Milý příběh nejen o horách a lásce

Milý příběh nejen o horách a lásce

Tisk

hory-mlha200Tessa Randau se vrací s další knihou a dalším setkáním, které jí změnilo život. Tedy tentokrát znovu otevřelo srdce. Jedná se o knihu Hory, mlha, láska a já, která vyšla opět v Nakladatelství KAZDA.

 

 

V opět malé a graficky půvabné knize se čtenáři setkávají s hrdinkou, kterou si díky ich formě mohou zpodobnit s autorkou. Jedná se o ženu po čtyřicítce, která má problémy se svým manželem Chrisem. Jde především o to, že se vzájemně odcizili a doma řeší hlavně „provozní“ problémy. Chce znovu cítit blízkost a lásku, proto jim zarezervuje víkend na chatě v horách s tím, že společně vyrazí na túru a budou mít na sebe čas.

Vše však nakonec dopadne úplně jinak – pro Chrise je to příležitost užít si horské turistiky a ona se vydává do hor sama. Brzy narazí nejen na tajemný kamenný kruh, ale hlavně na neznámého starého muže, který se jí ujme a vezme ji na velmi poučnou cestu.

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Inspirujte se setkáním, které otevřelo srdce

Kniha má kratičké kapitolky a celá má pouhých 160 stránek, takže ji budete mít za chvilku přelousknutou. Byla by však škoda ji jen proletět a nenechat i trochu působit. Zatímco první autorčina kniha ve mně příliš nezarezonovala, tato mě nadchla mnohem více. Líbila se mi spousta myšlenek a také jsem si u ní trochu zavzpomínala a zamyslela se nejen nad naším manželstvím, ale nad vztahy obecně. Například, když autorka popisovala ticho mezi ní a starcem („Místo odstupu jsem cítila úzké pouto spojenectví, které nepotřebovalo slov.“) nebo u rčení: „Očima orla vidíme chyby druhých. Očima krtka své vlastní“. Zaujalo mě také naslouchání, v rámci kterého nemáme jen jedno ucho, ale hned čtyři. Jaká poselství jsou s nimi spojena, to si musíte přečíst nebo také prožít sami…

Přečtěte si recenzi autorčiny předchozí knihy: Malá půvabná kniha plná důležitých otázek o životě

Hory, mlha, láska a já je opět malou, ale silnou knihou, která může nejednoho člověka dovézt na správnou cestu.

Tessa Randau, narozená v roce 1976, pracovala po ukončení studia řadu let jako novinářka, naposledy jako vedoucí oddělení časopisu pro ženy. V roce 2016 se profesně osamostatnila jako poradkyně v oblasti zvládání stresu a vyhoření. V roce 2020 vydala svou debutovou knihu „Les, čtyři otázky, život a já“, která se více než půl roku držela v první dvacítce bestsellerů časopisu Spiegel. V současné době se profesně věnuje psaní a žije se svou rodinou nedaleko Koblenze.

hory-mlha

Hory, mlha, láska a já
O setkání, které mi znovu otevřelo srdce
Autor: Tessa Randau
Překlad: Martin Richter
Žánr: rozvoj osobnosti,
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2024
Počet stran: 160
Hodnocení: 86 %

https://www.knihykazda.cz/hory-mlha-laska-a-ja/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seznamte se se slackline a gibbonem Markem Smolkou!

slackline smolka200Marek Smolka je členem českého národního týmu Gibbon Slacklines a jedním z organizátorů soutěží tohoto mladého dynamického sportu. Jedná se o balancování, chození, trikování a freestyle na natažen...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kotletova Příliš dlouhá swingers party

Kotleta pdsp 200S Kotletovkama se před Vánoci roztrhl pytel – nedávno vyšel první díl trilogie Bratrstva krve jako mp3 kniha, nyní tu máme na posouzení samostatnou knižní jednotku. A ta se vyvedla nad očekávání dobře!

...

Literatura

Thorgal jako omnibus!

thorgal omnibus 200V lednu vyšel v nakladatelství Egmont omnibus Thorgala pod souborným názvem Neviditelná pevnost. Tento oceňovaný evropský komiks tak konečně dostal podobu, jakou si zaslouží. Pět sešitů s pěti zajímavými příběhy spadá pod jeden cel...

Divadlo

Muzikál Romeo a Julie 2014

Romeo a Julie 2014 200 Na muzikál Romeo a Julie 2014 jsem se těšila o to víc, protože jsem pár týdnů před premiérou dělala rozhovor s jedním z autorů, Jiřím Barešem a také s představitelkou chůvy, Veronikou Zelníčkovou. Oba byli ...

Film

Febiofest se uskuteční na konci září. Podporu hledá na Hithitu

febiofest 200Koronovirová situace poznamenala osobní i pracovní životy nás všech. Tým Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest musel letošní ročník, který se měl uskutečnit v březnu, odložit na termín 18. až 25. září. Tisíce vytištěných progra...