Vlčí mluva pro pejskaře vás naučí rozumět psímu parťákovi!

Vlčí mluva pro pejskaře vás naučí rozumět psímu parťákovi!

Tisk

vlci mluvaMáte doma pejska? Tak honem studovat další informace, které vám mohou pomoci s výcvikem a s tím, jak můžete vašemu čtyřnohému parťákovi lépe porozumět! Vlčí mluva pro pejskaře není jen kniha o alfa samcích, dominanci a jiných populárních omylech. Nakladatelství Mladá fronta vydává důmyslnou příručku pro všechny pejskaře a milovníky psů!

Autory této publikace jsou odborníci Elli H. Radingerová a Günter Bloch, jejichž celoživotní vášní se stalo pozorování a ochrana vlků. V knize Vlčí mluva pro pejskaře se zamýšlí především nad tím, co mají vlci a psi společného, a kterým zažitým mýtům o psech lidé vlastně věří. Řeší taková témata jako je dominance, postavení jednotlivých členů ve smečce, teritoriální chování, vztah k člověku, potrava, hra, výchova štěněte a podobně. Dozvíte se spoustu zajímavostí ze života psů i vlků a rovněž dostatek cenných rad, které se vám budou hodit při výcviku vašeho psa. Knihu doprovází spousta barevných fotografií.

O autorech:

Elli H. Radingerová (*1951)

Původně obhájkyně, která odešla z profese, aby se mohla věnovat vlkům. Více než 25 let tráví v Yellowstonském národním parku ve Wyomingu, kde pozoruje divoké vlky. Napsala i několik úspěšných knih, například Moudrost vlků nebo Moudrost starých psů.

Günter Bloch (*1953)

Německý odborník na psy a vlky. V roce 1972 založil centrum Eifel, kde studoval dynamiku psího života ve větších skupinách. Spolu s Radingerovou založili společnost na ochranu vlků, vedl i projekty zaměřené na volně žijící vlky v Kanadě, Polsku a Slovensku. Napsal také několik zajímavých studií.

Ukázka z knihy:

Patnáct druidských vlčat se rozhodlo, že využijí nepřítomnosti rodičů a podniknou dobrodružný výlet k řece. Malá skupinka se zčásti skoulela a zčásti seběhla z kopce, kde se nacházelo doupě, překonala rušnou silnici a pelášila k řece, která tou dobou měla velmi silný proud. Doprovázela je jenom jedna starší sestra a už z dálky bylo vidět, že je toho na ni přespříliš. Na druhém břehu čekal na malé procesí strýček malých vlků. V té chvíli skočilo zrovna to nejmenší a nejslabší vlče do řeky. Nebojácné, podobné skokanovi do dálky na olympiádě, se rozběhlo, odrazilo se, roztáhlo tlapy jako netopýr a plesklo sebou o hladinu. Proud mládě rychle unášel a ono zoufale plavalo o život.

Starší sestra běžela podél řeky a jako nějaký záchranář pobřežní hlídky se vrhla do proudu. Zatímco se k ní mladší sourozenec blížil, nastavila se mladá vlčice napříč proudu a vytvořila tak malou vzduchovou kapsu ve vodním víru, takže vlče mohlo nabrat sílu a pozvolna zamířit ke břehu. Další vlče, které už bylo ve vodě, vlčice chňapla a v tlamě odnášela na druhý břeh. Ostatní vlčata eskortovala tak, že se postavila doprostřed proudu, postrkovala je, poponášela a asistovala při překonávání řeky. Strýc na druhém břehu osobně každé vlče přivítal a olíznutím tlamičky jim poblahopřál k získání “plaveckého odznáčku zdatnosti”.

Název: Vlčí mluva pro pejskaře
Autor: Elli H. Radingerová a Günter Bloch
Žánr: populárně naučná
Vydáno: 2019
Stran: 300
Vydalo nakladatelství: Mladá fronta
Hodnocení: 100 %

vlci mluva

                                         https://www.mf.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Práce s dětmi musí procházet skrz duši!

200rozPři fotografování dětí je nejdůležitější navodit tu správnou a uvolněnou atmosféru. Díky tomu, že je sám tatínkem, je vůči dětské duši nesmírně vnímavý a citlivý. Ví, jak moc je pro dítě důležité, aby se cítilo dobře v cizím prostředí, jakým takový foto...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Orákulum posvátné růže

Orakulum posvatne ruze perexTak něžné, tak starorůžové, tak růžové… až skoro cítíte jejich vůni.. „Nechť se rozpomenete na budoucí zahrady růží, které se ve vás už nyní v podobě semínek skrývají…“ to je citát, který zdobí celou karetní s...

Z archivu...


Literatura

Svět se změnil. Ale jinak, než se očekávalo

Fialová

Píše se rok 2159. Téměř před sto lety se lidé uložili ke spánku, aby přečkali ekologickou krizi, která na Zemi zavládla. Ti šťastnější pokračovali ve svém životě ve vesmírných stanicích. Ti d...

Divadlo

Komedie Davida Gieselmanna poukazuje vtipným ironickým tónem i na problematiku chování dnešních mladých

kuchta 200Na jevišti Divadla U22 v Praze 10 – Uhříněves proběhne v pátek 11. října v 19.30 hodin premiéra inscenace O klucích aneb Jsem kuchta! Hru německého autora Davida Giesselmanna přeložila Anežka Rusevová a v dramaturgii Fillipa Bařiny režíruje Roman U...

Film

KOYAANISQATSI: fascinující pastva pro oči

KOYAANISQATSI 200V roce 1983 vypustil režisér Godfrey Reggio do světa Koyaanisqatsi. Pozoruhodný počin, jehož název pochází z jazyka indiánského kmene Hopi a jeden z jeho významů je „život vyvedený z rovnováhy“.

...