Philip a Stephanie Carr-Gomm: Tarot – Magie Druidů

Philip a Stephanie Carr-Gomm: Tarot – Magie Druidů

Tisk

TarotZemité barvy na kartách, zelená příroda a výjevy, které souzní s lidskou duší na hlubokých, dávno zapomenutých úrovních, mohou zaujmout nejen každého, kdo má rád druidské a wicca tradice, ale také člověka s touhou po rovnováze v životě. Možná je právě na této karetní sadě více vidět, jak je život v každé své chvíli jiný a zároveň jeho základy a zákonitosti zůstávají neměnné. Jak se přeléváme v tom barevném světě pozemského žití, které má stále stejnou dynamiku, jen někdy je tu důraz na něco jiného.

Snad proto mne u těchto výkladů často napadalo, že nemá smysl hledat něco platného vždy a všude, ale vždy se učit v životě to, z čeho nás život zkouší. Jiné věci to jsou ve dvaceti, jiné pro mladou maminku, jiné pro ženu vstupující do středního věku. Jiné zákonitosti platí pro muže, jiné pro ženu. Asi tušíte, kam narážím?

Ať si v těchto kartách vyložíte nebo vytáhnete cokoliv, je to obraz toho, co žijete nyní. Co cítíte nyní – a inspirace k úvahám, jak k tomu všemu přistoupit co nejklidněji, nejpraktičtěji a vyplout z toho na jedničku. Dost často mi také karty ukazovaly silné stránky, které jsem naprosto upozadila nebo základní cihly svého života, na které jsem dávno zapomněla.

Klasické výklady karet, ale i mapa života

Knížka je koncipována tak, že vám poskytne dostatek informací pro klasické „věštecké výklady“, ale také pro vlastní hloubání, sebepoznání a skládání své vlastní mapy života. Informace u karty vám naznačí dobré zprávy z rodiny nebo sňatek, ale různorodost výkladů každé vám dá vybrat. Princezna pentaklů tak třeba je tou dobrou zprávou z rodiny, stejně jako ponouknutím k tomu, abyste vzali své tvůrčí projekty a snažili se je někam dovést. Výtečně se také autoři zabývají opačnými významy, což je pro pochopení celkového pojetí karty důležité. Karta je jako mince, má dvě strany – a například dobrosrdečnost snadno přejde do vyčerpání, ale i odpočinek po vyčerpání může přejít do letargie nebo lenosti.

Porozumění nejen výkladům a tarotům, ale i cyklu roku, živlům a archetypům lidí, situací, ale i životním dymanikám. Rozhodně se před námi otvírá úchvatný svět.

A ilustrace? Jemně strašidelné, ale hluboké, zelené, zavádějící nás do historie a sem tam se zdá, že vyjadřují situace, jež jsou nesmírně dynamické, jen se na obrázku pohnout…

Tarot Magie Druidů

O autorech:

Phillip a Stephanie Carr-Gomm byli zasvěceni do tradice Druidů i Wicca a zastávají funkci předsedy a písaře Řádu Bardů, Věštců a Druidů. Phillip je sám autorem mnoha knih s touto tématikou, Stephanie je vystudovaná umělkyně, pracovala v opeře a nyní spolu s manželem tvoří vzdělávací programy, karty, knihy.

Will Worthington je Pendragonem Řádu Bardů, Věštců a Druidů. Posledních třicet let pracoval jako ilustrátor a jeho práce odráží zájem o artušovskou dobu, ilustroval několik knih a tyto karty.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com, 2021


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nela Kyselová: „Teď je ze mě autenticky venkovský blogger, a považte, od loňska dokonce i spisovatel.“

nela kyselova 200Nela Kyselová se narodila roku 1989 v Českých Budějovicích. Už od základní školy dovedla dle mínění učitelů obratně zacházet s písmenky. Během studia na gymnáziu v Pelhřimově začala pracovat jako externí redaktorka místního Deníku, kter...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Miluj svůj život 2019: Kalendář plný radostné všednosti

kalendar 1Utíká to utíká, rok 2019 je skoro za dveřmi. A není od věci si najít s předstihem kalendář, který dokáže každý den ponouknout k tomu, abychom se lépe a lépe podívali na svět kolem sebe. Abychom ho ocenili. Všechno.

 

 

...

Literatura

Mezi svými – o osamělosti mezi lidmi

Amos

Zatím poslední přeložený román od spisovatele Amose Oze vychází pod nakladatelstvím Paseka a pojednává o životě ve fiktivním kibucu v 50. letech. Pro spisovatele je to návrat do mládí a míst, kde začínal psát. Kibuc je oficiál...

Divadlo

U Bezručů odstartovalo zkoušení Šikmého kostela

sikmy kostel200V březnu začaly v Divadle Petra Bezruče zkoušky Šikmého kostela. Světovou premiéru divadelní inscenace podle románu Karin Lednické, který se mimo jiné stal absolutním vítězem v anketě Kniha roku 2020, uvede divadlo 22. dubna 2022. Adaptaci r...

Film

Historické sci-fi: Zítra vstanu a opařím se čajem

altFilm Zítra vstanu a opařím se čajem (1977) se odehrává v nedaleké budoucnosti, kdy se lidem povedlo zvládnout cestování časem. Od jisté doby se odlétá na turistické výlety do starověkého Egypta nebo třeba na prohlídky druhohor a dinosaurů.