Světlo nad oceánem a rodinné tajemství

Světlo nad oceánem a rodinné tajemství

Tisk

Světlo nad oceánem

Máte rádi romantické příběhy o silných ženách, které pod tíhou nečekaných okolností musí změnit svůj život a nakonec zjistí, že tato životní změna je neskutečně obohatila? Takový je i příběh Ivy, která přijíždí do rodného města, aby se postarala o dědictví po babičce. Skvělý román Světlo nad oceánem autorky Mary Ellen Taylor pro vás vydalo nakladatelství Grada.

Ivy se vrací do rodného města, aby se postarala o dědictví po milované babičce Ruth. Musí se vypořádat nejen se vzpomínkami z dětství, ale i se vztahy, které před lety zpřetrhala. Spolu s ní se do městečka přižene i bouře a z moře se vynoří dávno ztracená loď. Na povrch začnou vyplouvat stará tajemství, která se přímo týkají také Ivy. Rozhodne se proto zjistit pravdu – o životě babičky Ruth, o historii hotelového resortu, který její rodina kdysi vlastnila, ale i o sobě samé.

Knížka se čte sama, prolínají se v ní dvě časové linie, příběh Ivy z roku 2022 a příběh její babičky Ruth z padesátých let. Nechybí dávná a bolestná rodinná tajemství, duchové, nečekaná překvapení, láska ke zvířatům, mezilidské vztahy i nová láska, samozřejmě jak jinak než šťastný konec. Tuhle knížku ohodnotila moje máma, která ji přečetla za několik večerů, velmi vysoko a doporučuje ji všem dále! Zaujmout může už nádherná obálka, ale po otevření knihy rozhodně nebudete litovat!

Světlo nad oceánem


Název: Světlo nad oceánem
Autor: Mary Ellen Taylor
Nakladatelství: Cosmopolis/ Grada
Rok vydání: 2024
Počet stran: 384
Hodnocení: 100%

https://www.grada.cz/svetlo-nad-oceanem-13822/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vznešená vyrovnanost hvězdné kariéry Dagmar Peckové pokračuje i po 43 sezónách

dagmar200Vypadá to, jako by dosáhla met, přetěžko posunutelných dál. Ve svém žánru si udržovala několik desítek let pozici, u níž jsme nikdy zcela jasně neodhadli, není-li právě tou první – podle čeho se určuje nejtalentovanější a nejúspěšnější česká pěvkyně v ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kuchařka (nejen) pro vegany

veganska kucharka200Zajímáte se o veganskou stravu? V tom případě jste možná zaznamenali, že v září vyšla nová kuchařka přírodní léčitelky, fotografky a novinářky italského původu, Cinzie Trenchi. Pojďme si ji tedy rovnou představit.


Literatura

Návrat kapitána Johna Emmeta: velmi dobrý historický krimiromán

200 knihaHistorické romány čtu ráda. Je příjemné poznat dobu dávno minulou v příbězích postav. Udělám si tak obrázek o té které době, ujasním si stav společnosti a občas pak zapátrám v encyklopediích, abych si upřesnila své vědomosti z historie. A když j...

Divadlo

Labutí jezero – baletní klenot v ústeckém divadle

200divSeveročeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem má na svém repertoáru klasické zpracování Čajkovského baletu Labutí jezero. Baletní klasika „na špičkách“ vyprávějící severskou legendu o dívce Odettě proměněné v labuť si získala svou nesmrtelnost díky...

Film

Slnko v sieti ovládla Čiara, tesne za ním je film Piata loď

ciara 200

Najviac nominácií na národnú filmovú cenu Slnko v sieti za uplynulý rok získal film Čiara Petra Bebjaka. Ide o kriminálny triler, ktorý sa odohráva na slovensko-ukrajinskej hranici. Získal trinásť nominácií, vrá...