Batman má problémy s ptactvem

Batman má problémy s ptactvem

Tisk

batman sovi tribunal 200Scott Snyder (Americký upír) s Gregem Capullem (Spawn), který mimo jiné dělal i obaly k deskám kapel jako Korn nebo Disturbed, dali hlavy dohromady a přináší nám to nejlepší z moderního světa Gotham City.

 

 

 

Bruce Wayne se nyní musí potýkat se společenstvím tak mocným, až jednomu z toho běhá mráz po zádech. Jejich symbolem je sova, říkají si Soví tribunál a nárokují si vlastnictví na Gotham, a to se Batmanovi samozřejmě ani trochu nelíbí, protože Gotham je přece jeho město.

Tentokrát jde opravdu našemu maskovanému mstiteli o život, jelikož vedení rady Sovího tribunálu nejenže zná dokonale architekturu celého města, ale také cvičí speciální bojové válečníky, které umějí přivést zpět k životu. Bruce Wayne se tak nejednou ocitne v ohrožení vlastního života, ale i životů lidí v jeho blízkosti.

K dostání jsou u nás dvě verze knihy. První je klasicky brožovaná a druhá má vazbu vázanou. Já jsem měl na recenzi k dispozici vazbu první, tedy brožovanou, s níž jsem byl nadmíru spokojen.

Snyderův scénář je perfektní. Někdy se stává, že i v kvalitních komiksech jsou jednotlivé obrazy někde chaoticky uspořádány a nedávají tak smysl, za to vše ale většinou nese vinu scénárista. Tato kniha se úspěšně těmto chybám vyhýbá a už i na Americkém upírovi, spolu se Stephanem Kingem, Snyder dokázal, že svému řemeslu rozhodně rozumí.

Kresbě také není moc co vytýkat. Není se čemu divit, protože Greg Capullo je opravdové eso a dokazují to i jeho kresby v hudební branži, jak jsem zmínil již v úvodu.

Kniha jako třešničku na dortu na konci skrývá skvostné alternativní obálky Batmana.

Jediné, co mě na knize zamrzelo, byl její konec. Ne z důvodu, že by byl špatný. To ani zdaleka ne! Ba právě naopak! Jen jsem si připadal úplně stejně, jako když se díváte na seriál, díl končí v akčním okamžiku, vy jste napjatí jak lano oběšeného muže, ale musíte si prostě počkat na další epizodu.

batman sovi tribunal

Batman – Soví tribunál
Scott Snyder, Greg Capullo

Překlad: Jiří Pavlovský
Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Vydalo: CREW s.r.o.
Hodnocení: 100/100


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s hvězdou Henry Lee Festu Mickem Harveyem

mick harvey 200Na Henry Lee Festu, který se koná 27. září v brněnské Zbrojovce, se představí Australan Mick Harvey. Je zakladatelem skupiny Nick Cave and the Bad Seeds, proto se v tomto rozhovoru mimo jiné dozvíte něco i ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Mentalistou snadno a rychle
ImagePopulární americký seriál Mentalista se Simonem Bakerem v hlavní roli si před poměrně krátkou dobou získal své místo i na českých obrazovkách a soudě podle velkého počtu repríz můžeme říci,...

Literatura

Vychutnejte si limoncello s rodem Espositových
dum na prahu nociKnižní klub vydal knihu z edice světový bestseller Dům na prahu noci od Catherine Bannerové. Jedná se o její první román pro dospělé čtenáře a stal se jednou z událostí roku 2016. Pokud na něj tedy narazíte, nenechte si jej ujít.<...

Divadlo

Prostory Roxy a NoD slaví 20 let!

narozeniny roxy be twentyDruhé kulatiny oslaví kluby, jejichž adresa je známá tisícům lidí v celé zemi. Mimořádný věk si žádá mimořádnou oslavu a tou rozhodně program, nazvaný BE TWENTY, je! Svůj program má Roxy i

Film

Film Indián zverejňuje oficiálny trailer! Hviezda komédie Karel Roden tvrdí, že hlavnými kritikmi filmu sú diváci!

Indian 200„Jediní, ktorí majú právo súdiť film, sú diváci!“ vyhlásil herec Karel Roden, ktorý je hviezdou filmu Indián. Tvorcovia pripravovaného projektu producenti Patrizio Gente, Vladimír Kriško a režisér Tomáš Svoboda dnes zverejnili oficiálny trailer! Na...