Michael Třeštík a rok jeho života

Michael Třeštík a rok jeho života

Tisk

aspon jsem to zkusil 200Nakladatelství Motto vydalo v říjnu knihu Michaela Třeštíka Aspoň jsem to zkusil, která je jakýmsi zápisníkem jednoho roku jeho života.



Michael Třeštík (*1947, Praha) je český prozaik, architekt, publicista, vydavatel a dokumentarista. Je ženatý s režisérkou dokumentárních filmů Helenou Třeštíkovou. Na kontě má poměrně hodně knih, například Chceš-li rozesmát pánaboha, Jen aby, řekla moje žena, Komu zvoní mobil, Ta možnost tu prostě je.

Už jsem něco od pana Třeštíka četla, a tudíž jsem měla povědomí o tom, co lze od tohoto umělce čekat. Na internetu je známý svými vtipnými postřehy ve formě facebookových statusů. Ty v této knize chyběly a bohužel celé mi to přišlo takové nemastné a neslané, zkrátka o ničem. A to co se týká jak obsahové stránky, tak formy. Prostě mi to nesedlo. Nebavilo mě číst si o tom, jak měl nehodu na motorce a nepobrala jsem rádoby vtipnou vsuvku s překlady a i další epizody z jeho života, třeba laškování se sběratelstvím, šly mimo mě.

Na zadní straně obálky nás čtenáře lákají na rozpustilé hrátky s různými tématy, které podává se svým svérázným humorem a ironií. U mě to nějak nevyšlo. Nebavila jsem se a kniha pro mě byla utrpením číst. Autor asi žije ve své bublině a ta je mi vesmírnými léty vzdálená. Nedokážu ani upřímně odhadnout, zda by se tahle knížečka někomu líbila, protože oproti jeho předešlým pracem jí chybí humor a laškovnost.

aspon jsem to zkusil

Název: Aspoň jsem to zkusil
Autor: Michael Třeštík
Žánr: fejetony, humor
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 256
Hodnocení: 60 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/55398120/aspon-jsem-to-zkusil/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lou Fanánek Hagen: „Kostým Ringo Starra ve mně nevyvolává žádný nadšení, protože nemám rád Beatles“

altSkupina Tři sestry má nové kostýmy, své vlastní pivo a léto plné koncertů před sebou. Jak se ke všemu staví jejich zpěvák Lou Fanánek Hagen si můžete přečíst v tomto rozhovoru.  

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kokrhací hodiny – ideální dárek dětem pod stromeček

kokrhaci hodiny ivan klimaVěděli jste, že nejpřekládanější autor současnosti, Ivan Klíma, píše také pro děti? Po 47 letech nedávno vyšlo nové vydání knihy Kokrhací hodiny, které doprovodila svými půvabnými ilustra...


Literatura

Rozhodla se zalhat nejlepší kamarádce. Jaké to bude mít následky?

Nejlepsi kamaradky perexElizabeth a Bry nemají vůbec nic společného. Jsou jako den a noc, ale jejich přátelství překvapivě funguje. Jsou nejen nejlepšími kamarádkami, ale jsou si i navzájem kmotrami svých dcer. Pro obě je největší prioritou bezp...

Divadlo

Citové vzplanutí a herecký koncert Hany Maciuchové v Branickém divadle


maciuch 200Zamilovat se lze v jakémkoli věku. A láska může být opětovaná! To je asi největší poselství monodramatu francouzské autorky Noelle Chatelet Žena Vlčí mák. Představení, které uvedlo Branické divadlo, je hereckým koncertem Hany Maciuchové.

Film

Tak trochu jiná láska - týden čínského filmu

Finding Mr. RightNejedná se o filmy Jiná láska nebo Tak trochu jiná love story. Řeč je o filmech, ke kterým se člověk zrovna často nedostane, pokud je nevyhledává. Mluvíme o asijských filmech. V pátek 26. 1. vyvrcholil v českobudějovickém...