Jak jsem se rozhodla zhubnout! Týden čtvrtý

Jak jsem se rozhodla zhubnout! Týden čtvrtý

Hubnuti 4 200Velikonoce. To jsem zvědavá, jak to zvládnu. Navíc další týden se nejdu vážit – krátký týden a pracovní proces se nedá jen tak ošidit (ten den mi chybí) – mohla bych nabýt dojmu, že mohu šidit. Nesmím! Chytrá váha paní doktorky Dany by mi dala! Ale je to těžké – čokolády, bochánky, beránci, nádivky útočí odevšad.

 

No nic. Zvládnout se to musí a musím udržet pravidelnost a půlené porce, skoro žádná příloha. Krize: mám chuť na oříšky. Samozřejmě na ty pražené a slané. Dala jsem si nepražené – kešu a mandle. Výborná věc, stačilo mi jich pár a bylo po neodvratné chuti.


Musím vymyslet jídelníček na Velikonoce. Před nimi se ještě pěkně zvážím (půl kila je za týden zase dole, jsem spokojená, jen když to půjde takhle dál!), začíná se snižovat tuk. Nesmím myslet pořád na jídlo a tak jsem si upravila i další rituály. Potřebuji pohyb. Tak vystupuji cestou do práce o stanici dřív. Je to docela příjemná procházka mezi starými domy (pracuji v centru Prahy), objevuji uličky, na které už jsem zapomněla. Dodržuji svůj nový rituál i v dešti (taková jsem já, když už, tak už). Odpoledne to nestíhám, možná časem, uvidíme. Nemůžu chtít všechno najednou!

Velikonoční obědy? V sobotu vepřová pečeně na jablkách a pórku. Myslím, že jsem splnila všechny zásady, abych nepřibrala. K večeři tvarohová pomazánka – miluju tvaroh. V neděli grilovaný špíz – přijela rodina na návštěvu. Já se salátem, ostatní s pečivem. V pondělí velikonoční nádivka – místo uzeného šunka, místo housky vařené jáhly – a víte, že to bylo dobré? Musím se zeptat na čočku – miluju čočkový salát (takový ten šizený). Velikonoční prohřešek? Kousek bochánku – když už jsem ho upekla (jsem rodinná bochánková pekařka), ochutnala jsem. Snad nikdy se mi tak nepovedl, jako letos. Vím proč!

Hubnuti 4


Tak snad jsem ty Velikonoce přežila bez úhony. Uvidíme přespříští týden. Na váhu doma nelezu – to pak má člověk hříšné myšlenky (a je jedno, kam se zhoupne ta rafička, když nahoru – je to jedno, jdu si něco dát, když dolů – tak holt to nebude tolik… NEBEZPEČNÉ)


 

Přihlášení



Soutěže

Strhující závěr oblíbené dystopické trilogie o smrtkách

Po potopení plovoucího města Trvalka a zmizení Citry a Rowana stačilo několik let, aby se celý svět od základů změnil. Smrtka Goddard se stal vrchním sekáčem ve StředoMerice a tím jeho plány rozhodně nekončí. Chce, aby svět ovládli smrtky nového řádu. Nakladatelství YOLI

Nebuďte plýtváci, neplýtvejte!

Kniha Vodavoděnka původně vznikla jako diplomová práce v Ateliéru ilustrace na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni. A to s tím, že se jednalo o autorskou uměleckonaučnou enviromentálně zaměřenou knihu pro děti od osmi let zabývající se vodou a její ochranou. Nakladatelství Pikola

Tapír

  • Tapír pomáhá ZOO
    Tapír pomáhá všem zoologickým zahradám. Vytvořili jsme virtuální zoo, kde každý má možnost finančně podpořit své oblíbené zoo. Koukněte prosím...
  • Tapír 2/2021
    Ve čtvrtek 4. března vyšlo druhé číslo letošního roku… Víc o něm se dozvíte ZDE: Tapír č. 2/2021  
  • Virtuální výstava
    Dne 5. října 2020, měla proběhnout v prostorách Galerie pod věží v Bílině vernisáž výstavy čtyř kreslířů ze severu Čech...

Rozhovor

Brazilská capoeira v sobě skrývá boj, tanec, akrobacii i hudbu

capoeira 200Capoeira… už jste to slovíčko někdy slyšeli že? Ale co to jen mohlo být… hora v Asii? Mexický dezert? Nebo možná španělská vesnice…kdepak, samá voda. Capoeira je brazilské bojové umění. A kdo by vám o něm mohl říct více, než graduado Girafa, olo...

Hledat

Videorecenze knih

Láká vás včelařství? Pak si nenechte ujít tuto audioknihu

V nakladatelství Kazda vyšla po knize i audioverze titulu Srdce včely má pět komor s podtitulem Jak jsem se stala včelařkou od autorky Helen Jukes. Nakladatelství Kazda

Čtěte také...

Ochutnejte pokrmy, na kterých si pochutnával i Leonardo da Vinci

kucharka perexZdravá strava a životní styl je už delší dobou trend, ke kterému se přidává stále více lidí. Možná se dočkáme i toho, že tento způsob života nebude výjimečným, ale naprosto běžným. V představované kuchařce najdete stovku receptů, které se...

Z archivu...


Literatura

Petr Šámal: Sicilská kuchyně

sicilska kuchyne 200Milujete horké podnebí, vůni tak trochu italských specialit? Hm, pak věřte, že tady víc než kde jinde platí, že Sicílie není Itálie. Ačkoliv mnohé vůně jsou podobné, tak tohle je kniha, kterou si na dovolenou sbalíte natošup. A ...

Divadlo

Festival Lávka River Stage plave po Vltavě!

lavka river stage provazochodkyneV úterý 31. srpna proběhla vyprodaná premiéra festivalu Lávka River Stage, kterou sledovali z bezprostřední blízkosti návštěvníci klubu Lávka i stovky turistů přímo z Karlova mostu!<...

Film

ZAČÍNÁ FILMOVÁ PŘEHLÍDKA 3KINO

3kino perexPražská kina ATLAS a EVALD přivítají ve dnech 1. - 8. listopadu 2018 pátý ročník filmového festivalu 3KINO, který se snaží českým divákům přinést to nejlepší ze současné kinematografie Visegrádské čtyřky – z Polska, Česka, Slovenska a Maďarska. V...