Užijte si čas s Terezou Bebarovou

Užijte si čas s Terezou Bebarovou

Tisk

cas na tebe 200Tereza Bebarová se v rámci současné situace rozhodla zrealizovat lifestylový a hobby pořad s názvem Čas na TE.BE. Ten je založený na rozhovorech se zajímavými a nadanými lidmi a není tak divu, že z něj vzešla kniha Čas na TE.BE pro všechny, kteří se chtějí nechat inspirovat.

 

 

 

Pořad začala Tereza Bebarová natáčet v květnu 2020 a začal se vysílat v srpnu. Při vydání knihy m za sebou přes 80 dílů, hromady napečených buchet, kolářů, domácích housek a rohlíků a desítky rozhovorů s hosty. „A já mám obrovskou radost, že se nám navzdory složité době daří podporovat talenty, nápady a potenciál spousty inspirativních osobností. Vzájemně se propojovat a hledat v nových podmínkách příležitosti pro nás všechny. A to je i důvod vzniku této knížky, která se doufám stane i pro velkou řadu z vás pozitivním povzbuzením v komplikované době,“ píše autorka v úvodu.

Kniha pokračuje vzpomínkou na babičku Františku a následuje moc milý rozhovor s Josefem Maršálkem, který je vrchním kuchařem pořadu. Hned na jeho první recept na obrácený ananasový koláč z Mauricia jsem dostala chuť. Další rozhovory jsou s nejrůznějšími hosty: navštívíte Tátův sad vonící jablky i přes stránky knihy, inspiruje vás návrhářka Tina Bok, Dara Ermisová z Dara bags a poznáte spoustu šikovných tvůrců s plnou hlavou nápadů. Jistě vás zaujmou mozaiky, tkaní, energické obrazy, papírové květiny nebo věnce a další dekorace. Zajímavým zpestřením pro mě byl například rozhovor s Václavem Vydrou nebo nadšeným a úspěšným chovatelem morčat Petrem Tejmlem.

Na knihu Čas na TE.BE jsem se těšila, ale neměla jsem od ní nějaké vyšší očekávání. Byla jsem zvědavá, co se dozvím nového a čím se budu moci inspirovat. Přehlédla jsem informaci, že se má jednat o titul psaný ve formě rozhovorů, ale to vůbec nevadilo. Právě naopak mi to vyhovovalo a moc mě bavilo poznávat takto různé lidi a kochat se jejich názory i výtvory. Recepty a návody na koncích kapitol pak byly příjemnou třešničkou na dortu.

Čtení jsem si zkrátka moc užila a vychutnala si ten svůj čas s Terezou Bebarovou, což byl jistě účel!

Tereza Bebarová je oblíbená česká herečka a moderátorka, která se narodila v Bohumíně v roce 1975. Už od školky vystupovala ve školních besídkách, bylo tedy jasné, kam povedou její kroky v pozdějších letech. Vystudovala konzervatoř v Ostravě. Během studia hrála v Divadle Petra Bezruče a v Divadle loutek. Po úspěšném vystudování získala angažmá v divadle Aréna a poté v Národním divadle moravskoslezském. Následně získala angažmá v pražském Divadle Na Fidlovačce. Za svou roli Funny v muzikálu Funny Girl získala v roce 2006 Cenu Thálie. Od té doby ztvárnila bezpočet zajímavých rolí, jak v divadle, tak i ve filmu či televizi. Úspěšně se věnuje dabingu, je držitelkou prestižní ceny Františka Filipovského a jednou z nejvyhledávanějších narátorek v oblasti audioknih. V roce 2019 moderovala úspěšnou show Peče celé Česko a od roku 2020 je moderátorkou vlastního pořadu Čas na TE.BE.

cas na tebe

Čas na TE.BE
Autor: Tereza Bebarová
Žánr: hobby, osobnosti, moderní žena
Nakladatelství: XYZ (Albatros Media)
Rok vydání: 2021
Počet stran: 288
Hodnocení: 80 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/64558763/cas-na-te-be/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Národní knihovna ČR

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Klenoty na čtyřech kopytech v soukolí evropských dějin

zvire nadzvire westermanKoňské rodokmeny umí vyprávět neuvěřitelné příběhy. Těm, kdo v nich umějí číst, odhalují nejen záměry chovatelů, jejich touhu po zdokonalení konkrétního koňského plemene, příběhy koní samotných, ale i dobové souvislosti. Já ...


Literatura

Dvojrecenze - Bridget Jonesová: Láskou šílená

Bridget Jones 200

Jedna kniha, dvě redaktorky, dva různé pohledy na stejnou věc. Jak moc se liší jejich názory na světový bestseller s názvem Bri...

Divadlo

Zvrácený a tragický osud průmyslnické rodiny v nacistickém Německu

soumrak bohu perexDivadlo J. K. Tyla v Plzni ztvárnilo ve svém zpracování dramatu Soumrak bohů příběh bohaté německé průmyslnické rodiny Essenbeckových, která v předválečném období kvůli obchodováním s nacisty postupně sklouzává do čím dál většího m...

Film

Festival Jeden svět 2021: Filmy, které rozhodně nevypadnou

jeden svet 200Přesun do digitálního světa a výzvy i hrozby, které s sebou tato transformace přináší – to je téma, které akcentuje letošní ročník festivalu Jeden svět pod hláškou „Vypadáváš“. Hlavní tematická filmová kategorie se zaměřuje na technologie a...