk

darky on 200Vymyslet skvělý dárek pro muže - ať už je to partner, táta nebo bratr - připomíná každým rokem namáhavé cvičení v kreativitě. Přece jen poukaz do barbershopu nebo peněženku dostal nejpozději loni. O vysmívaných obligátních ponožkách nemluvě. Pokud máte pocit, že letos už nedokážete dát dohromady nic extra, tady je porce nápadů, díky kterým budete mít Vánoce nejen pohodové, ale taky zábavné.


Mušle, chlebíčky, zákusky: Voucher restaurací Together

Nikdy neuděláte chybu, když obdarovaného pošlete dobře se najíst. A když to bude prostřednictvím voucheru Together, sám si vybere, jestli radši exotiku, českou klasiku nebo třeba mořské plody. Do skupiny Together patří podniky jako Vinohradský Parlament s poctivými českými recepty, asijská Sia, belgická brasserie Bruxx, Cukrář Skála s originálními cukrářskými výrobky, bistro Sisters s nejrůznějšími druhy chlebíčků, Foodway Catering a Potrefená Husa v Praze a Pardubicích. Voucher si můžete koupit v restauracích Together nebo na webu tgthr.cz.

darky on Together

Darujte sadu na výrobu vlastního piva: Craftiry boxy na výrobu dárku

Ta radost, když si člověk něco vyrobí sám - znáte to taky? Pýcha a hrdost, že umíte něco, co jiní ne? Nadšení, když překonáte předsudky, že prý něco nejde - a ono jo? Předat tenhle pocit formou jedinečného vánočního dárku umožňuje česká agentura Craftiry.

Díky ní si obdarovaný pod stromečkem rozbalí ucelenou sadu na výrobu piva. Možná je to přání, o němž už dlouho mluví, nebo má prostě rád pivo a pustit se do výroby vlastního mu udělá větší radost než jen další z hromady spotřebních dárků.

Co všechno ho čeká v sadě na vaření vlastního piva? Souprava obsahuje všechny suroviny, které vystačí na 10 půllitrů výborného piva IPA. Na rozdíl od českého ležáku jde o světlé, svrchně kvašené pivo původem z Anglie. IPA je charakteristická vyšší hořkostí i obsahem alkoholu než mají klasické ležáky. Oblíbená je především u pivních znalců, kteří se nebojí zkoušet nové chuti.

V sadě jsou slad, chmel, kvasinky a dextróza i všechny potřebné nástroje. Obdarovaný přípravou stráví asi půl hodiny. Pivo se pak čtyři a půl hodiny vaří, dalších až deset dní kvasí a po stočení do lahví stráví ještě deset dní v lednici, než nastane zlatý okamžik ochutnávky. Jaký jiný dárek dokáže bavit tak dlouho?

Další inspirace najdete na www.craftiry.com

darky on Craftiry boxy pivo
Akční dovolená: Pobyt v Livignu

Máte doma zimního nadšence a hledáte zimní dovolenou, kde vám do puntíku splní všechna přání? Vyražte do italského Livigna. Zdolávejte vrcholky na skialpech, zažijte křupající sníh pod fatbiky nebo se vznášejte nad městečkem jako pták na paraglidu. Nasajte olympijskou atmosféru, projeďte se po závodních tratích a po dojezdu si užijte vítězný pocit. Můžete si být jistí, že 115 kilometrů sjezdovek, celoroční azuro a stabilní sněhové podmínky vám ho umocní.

Více info na www.livigno.eu.

darky on Pobyt v Livignu

Zážitky pro každého: cvrčci na talíři i jízda v tanku: Voucher zážitkovky Adrop

Jedině zážitky vám nikdo nevezme. Tak je plnými hrstmi rozdávejte těm, co máte rádi! Inspirací i parťákem vám bude Adrop.cz, druhá největší ryze česká zážitkovka u nás. Jejich čerstvá vánoční nabídka uspokojí každého, kdo hledá nezapomenutelný dárek. Za pár desítek korun i desetitisíce. Najít ten správný dárek usnadňuje rozdělení na kategorie podle toho, na koho z blízkých si myslíte.

V hlavní vánoční nabídce jsou drobnosti jako třeba balení křupavých cvrčků pro odvážné gurmány, ale najdete tady taky výjimečné zážitky v hodnotě několika desítek tisíc. Darovat můžete zážitek ve vzduchu: od výletu vyhlídkovým letadlem, klouzání na tandemovém paraglidu, vznášení se v privátním horkovzdušném balonu nebo pilotování ultralightu až po extrémní let v proudové stíhačce Aero L-29 Delfín. Řidičské schopnosti obdarovaného můžete posunout o několik tříd díky jízdě v lamborghini na uzavřeném závodním okruhu, jízdou ve formuli nebo školou smyku na polygonu se speciálním kluzkým povrchem, která absolventy připraví na možné krizové situace za volantem.

Letos výrazně stoupl zájem o zážitky nějakým způsobem spojenými s armádou. Kdo se zajímá o toto téma, tomu udělá radost kurz střelby na střelnici, jízda ve vyprošťovacím tanku, výcvik zásahové jednotky SWAT, jízda Tatrou 815 v terénu nebo den po stopách druhé světové války.

Celou inspiraci na zážitky k Vánocům najdete na Adrop.cz/vanoce

darky on Adrop 3

Pro lepší kondici i čistější svět: Elektrokola Bosch eBike Systems

Pokud chcete své blízké pod stromečkem opravdu potěšit a zároveň udělat i něco pro naši planetu, obdarujte je elektrokolem. Ježdění na elektrokolech všeobecně zmenšuje dopravní zácpy, hluk i množství výfukových plynů. Při výběru sáhněte po e-kole s chytrými komponenty od společnosti Bosch eBike Systems. Díky super výkonnému motoru vždy dostanete tolik elektropodpory, kolik právě potřebujete. S mokrem, pískem, drolivým i sypkým povrchem si pak hravě poradí systém ABS!

