Holky musí držet spolu

Holky musí držet spolu

Tisk

Posli fotky perexNa první pohled se zdá, že se na ospalém předměstí Jonesvillu ve státě Massachusetts nic neděje. Studenti Jonesvillské střední se nemohou dočkat, až uniknou ze spárů maloměsta.

 


Za zavřenými dveřmi se toho ale odehrává mnohem víc. Miláček města a sportovní hvězda Tarkin Shaw je predátor, který už léta využívá svého privilegia, aby bez jakýchkoliv následků zneužíval mladé dívky. Když se ukáže, že vydírá Suze, jednu z nejoblíbenějších holek na škole, je skupina přátel připravena jí pomoct. Věci však nejdou vždy podle plánu…

Zneklidňující a upřímná kniha
Lauren McLauglin, která napsala zneklidňující a upřímnou knihu Pošli fotky věnující se jednomu dívčímu přátelství, je autorkou pěti románů, tří dětských knížek a jedné sbírky povídek. Napsala scénář k několika filmům a je mimo jiné producentkou Amerického psycha nebo Buffalla 66.

Příběh s vážným poselstvím
Kniha je psaná v ich-formě a střídají se v ní tři vypravěči: Nikki, nejlepší kamarádka Suze, Marcus, který během studia pracuje jako novinář, a DeShawn, Marcusův kamarád a geniální podivín. Na začátku příběhu Nikki s Marcusem a DeShawnem nic nespojuje. Chodí sice na stejnou školu, ale nekamarádí se. Vše se změní ve chvíli, kdy Suze DeShawna, který odhalil, že se děje něco špatného, požádá o pomoc. Jejich plán je riskantní, ale má naději na úspěch. Když se zdá, že všechno dobře dopadlo, přijde nečekaný zvrat, který zásadně změní směr celého příběhu.

Autorka vypráví o přátelství, drogách a sexuálním násilí. Její hrdinové jsou obyčejní mladí lidé, kteří mají své dobré i špatné stránky, a tak jim budete věřit všechno, co říkají a dělají. Samotný příběh působí realisticky. Některé jeho části jsou však znepokojivé a surové, takže kniha není vhodná pro citlivější čtenáře. Závěr je uvěřitelný a ke zbytku knihy se skvěle hodí. Není to však konec, který čtenáře stoprocentně potěší. Je to konec, který tato kniha potřebuje – a navzdory všemu je v něm naděje.

Posli fotky

POŠLI FOTKY
Autorka: Lauren McLaughlin
Originální název: Send Pics
Překlad: Jana Balharová
Žánr: young adult
Vydáno: YOLI, 2022
Počet stran: 416

Hodnocení: 95 %

www.knizniklub.cz/knihy/468356-posli-fotky.html

( 0 hlasů ) 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bláznivá noc Michala Davida


David perexV Trenčíne to opäť žilo. Na zimnom štádióne Pavla Demitru sa konal tohtoročný druhý koncert na Slovensku Michala Davida. Po tom, čo 22. októbra vystúpil na pódium, dav začal šalieť, vlniť sa v tanečných rytmoch, spievať spolu s Michalom.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

O mládí v Kundomočálu

vittula200Popmusic z Vittuly byla ve Švédsku vydaná v roce 2000. Už tehdy vyvolala velký rozruch. Čtenáři příběh považují za skvělou ukázku severského magického realismu. Knihu letos v češtině vydává podruhé nakladatelství Argo, i to určitě svědčí o oblib...


Literatura

Piš pravdu, nic než pravdu!

altNení lepší pocit pro čtenáře, než když si po dočtení poslední věty nějaké knihy může vnitřně oddechnout se slovy „Ty vogo, to je síla!“  Přesně tohle se mi stalo po zaklapnutí Paranoidní pijavice od Jany Jiráskové

Divadlo

Slovácké divadlo uvede v premiéře Deník Anne Frankové

denik perexSlovácké divadlo je od předminulého týdne, kdy byly vyhlášeny Ceny divadelní kritiky, v první desítce nejlepších českých divadel. Do elitní sestavy se ale neprobojovalo jen uváděním ztřeštěných komedií a výpravný...

Film

Delfín je nejlepší přítel

Delfin 200Film Můj přítel delfín 2 (2014) je pokračováním příběhu o delfínovi Zimě, která má useknutou ocasní ploutev, ale i tak se ji podařilo zachránit. V hlavní roli jsou zde delfíni a děti, i když dospělí se zde taky objeví, aby si vyslechli, co se po nic...