Podívejte se, jaké audionovinky vyšly v březnu v nakladatelství Témbr

Podívejte se, jaké audionovinky vyšly v březnu v nakladatelství Témbr

Tisk

tembr 200Nakladatelství Témbr si v březnu připravilo mnoho audioknih, přesvědčte se sami!

 



Lucie Šavlíková: Praštěné příhody Berty a Týny
Čte: Simona Babčáková
Režie: Jindřiška Nováková

Berta a Týna jsou kamarádky. A kromě toho jsou také… psi. Tedy pardon, psí dámy. Každá je z jiného těsta, ale hodí se k sobě jako knoflík a knoflíková dírka. Nebo jako vidlička a nůž. Pepř a sůl. Skylla a Charybda. No prostě, ideální dvojka. Bydlí spolu v opuštěné budově starého nádraží. Zastávka Kapesní Lhota. Asi už začínáš tušit, že s Bertou a Týnou se nudit rozhodně nebudeš. A máš pravdu. Čeká tě opravdu parádní jízda! Nejenže tě vezmou na výlet do čokloládovny, ale zavítáš s nimi třeba i do kočičího města Kocourkov. Tak na co čekáš? Sbal si batůžek jako naše psí slečny a hurá za dobrodružstvím!

tembr Prastene prihody Berty a Tyny

Jindřich Plachta: Pučálkovic amina
Čtou: Jaroslava Kretschmerová a Jiří Lábus
Režie: Jan Jiráň

Co se stane, když vám ze štěněte nevyroste pes, ale něco úplně jiného? Zeptejte se poštovního úředníka pana Pučálky! Žije v domnění, že si vychovává malého bernardýna, ale vyroste mu pod rukama žirafa! V zábavném příběhu, který znají celé generace dětí, si herec a spisovatel Jindřich Plachta utahuje z nejrůznějších lidských nešvarů, jako je sobectví a předsudky, a pobaví i dospělé.

tembr Pucalkovic Amina

Iva Pekárková: S orlem na zádech (pouze ve formátu ke stažení)
Čtou: Anita Krausová a Martin Stránský
Režie: Jan Drbohlav

Víte, který králík umí lítat? No přece ten, co má na zádech orla. A víte, kdo vás vytáhne ze zoufalství, bídy a drogové závislosti, poskytne vám střechu nad hlavou a všechno, co v životě potřebujete? No přece novodobý otrokář.

Román S orlem na zádech přináší zasvěcený a psychologicky propracovaný vhled do jednoho z případů, jaké se v Anglii, a nejen v Anglii, dějí každou chvíli. Šikovní „podnikatelé“ si vyhlédnou oběti mezi sociálně vyloučenými krajany, nastěhují je k sobě domů, najdou jim práci – a jejich výdělek si strkají do kapsy. Mnohé z obětí snad ani nechtějí vědět, že je tady něco v nepořádku. Co si počnou, když jsou jejich otrokáři zatčeni?

tembr S ORLEM NA ZADECH

Soňa Hrabec Kotulková, Michal Hrabec: Manželé v běhu (pouze ve formátu ke stažení)
Čtou: Michaela Maurerová a Václav neužil
Režie: Jan Drbohlav

Jsou dva a jsou sví. Ona je Býk a on Beran. Ona dámička, která odjakživa nesnášela běhání i soutěžení. On kluk, co běhal každý den do školy a taky závodil. Ona byla odjakživa samá ruka, samá noha a snědla toho víc než všichni chlapi v rodině. On se sportem praštil v pubertě a postupně se projedl k váze menšího slona, takže bez zadýchání nevyšel ani schody.

Stačila jedna pracovní porada v redakci a svět se jim obrátil naruby. Soňa jako mávnutím kouzelného proutku vyměnila podpatky, sukně a parfémy za tenisky a zpocená trička. A zanedlouho se účastnila závodů, nad kterými zůstává rozum stát. Michal potřeboval zhubnout, a tak se k běhu zase vrátil. Šlo to pomalu, ale každý krůček a shozený gram ho posouval dále k cíli – k maratonům, ultraběhům, a nakonec až k minus čtyřiceti kilům. A pak se na jednom závodě potkali. Zajímá vás, proč Michal po půlmaratonu oněměl, jaké byly jejich společné tréninky a co to znamená mít svatbu na největším běžeckém závodě u nás? Zaposlouchejte se do příběhu manželů v běhu, motivátorů a autorů úspěšného běžeckého blogu Running2!

tembr Manželé v běhu

Rudolf Havlík: Ostrov (pouze ve formátu ke stažení)
Čtou: Jana Plodková a Jiří Langmajer
Režie: Alexandra Bauerová

Manželé Alice a Richard jsou na exotické dovolené. Po dvaceti letech manželství jim to trochu skřípe a k tomu všemu Richard Alici oznámí, že podal žádost o rozvod, protože si našel mladší ženu. Alice je v šoku a chce okamžitě odjet. Richardovi se podaří zajistit místa na zásobovacím letu nákladním letounem, ale bohužel dojde ke katastrofě. Alice s Richardem se probudí sami na opuštěném ostrově v Jižním Pacifiku. Alice je naštvaná, rozdělí pláž napůl a každý se snaží přežít po svém. Postupem času si ale oba uvědomí, že musí začít spolupracovat, jinak nepřežijí. Nejde jim to snadno, po tom, co bylo řečeno, a musí si vyjasnit spoustu věcí, zejména Richard má co vysvětlovat. A to ani jeden z nich netuší, že se k nim blíží další velká katastrofa a je možné, že tuhle dovolenou za trest nepřežijí.