Více na bosch-ebike.com.

 darky on Elektrokola

Vlastnoručně a s láskou: Báječná masová pomazánka neboli rillettes

Miluje váš protějšek maso a vše z něj? Vynikající masová pomazánka ho překvapí svou jemnou chutí. Vás nebude příprava tohoto super jedlého dárku mnoho času, když vyzkoušíte recept od autorek Velké svačinkové a Velké obědové bichle.

Na 4 zavařovací sklenice budete potřebovat: 500 g vepřového bůčku, 500 g vepřové kýty, 1/2 l bílého vína, 200 ml vody, rovnou lžíci soli (či dle chuti), 2 snítky čerstvého rozmarýnu a 3 stroužky česneku.

Maso nakrájejte na středně velké kostky a dejte do většího hrnce. Přidejte vodu, víno, sůl, snítky rozmarýnu a stroužky česneku. Pak už jen nechte vařit na mírném ohni s lehce pootevřenou pokličkou klidně dalších 4 – 8 hodin. Cílem totiž je, aby se maso rozpadalo. Maso pak našťouchejte vařečkou, aby se opravdu rozpadlo, a dejte do pěkných sklenic. Báječný jedlý dárek je na světě!

dakry on Rilettes

Elektronika na max: Vstupenky na Let It Roll Winter 2023

Chcete-li udělat opravdovou radost milovníkovi elektronické hudby, obdarujte ho vstupenkou na obří dnb halovku Let It Roll Winter 2023, která se uskuteční po tříleté vynucené pauze ve dnech 24. a 25. února v areálu PVA Expo Letňany. Nabídne lineup plný hvězdných jmen, jako jsou například britský hitmaker Wilkinson, holandské neurofunkové trio Black Sun Empire nebo populární britský producent Dimension.

Vstupenky zakoupíte na webu letitroll.cz.

darky on Vstupenky Let It Roll

Hlavně pohodlně! Speciální boxerky od Moiry

Jsou určeny pro sport i běžné nošení a díky speciálnímu střihu a materiálu umožní mužům cítit se pohodlně celý den. V čem je tajemství? Kouzlo pohodlí tkví ve speciální kapsičce, která funguje jako ochranná bariéra a fixuje pánské přirození na jednom místě, lehce odtažené od těla. Zamezuje tak tření, umožňuje maximální prodyšnost a udržuje optimální teplotu.
Seženete je na moira.cz.

darky on boxerky Moira

Hip hopová pecka: Nové album Příduhned…. od Prago Union

Máte doma fanouška hip hopu? Určitě ho potěšíte novou deskou Příduhned…, která je v pořadí již osmým studiovým albem Prago Union. Fanoušci na ní najdou hned dvacet nových písní. Jejich množství reflektuje počet let kapely na scéně. Vedle samotné kapely Prago Union na desce hostují i další známé osobnosti hiphopové scény. „Z rapperů jsou to Rest, který má u nás velkou fanouškovskou základnu, Prezident Lourajder, který je ze Slovenska, a Johny Boss, který má skvělý hlas a je to pařmen,“ popisuje frontman Kato.

Album Příduhned… seženete na www.pragounionshop.cz.

darky on Prago Union

Nejvyladěnější klokanka na trhu: Mikina od Never Enough

Nesmrtelná mikina do města i na chalupu bude přesně ten "měkoš", který pod stromečkem udělá radost. Perfektně odladěný a padnoucí střih. Vyšší gramáž. Dvojitá kapuce pevně držící tvar. Japonský zip značky YKK. Potřebujete ještě nějaký argument? Tak jo: cool v ní vypadá úplně každý.

Pořídíte na neverenough.shop

darky on Mikina NeverEnough


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naše sestava je od počátku stejná, jen bubeníci "přibývají", říká Dája Šimíčková z kapely Prime Time Voice

daja 200I když vokální trio Prime Time Voice funguje dva roky, jde o zkušené zpěvačky - jmenovitě Marta Marinová, Taťána Roskovcová a Dája Šimíčková. Přesto toho stihly i za tak krátkou dobu společného zpívání požehnaně včetně CD Live. Nejen o zahraničních š...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Pacienti Sigmunda Freuda a jejich osudy

freud1 (2)

Zkusme se přenést na přelom 19. a 20. století do doby, kdy se ještě duševní choroby léčily metodou pokusů a omylů, psychiatrickým pacientům se snímaly řetězy, hysterické ženy ještě stále podstupovaly hysterektomi...

Z archivu...


Literatura

Příběh plný lásky v temné době

tater200Ještě stále máme co objevovat v příbězích přeživších z koncentračních táborů. Kniha Tatér z Osvětimi nás zavede do toho nejznámějšího a snad nejhoršího tábora ze všech. Tatér z Osvětimi nepřibližuje pouze každodenní realitu pekla na zemi, ukazuje, ž...

Divadlo

Herec Lukáš Janota slaví významné životní jubileum

Lukas Janota200Ve středu 4. října 2023 oslavil své 40. narozeniny dlouholetá herecká opora muzikálového souboru Městského divadla Brno Lukáš Janota.

...

Film

Film - náš pomocník

film200V posledních letech byly několikrát zveřejněny soubory filmů, sjednocených autory (cestopisy Hanzelky a Zikmunda), případně výrobcem (zlínské reklamy). Nyní Národní filmový ústav ve spolupráci s Filmexportem vydal záslužný komplet krátkých filmů z 50. ...