Angličtina na rovinu podruhé

Angličtina na rovinu podruhé

Tisk


anglictina narovinu perexKniha Angličtina na rovinu si mezi čtenáři učícími se anglický jazyk získala velkou oblibu. Jistě i proto, že lehce humornou formou pojednává o problémech, s kterými se většina českých studentů při výuce setkala.


Populární fejetony o angličtině se dočkaly také volného pokračování. Jmenuje se Angličtina na rovinu II a vysvětluje další jazykové jevy a popisuje nástrahy, na které při studiu tohoto jazyku můžete natrefit.


Když píše o angličtině Američan
Autorem knihy je Darren Crown, Američan, který ale od roku 1996 žije v Praze, kde vyučuje angličtinu. Dělá také poradce pro anglickou výslovnost českým umělcům a věnuje se i překladu odborných textů. Jeho hlavním heslem je, že učení (zejména cizího jazyka) by nemělo být mučení, ale zábava a nekonečné dobrodružství a objevování. A toho se drží i ve svých knihách.


Udělejte si pořádek v anglických časech!
Při studiu angličtiny patří jednotlivé časy k těm nejtěžším. Hodně lidí v nich má zmatek a neví, kdy třeba použít který. S tím je teď konec! Crown se rozhodl tento problém jednou provždy vyřešit poskytnutím klíčových informací, které vás pomohou nejen s používáním časů, ale i vidů. A s jeho vysvětlením je to překvapivě snadné! Je to i proto, že autor umí česky, a tak může jednotlivé jevy z obou jazyků porovnávat, čímž se pro Čechy stávají přístupnějšími a srozumitelnějšími.


Nechybí ani historky z autorova života, které napovídají, že Darren Crown je zřejmě fajn člověk. Sympatický je nejen jeho přístup k učení, ale i přiznání, že ani on o angličtině neví úplně všechno. Jeho typy na googlování frází a slov, které neznáme, jsou praktické, takže je pravděpodobně využijete. Kromě časů jsou zde vysvětlené i další jazykové jevy, například zkratky či frázová slovesa, a nechybí ani autorův pověstný humor a nadhled.

anglictina narovinu

ANGLIČTINA NA ROVINU II
Autor: Darren Crown
Překlad: Miluš Kotišová, Jaroslava Vaňková, Darren Crown
Žánr: naučná literatura, cizí jazyky
Vydáno: Universum, 2021
Počet stran: 248

Hodnocení: 95 %



Odkaz: https://www.knizniklub.cz/knihy/522966-anglictina-na-rovinu-ii.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Therion: “Jako vždy bude velkým potěšením u vás hrát”

therion 200Tento vzkaz nám předává Christofer Johnsson ze švédské metalové skupiny Therion. Ta je headlinerem festivalu Made of Metal, který se koná 15. až 17. srpna v Hodoníně. Přivezou si novou zpěvačku...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vítězná povídka literární soutěže K21 - Extáza svätej Grace

Bozska extaze  perexVítězem literární soutěže Kultury21 na téma Božská extáze v kultuře lidstva se stal Martin Šugár. Jeho povídku s názvem "Extáza svätej Grace" si nyní můžete přečíst a sami posoudit, jak se autorovi podařilo zadání uchopit. T...

Z archivu...


Literatura

Práce policisty člověka může změnit

dve tvare policisty200Po knize Můj příběh jménem policie od Jana Dudy je zde další zajímavá zpověď z tohoto prostředí. Má název Dvě tváře policisty a sepsána je pod jménem Jonathan Srpen.

 

...

Divadlo

Přímý přenos derniéry inscenace Korespondence V+W z Divadla Na zábradlí uvidí fanoušci v kinech po celé ČR

Korespondence200Divadlo Na zábradlí se po deseti letech loučí s úspěšnou inscenací Korespondence V+W v režii Jana Mikuláška. Ve spolupráci s filmovou distribuční společností Aerofilms bude vyprodanou derniéru 27. června zároveň živě přenášet do kinosálů ...

Film

MILENCI Z OPAČNÝCH STRAN VÁLKY

spojenci200Robert Zemeckis má na svém kontě mnohem zdařilejší tituly (upozorním aspoň na Forresta Gumpa), nežli jsou nyní uvádění SPOJENCI. Snadno postřehneme, že v dramatické konstrukci povrchní, klišovitý příběh, sepsaný scenáristou Stevenem Knightem, nedo...