Host Piana Lucie Urban musí mít u sebe foťák pořád

Host Piana Lucie Urban musí mít u sebe foťák pořád

Tisk

lucie urban 200Pozvání do talk show Piano odehrávající se v Baťově vile přijala fotografka Lucie Urban. Na Facebooku její díla obdivuje skoro 6 000 lidí, má za sebou několik výstav a určitě mnoho před sebou – přesvědčte se sami.

 


Lucie Urban začala s focením kolem 11. roku, kdy začala víc vnímat lidi a svět kolem sebe. Začala si půjčovat kompakty a fotila tak cokoliv. Postupem dostala svůj kompakt, naučila se základy a poté dostala první zrcadlovku. Učila se metodou pokus omyl, jak s digitálním foťákem, tak digi filmem. První výstavu pak měla ve 14 letech ve zlínském Loftu.

V rámci fotografování má ráda přirozenost a moc se jí líbí gesta lidí. S lidmi ráda komunikuje, popisuje jim, co je čeká a focení je pro ni spíše povídáním než nějakým pózováním.

Talkshow Piano se koná v Baťově vile ve Zlíně a jednotlivé díly jsou prezentovány veřejnosti pomocí Youtube kanálu s názvem Fundchaser. Piano má za úkol ukázat, že i lidé z té nejmenší vesničky mají možnost a schopnost se prosadit a udělat jak sebe tak i svět lepším.

Předchozí videa naleznete na Youtube kanálu Fundchaser a pro veškeré novinky sledujte Facebook Piano.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sto zvířat: „Ještě žádné naše album není tak vymazlené.“

sto zvirat hraju na klavir v bordeluJedna z nejlepších tuzemských ska kapel Sto zvířat vydala 1. září novou desku s názvem Hraju na klavír v bordelu. V rozhovoru si o ní můžete přečíst spoustu zajímavostí z pera hudebníka ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Ruka noci podaná: Základy rodinné a krizové připravenosti

big ruka-noci-podana-zaklady-rodinne-a--jPP-391257 (2)

Nakladatelství Dokořán vydalo velmi užitečnou publikaci, která vás může skvěle připravit na blackout, živelné pohromy či válku. Může vás připravit na kri...


Literatura

Dokonalost v podání Helen Fieldsové

dokonala smrt 200V srpnu vydalo nakladatelství Kniha Zlín třetí díl detektivní série Helen Fieldsové, který nese název Dokonalá smrt. Pracovní i osobní problémy sympatického inspektora Luca Callanacha si nesmíte nechat ujít!

Divadlo

Ve zlínském divadle začali zkoušet Šakalí léta

sakali leta 200Datum premiéry nikdo nezná, přesto začali zkoušet! Po čase se do Městského divadla Zlín vrátil režisér Dodo Gombár (Zvlčení, Mezi nebem a ženou, Žítkovské bohyně, Baťa Tomáš, živý a další) a pustili se do příprav hudební komedie Šakalí lét...

Film

Vyšly vzpomínky režiséra Juraje Herze

Herz 200Mnozí filmaři se rozhodli zanechat vzpomínky na svůj život i tvůrčí dráhu - někteří je sepisovali sami (Otakar Vávra dokonce dvakrát), jiní upřednostnili spoluúčast nějakého tazatele (například Věra Chytilová). Výpravná vzpomínková kniha Juraje Herze Au...