tembr OSTROV

Viktor Mentos: Nečistá hra (pouze ve formátu ke stažení)
Čte: Lenka Zbranková
Režie: Marek Štifter

Advokátka Dani Rollinsová je v soudní síni neústupná – při obhajobě nevinných lidí tlačí soudce a státní zástupce až do krajnosti. Když se setká s Teddym Thornem, mentálně postiženým teenagerem obviněným z distribuce drog, je přesvědčená, že to celé bude snadná záležitost – párkrát se dostaví k soudu a případ bude vyřízený. Jenže žalobci se snaží soudit Teddyho jako dospělého, a to by ho čekal přísný trest. V Dani postupně sílí podezření, že ve skutečnosti je Teddy využíván jako pěšák v jakési zlověstné hře…

Spisovatel Victor Methos v Nečisté hře znovu dokazuje, že má až grishamovský vhled do složitého právnického soukolí týkajícího se viny a trestu.

tembr Necista hra

Rolf Börjlind, Cilla Börjlind: Zmrazené zlato (pouze ve formátu ke stažení)
Čtou: Anita Krausová a Martin Stránský
Režie: Jan Drbohlav

Na konci dlouhého horkého léta je v tající horské sněhové kapse na severu Švédska nalezeno tělo. Muž byl zastřelen přibližně před dvaceti lety. Vyšetřit tento případ dostane za úkol Olivia Rönningová. Cestou k místu, kde se mrtvý našel, havaruje vrtulník v bouři. Když se Olivia po nehodě probere, pilot je těžce zraněný a vysílačka zničená – nezůstala žádná možnost, jak kontaktovat okolní svět. Olivia se nevzdává, vydá se od vraku a podaří se jí objevit zavřený rybářský kemp. V horách však není sama. Pravdu o mrtvém chtějí odhalit – anebo skrýt – i jiní lidé. Když se Tom Stilton dozví, co Olivii potkalo, okamžitě opouští poklidný život v Thajsku, aby jí pomohl. A společně zjišťují, že zavražděný muž se stal obětí přes půlstoletí starého tajemství…

tembr Zmrazene zlato

Jodi Taylor: Jedna zatracená pohroma za druhou (pouze ve formátu ke stažení)
Čte: Tereza Dočkalová
Režie: Alexandra Bauerová

Pod zdánlivě nevinnou rouškou Svaté Marie probíhá tak trochu jiný historický výzkum. Tamní zaměstnanci v žádném případě nepřipouštějí, že by šlo o cestování v čase, místo toho zkoumají „významné historické události v příslušné době“. Ne vždycky se jim daří zachovat zdání neškodných výstředníků – třeba jen proto, že když je dlouho klid, vzápětí jejich vinou něco hodně hlasitě vybuchne, jelikož k tomu prostě mají sklon...

Seznamte se s badateli z Ústavu pro výzkum dějin, kteří se potulují dávnými časy, a kde se vyskytnou, tam vnášejí jednu pohromu za druhou. Jejich cílem je pozorovat a zaznamenávat, aby našli odpovědi na mnohé nezodpovězené otázky dějin, rozhodně ne umírat. Jenže stačí jediný neprozřetelný krok a historie přechází do protiútoku, při kterém už jde o život. A jak vědci brzy zjistí, nebojují pouze s dějinami, které proti nim štvou dinosaury i padající kameny. Vydejte se s nimi na katastrofickou trajektorii, jež je zavádí z Londýna 11. století do první světové války a z období křídy k požáru Alexandrijské knihovny. Kamkoli historici vstoupí, tam zaručeně vypuká chaos.

Tak trochu jiné science fiction i pro ty, kteří tento žánr normálně nečtou.

tembr Jedna zatracena pohroma za druhou

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Turistický seriál: Zámek Vizovice

Vizovice 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Severská mytologie aneb Za všechno může Loki

Severska mytologie 200Vydavatelství OneHotBook potěšilo všechny příznivce severské mytologie a přineslo jim audioknižní podobu stejnojmenné knihy od Neila Gaimana.

 

...

Literatura

Dohazovačka spřízněných duší aneb jak se seznámit v těžké době

Dohazovačka spřízněných dušíDohazovačka spřízněných duší zaujme na první pohled krásně zpracovanou obálkou, která naláká nejednoho čtenáře i k samotnému obsahu knihy, alespoň u mě se tak stalo, a na ten druhý mě zaujal název knihy, u kterého jsem byla zvědavá, jak ho autorka uchopí č...

Divadlo

Vánoce u Ivanovových aneb bezhlavé svátky naruby

vanoceV divadle Stará aréna uvádějí hru Vladislava Vveděnského Vánoce u Ivanovových čili Úplně předělaný snář. Jedná se o drama nebo komedii? Najdeme zde obojí. A jedno podtrhává druhé.  

...

Film

Princezna rebelka bez meče a magických sil čelí mimořádnému nebezpečí

princezna rebelka200Animované dobrodružství z jednoho království, kde se malá uličnice a rebelka začne vydávat za princeznu. Přepych na hradě si ale dlouho neužívá, protože vyráží na dobrodružnou cestu za záchranou korunního prince. Pro filmové dobrod...