Bang! Bang! Motherfucker!

Bang! Bang! Motherfucker!

Tisk

100 naboju 200100 nábojů: Posmrtné blues je dalším zářezem na pažbě Briana Azzarella, který se v mých očích v posledních měsících dostává blíž a blíž k výšinám komiksových tvůrců. Brian napsal další skvělý scénář o osudech Wylieho Timese doprovázeného Shepherdem spolu s přenádhernou Dizzy. Tentokrát je posílá do New Orleans.

 

Do jejich hry se zapletou i lidé – příslušníci zábavního podniku, kteří s nimi nemají mnoho společného. Jedním z nich je i postižený hudebník Gabe. Ronnie, majitel klubu, kam si Wylie chodí utápět svou bolavou mysl v chlastu, mu tak říká podle anděla Gabriela, ale skutečné jméno Gabriela je Martin. Jeho hudba nenechá krásnou a pravidelnou návštěvnici baru April v klidu, pokaždé ho při hraní musí sledovat. To, co trápí Wylieho nejvíce, ovšem není celá situace s Trustem a Gravesem, ale jeho stará láska Rose i to, co se jí stalo. Zde dostáváme kompletní pravdu o tom, co se jí přihodilo a tím nejhlavnějším, je proč. A aby toho nebylo málo, tak ve vzduchu stále visí ono tajemné slovo CROATOA.

Jak už lze pochopit z úvodního odstavce, tak scénář je opravdu povedený. Příběh je propleten Wylieho vzpomínkami na Rose, které jsou ale vždy zasazeny tam, kam patří, tudíž nenarušují hlavní linii příběhu. Tu pouze pro úplnost doplňují. Dialogy obsahují hodně vulgarismů, což dodává postavám na realističnosti.

Výtvarné kresby Eduarda Rissa uspokojují chtíč mých očních bulev. Například v tento okamžik otevírám knihu na náhodnou stranu. Ocitáme se na straně 106, kde Gabe hraje nad okouzlenou krasavicí April a pod nimi probíhá ostřejší konverzace mezi Wyliem a Dizzy. Všechno vypadá naprosto skvostně!

Jsem rád, že vydavatelství BB art se zaměřuje na opravdu kvalitní kusy komiksové literatury a tím se snižuje riziko, že by nám mohlo něco důležitého uniknout bez povšimnutí. Jen tak dál!

100 naboju

100 nábojů – Posmrtné blues (100 Bullets 8: The Hard Way)
Brian Azzarello, Eduardo Risso

Překlad: Petr Zenkl
Kategorie: komiksy
Nakladatelství: BB art
Vyšla 22. 5. 2013
Stran: 224
Vazba: brožovaná
Hodnocení: 100/100

Zdroj foto: bbart.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

PETR HORKÝ: V ŠEDESÁTI BYCH CHTĚL VYPADAT JAKO PAN ZIKMUND V PĚTADEVADESÁTI

HORKY PEREXPetr Horký, režisér a dokumentarista, cestovatel a publicista, toho zažil tolik, že jednou on sám bude „výborným materiálem“ pro filmaře. Zatím je to ale on sám, kdo připravil dokument o výjimečném M...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ptačí způsoby nabízí spoustu zajímavostí o opeřencích

Ptaci zpusoby 200Ptačí způsoby je název další knihy od Jennifer Ackerman. Ta se po Genialitě ptáků nyní zaměřila na to, jak ptáci mluví, pracují, hrají si, vychovávají mláďata a přemýšlejí.

 

...

Literatura

Namalujte s Van Goghem jeho hvězdnou noc

van goghova hvezdna noc 200Místo výletu do galerie se můžete ponořit do knihy a dozvědět se mnohem víc nejen o velmi známých obrazech díky knize s názvem Van Goghova hvězdná noc a podtitulem Dějiny umění v příbězích pro děti.

...

Divadlo

Městské divadlo Brno oslaví Velikonoce hudbou

Velikonocni koncert200Proslulé pěvecké hvězdy, věhlasní hudebníci, monumentální orchestr i vynikající pěvecký sbor – to vše dohromady vytváří jedinečný Velikonoční koncert, který pro diváky připravuje Městské divadlo Brno.

...

Film

Vyšly vybrané texty filmové kritičky Galiny Kopaněvové

Spatrit-a-napsatHned úvodem by rád vyjasnil: Galina Kopaněvová (1931-2012) není Ruska, narodila se v Kolíně české matce (byť v Rusku narozené) a ruskému emigrantu, takže by měla být psána právě takto (a sama se tak skutečně podepisovala). Pr...