Vychází audiokniha s první knihou ze série publicistických knih o vývoji mafie v Česku

Vychází audiokniha s první knihou ze série publicistických knih o vývoji mafie v Česku

Tisk

ruska mafie 200Knihy v této sérii budou opatřeny podtitulem Polosvět. Mapují vznik a vývoj organizovaného zločinu na území Československa a České republiky po roce 1989.

 

 

 Celý projekt, který autor chystá už několik let, bude mít několik částí. Ta první je věnována ruské mafii, která se tu usadila hned počátkem devadesátých let. Je to projekt, který vás při čtení vrátí zejména, a právě do této dekády, která v gangsterském pojetí připomínala třicátá léta minulého století v americkém Chicagu.

Série knih s podtitulem Polosvět postupně zmapuje všechny vývojové fáze mafie v Česku.

Nahrávka neobsahuje faktografickou přílohu Nordex (přepis zprávy izraelské tajné služby Šin bet o vzestupu ruskojazyčného organizovaného zločinu), která je součástí knižní verze.

Jaroslav Kmenta, narozený v Nymburce v roce 1969, je český investigativní novinář a spisovatel. V roce 1991 se stal redaktorem ČTK a od roku 1993 pracoval sedm let v deníku Mladá Fronta DNES. Mezi lety 2000 až 2003 pracoval pro Zemské noviny, deník Super, deník Impuls a časopis Instinkt. V roce 2003 se vrátil do Mladé fronty Dnes, kde působil do listopadu 2013. V současné době působí v časopise Reportér. V roce 2010 získal prestižní cenu Karla Havlíčka Borovského za dlouhodobou a důslednou investigativní žurnalistiku. Podle titulů Padrino Krejčíř – Afričan a Padrino Krejčíř - Gangster vznikl dvoudílný film Gangster Ka.

Jakub Saic se narodil se v Praze a po studiu Taneční konzervatoře vystudoval herectví na DAMU. Během studií hostoval v Národním divadle, v Divadle Na Zábradlí a v Městských divadlech Pražských. Byl jedním z prvních členů Divadelního Spolku Kašpar, kde působil bezmála 10 let. Poté hostoval několik let v divadle Na Prádle. Účinkoval i v mnoha televizních pohádkách a inscenacích. V současné době se věnuje především dabingu a rozhlasové práci.

ruska mafie

Ruská mafie
Autor: Jaroslav Kmenta
Interpret: Jakub Saic
Kategorie: Literatura faktu a publicistika
Série: Polosvět
Vydavatel: Audiotéka
Délka: 8 hodin 42 minut

Více informací: https://audioteka.com/cz/audiobook/ruska-mafie


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Pro skupinu Flattus je Sunday Music Jam srdcovka!

flattus 200Skupina Flattus vystoupí na začátku září na akci Sunday Music Jam. Co plánují a jak se jim vede se dozvíte v tomto rozhovoru.

...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Záhadný případ s knírem nejen pro milovníky knírů

mort200Letos se Charlie Mortdecai dostal i na plátna kin - ve filmu s názvem Mortdecai: Grandiózní případ jej ztvárnil Johny Depp. Ke knize a filmu už tak scházela jen audiokniha, kterou připravilo vydavatelství OneHotBook.

...

Literatura

Prožijte Soumrak v říši slevových karet

soumrak 200Nedávno konečně spatřila světlo světa kniha Soumrak v říši slevových karet mladého autora Davida Hájka. Provázela ji neúspěšná kampaň na serveru Hithit.cz, ale také různé problémy s tiskárnou a podobně.  Přes tyto peripetie

Divadlo

Může půl promile alkoholu zajistit šťastnější život?

Chlast perexMartin (Petr Stach), učitel dějepisu, Nikolaj (Jacob Erftemeijer), učitel psychologie, Peter (Tomáš Petřík), učitel hudby, a Tommy (Robert Jasków), učitel tělocviku, již dávno rezignovali na své plány a sny. Doběhlo je vyhoření.

...

Film

Expendables: Postradatelní 2: sólo pro akční hrdiny

postradatelni 2Pokračování úspěšného akčního trháku nabytého filmovými hvězdami je tady. Kdyby mi někdo před natočením Expendables řekl, že se v jednom filmu sejde taková herecká sestava, asi bych mu opravdu nevěřil a označil ho za blá...