Audiotéka přeje dětem

Audiotéka přeje dětem

Tisk

AUDIOTEKA snidane-u-tiffanyho 200Audiotéka tentokrát myslí především na děti – připravila si pro ně příběhy Edudanta a Francimora, pohádky o veverčákovi Koudelkovi či třeba Miloše Nesvadbu. K tomu všemu jako bonus klasika americké literatury Snídaně u Tiffanyho za skvělou cenu.

 

 

Kdo by neznal večerníček o dvou vykutálených čarodějnických bratrech Edudantu a Francimorovi, může si o jejich lapáliích poslechnout audioknihu s vyprávěním Milana Šteindlera. Autorem knižní předlohy je Karel Poláček, díky němuž se můžete přenést do říše kouzel, fantastiky a humoru. Tam na vás čeká kouzelnice Halabába, kozel Rudolf, drak Verpanides, kocour Šmakovník a především silnější Edudant a hubený Francimor!

AUDIOTEKA edudant-a-francimor

Že musí být veverka vždy jen žena? Omyl! Přichází Veverek Koudelka! Audiokniha Veverek Koudelka a další dvě pohádky s Lubomírem Lipským vychází u příležitosti 90. narozenin velké osobnosti Lubomíra Lipského. Kromě Koudelky se můžete těšit na Pohádku s Hvězdičkou a Pohádku o kouzelných rohačkách.

AUDIOTEKA veverek-koudelka-a-dalsi-dve-pohadky-s-lubomirem-lipskym

Buďte si jisti, že je pro vás připravena pořádná porce pohádek! Protože jako malý dárek k narozeninám může český herec a ilustrátor Miloš Nesvadba považovat digitalizaci jeho gramodesky Miloš Nesvadba dětem. Ta poprvé vyšla v roce 1989. Kromě osobnosti Miloše Nesvadby zde uslyšíte Dagmar Sedláčkovou , Magdalenu Rychlíkovou a Milana Friedla.

AUDIOTEKA milos-nesvadba-detem

Správná mluva je velmi důležitá nejen u dětí. Především pro ty je ale určena audiokniha Kdo mi, děti poví... s lekcemi výuky správné řeči od Marie Zbořilové. Nahrávka s hlasem M. Procházkové je sice z osmdesátých let, ale nic to nemění na její funkčnosti. Najdete zde například vybrané říkánky z knihy Brousek pro tvůj jazýček, pokyny ke gymnastice mluvidel či písničky.

Pro dospělé jsou tentokrát určeny jen dvě audoknihy, a to se záznamy z přednáškového fóra Světa Grálu v Brně. První z nich je Neviditelný svět jako odemknutá pokladnice, která obsahuje přednášky inženýra Artura Zatloukala. Ten je stále činný ve vydavatelství Integrál Brno, Nadaci Hnutí Grálu a pracuje jako redaktor časopisu Svět Grálu. Na druhé se podílela Rakušanka Margot Ruis, kterou tlumočí PhDr. Magdaléna Havlová. Audiokniha nese název Bytosti přírody a léčení země - život s neviditelným světem – a autorka na ní vypráví o bytostech přírody, se kterými se při svých cestách po světě setkala a jejich vlivu. 

AUDIOTEKA neviditelny-svet-jako-odemknuta-pokladnice

Zdroj informací a foto: audioteka.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

„Prostě jsme psali a hledali nová témata,“ vzpomíná na vznik lekavých povídek Zuby nehty Jiří Holub

Zuby nehty 200Po pěti letech opět vyšly Zuby nehty – lekavé povídky autorů sdružujících se v tvůrčí skupině Hlava nehlava. Aktuální vydání má nové ilustrace, nové dvě povídky, naopak jedna schází. I po nějaké době Zuby n...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Eduard Cupák jako Faust

200faustZpracování Faustova příběhu lákalo, láká a lákat bude zřejmě i do budoucna. Je fascinující, přináší spoustu možností spisovatelům, básníkům, dramatikům i hudebníkům. Učenec, který se upíše ďáblu, aby dosáhl svého ve vědě i v požitcích, co víc si přát...


Literatura

Podváděná – sonda do života švédských žen

podvadena janouchova 200Román „Podváděná“ se odehrává v nejmenovaném švédském městě. Je pojat jako vyprávění hlavní hrdinky Cecílie Lundové, která je třináct let vdaná a vychovává s manželem Johnem čtyři děti. Finanční situace ro...

Divadlo

Komediomat: “Vždycky se snažíme o určitou míru kultivovanosti a inteligentní humor.”
ImageMáte rádi Whose Line Is It Anyway? Nebo českou či slovenskou Partičku? Pak si jistě rádi přečtete rozhovor s improvizační partou Komediomat, která brázdí česká divadla a přináší do nich smích, ú...

Film

Jak se utvářejí naše české minulosti?

Konstrukce minulostiKamil Činátl se již v knize Dějiny a vyprávění (recenzováno zde - http://www.kultura21.cz/literatura/3092-palack...